Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Εάν δεν μπορείς να κάνεις μια αλλαγή, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι

Μπορεί να μην ελέγχεις όλα τα γεγονότα που σου συμβαίνουν, αλλά μπορείς να αποφασίσεις να μη σε μειώνουν. Προσπάθησε να είσαι ένα ουράνιο τόξο στο σύννεφο κάποιου. Μην παραπονιέσαι. Κατέβαλλε κάθε προσπάθεια να αλλάξεις τα πράγματα που δεν σου αρέσουν. Εάν δεν μπορείς να κάνεις μία αλλαγή, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μπορεί να βρεις μία νέα λύση.
 
Όμορφα λόγια που εστιάζουνε σε σημαντικά λάθη που κάνουμε όλοι μας. Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει ότι θα θέλαμε να ελέγξουμε τις παραμέτρους στη ζωή μας και μας αγχώνει όταν δεν συμβαίνει αυτό;

Η αλλαγή όμως είναι να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να αποφασίσουμε να μην επηρεαστούμε από αυτή την συνθήκη. Πόσες φορές δεν γκρινιάζουμε και δεν παραπονιόμαστε για πράγματα που δεν έχουμε και μας χαρακτηρίζει ένα μόνιμα ανικανοποίητο συναίσθημα;

Η αλλαγή όμως είναι να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα γεγονότα. Να γίνουμε αισιόδοξοι, να νιώσουμε ευγνωμοσύνη, να εστιάσουμε στα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Εστίασε σε όσα σε ευχαριστούν.. Μην γκρινιάζεις. Εστίασε στην ουσία.

Βάλε προτεραιότητες και προσπάθησε να χτίσεις μέσα στο μυαλό σου τις ενέργειες που απαιτούνται για να τις πραγματοποιήσεις. Μην εστιάζεις στις ευθύνες των άλλων, στα λάθη των άλλων, γιατί αυτό θα μεγεθύνει το θυμό σου.

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και εστίασε σε αυτά που πρέπει να κάνεις εσύ. Η λύση είναι πάντα μπροστά μας… Σημασία έχει απλά να μπορέσουμε να την δούμε.

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας. Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου