Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Τρία διδάγματα για να αποκτήσει κάποιος δύναμη και εξουσία

Πρώτον, να δημιουργείτε ένα μυστήριο. Όσο περισσότερο μυστήριο δημιουργείτε για τον εαυτό σας, για παράδειγμα να μη συζητάτε για την δουλειά σας, να μην απαντάτε σκόπιμα με σαφήνεια σε ερωτήσεις , τότε θα δίνετε την αίσθηση στους άλλους ότι είστε πιο βαθύς απ' ότι είστε. Αν δεν τα αποκαλύπτετε όλα για σας, ο κόσμος δεν θα βαρεθεί ποτέ την παρουσία σας, διότι θα είστε συνεχώς μια πρόκληση για αυτούς, και έτσι θα είστε ένα αιώνια ενδιαφέρον άτομο. 
 
Η σιωπή σας θα κάνει τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα και οι άνθρωποι είναι μηχανές της ερμηνείας και της εξήγησης. Πρέπει να ξέρουν τι σκέφτεστε. Όταν προσεκτικά ελέγχεται τι θα αποκαλύψετε, δεν μπορούν να μάθουν τις προθέσεις σας και τι εννοείτε. Οι σύντομες απαντήσεις σας θα τους βάλουν σε αμυντική θέση και θα αναγκαστούν οι άλλοι, για αναπληρώσουν τη σιωπή σας, με κάθε είδους σχόλια και πολύτιμες πληροφορίες για τον εαυτό τους, καθώς και τις αδυναμίες τους. 
 
Αυτό οδηγεί στο δεύτερο δίδαγμα. Μάθετε όλα όσα μπορείτε για τους άλλους ανθρώπους. Τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους, τα στηρίγματά τους και τι τους μαγεύει. Τα κίνητρά τους. Χρησιμοποιήστε τα σαν πλεονέκτημα, ενώ αποκαλύψτε όσο δυνατόν λιγότερα για τον εαυτό σας. 
 
Το τρίτο μάθημα είναι η χρήση ‘καπνού’ και ‘κατόπτρων’ για να καλύψετε τους σκοτεινούς στόχους σας και τα κίνητρα σας. Ρίξτε κράχτες, χρησιμοποιείστε δώρα σαν τον Δούρειο Ίππο, και να είστε σε επιφυλακή για ό,τι συμβαίνει. Και πάλι, αυτό τους ρίχνει μέσα στο παιχνίδι σας, σας δίνει το πάνω χέρι.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να είστε ήσυχος ή κακός συνομιλητής, Ακριβώς το αντίθετο, για να κατασκοπεύετε και να αποσπάτε πληροφορίες, θα ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να μιλούν για τους εαυτούς τους, το δικό τους αγαπημένο θέμα. Να είστε σύντομοι με τον εαυτό σας δημιουργώντας ένα μυστήριο και ένα ενδιαφέρον. Απλώς εσείς έχετε σκοπό τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους σε άλλο στάδιο, ενώ θα κρύβετε την εικόνα σας στο μυαλό τους για να γίνει συσκότιση στα πραγματικά σας κίνητρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου