Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Πώς να αγκαλιάσετε το αδύνατο

Αγκαλιάστε το αδύνατο και δημιουργήστε μια νέα εμπειρία για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

«Η καρδιά μας γνωρίζει ότι ένας πιο όμορφος κόσμος είναι εφικτός, αλλά το μυαλό μας δεν ξέρει πως αυτό είναι δυνατό.» -Τσάρλς Εισενστέϊν

Ως πρωτοποριακά πνεύματα, αγαπάμε να ενισχύουμε τη ζωή μας με την εξερεύνηση του εφικτού και να μαθαίνουμε να αγκαλιάζουμε το ανέφικτο.

Εξερευνούμε με μια υποκείμενη γνώση ότι αυτό που θέλουμε μπορεί να συμβεί. Αν το οραματιστούμε και το ονειρευτούμε, ξέρουμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί κάπως κάπου…

Μπορούμε να μάθουμε να αγκαλιάζουμε το αδύνατο. Με την γρήγορη ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουμε επίσης καταλάβει ότι ορισμένα πράγματα που θεωρούσαμε αδύνατα είναι αναπόφευκτα στη ζωή μας. Αν λοιπόν, αγκαλιάζαμε κάτι που θεωρούσαμε αδύνατο; Αν φτάναμε σε μια κατάσταση συνείδησης που μας επιτρέπει ένα νέο πλαίσιο ζωής, ένα περιβάλλον που δεν έχει διαχωρισμούς, απληστία, εξαπάτηση και πόλεμο; Ενώ μερικοί είναι κυνικοί, ότι οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς, ταυτόχρονα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός στοχαστών που εκτείνει την φαντασία του ώστε να γίνει δυνατή μια νέα ανθρωπότητα.

Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να κάνουμε τη μετάβαση από την παλιά ιστορία του διαχωρισμού, του ανταγωνισμού και του συμφέροντος σε μια νέα ιστορία σύνδεσης, ενδυνάμωσης και φροντίδας; Πως μπορούμε να μάθουμε να αγκαλιάζουμε το αδύνατο;

Καθώς η παλιά συνέχεια εξαπλώνεται με την κοινωνική και την οικολογική κρίση, πως μπορούμε να φέρουμε κάτι νέο; Ένας τρόπος είναι σταματήσουμε να προσπαθούμε να τα κατανοούμε όλα, δημιουργώντας χώρο που θα επιτρέψει να εμφανιστούν νέες ιδέες σχετικά με το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα μυαλά με λεπτό και ενδυναμωτικό τρόπο. Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν τα Ενωμένα Έθνη κάλεσαν τον Τζορτζ Πρανσκι, εκπαιδευτή μετασχηματισμού, για να βοηθήσει στην αλλαγή του μυαλού των αξιωματικών του νόμου που συμμετείχαν σε τρομακτικές πράξεις κακοποίησης και βασανιστηρίων. Επίσης, πολλοί άλλοι όπως η Μπάρμπαρα Μαρξ Χούμπαρντ και η Ζαν Χιούστον που είναι ομιλητές και συγγραφείς, διευκολύνουν την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο, υπενθυμίζοντας μας πως ο καθένας μας είναι ένα μοναδικό κομμάτι της δημιουργίας.

Οι ακόλουθες είναι συμβουλές για το πώς μπορούμε κι εμείς να συμμετάσχουμε στη λύση για να αναδείξουμε ένα νέο τρόπο για το πώς να είμαστε άνθρωποι στον κόσμο μας και να αγκαλιάσουμε το αδύνατο.
  1. Με την προθυμία να σταματήσουμε να προσπαθούμε, να ελέγχουμε και να χειραγωγούμε, επιτρέποντας στον εαυτό μας να οδηγηθεί σε νέες ιδέες, αντιλήψεις και αφήνοντας τον να συνδεθεί με την πηγή μας και το εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης.
  2. Συνειδητοποιώντας πως η ταλαιπωρίας μας δημιουργείται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, αναγνωρίζοντας πως δεν είμαστε θύματα και γνωρίζοντας ότι είμαστε ένα με την πηγή η οποία είναι πάντα μαζί μας και μας καθοδηγεί με τρόπους για να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία μας.
  3. Με το να είμαστε περίεργοι για την αληθινή φύση της ζωής. Κάνοντας ερωτήσεις, όπως για το ποια είναι η φύση της εμπειρίας της ανθρωπότητας για την ολική ευημερία, τη βιωσιμότητα και την ενδυνάμωση.
  4. Με το να είμαστε ανοιχτοί στην ιδέα ότι η ευημερία είναι η φύση της ύπαρξης μας.
  5. Συνειδητοποιώντας ότι είμαστε ενεργειακά όντα με σκέψεις και συναισθήματα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα μας.
  6. Αγκαλιάζοντας τη συνείδηση και τις αισθήσεις που μας επιτρέπουν να βιώνουμε την πραγματικότητα μας.
  7. Με το να είμαστε ευγνώμονες για την εξέλιξη που ξετυλίγεται μέσα και γύρω μας.
  8. Καλλιεργώντας την ικανότητα της ειρήνης του μυαλού. Εστιάζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δεν είναι ευθυγραμμισμένα με την πρόθεση μας για ευημερία. Γνωρίζοντας ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος είναι δικά μας για να σχηματίσουμε μια κλίση.
  9. Φέρνοντας την αίσθηση στο σώμα μας αυτού που πιστεύαμε ότι είναι αδύνατο.
  10. Μετακινώντας την ενέργεια μας από μέσα προς τα έξω. Στο βιβλίο του Shaking Medicine: The Healing Power of Ecstatic ο Μπράντφορντ Κίνεϋ διερευνά την ιστορία της θεραπείας μέσω της κίνησης. Το έργο του αποτελεί παράδειγμα από τότε που η χώρα του έστειλε μια ομάδα θεραπευτών σε μια άλλη χώρα όπου οι άνθρωποι είχαν περάσει από ένα ανείπωτο μαρτύριο. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να κάτσουν και να μιλήσουν στους καλοπροαίρετους θεραπευτές. Τελικά, ζήτησαν από τους θεραπευτές να φύγουν, ώστε να μπορούν να μαζευτούν με τους συνανθρώπους τους για να χορέψουν γύρω από τη φωτιά, να κουνηθούν, να τραγουδήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για φέρουν τη θεραπεία στην κοινότητα τους.
  11. Να κατανοήσουμε πως η ευημερία του καθενός μας ενισχύει για την ευημερία όλων. Με την αυξανόμενη επιβεβαίωση του τρόπου με τον οποίο ο καθένας μας επηρεάζει το σύνολο, αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας για το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τον κόσμο μας.
  12. Καλλιεργώντας την αίσθηση του σώματος για το πώς θα ήταν μια νέα ιστορία της ανθρωπότητας. Απελευθερώνοντας την παλιά ιστορία του «πως είναι οι άνθρωποι» και φέρνοντας μια νέα ιστορία της ειρήνης, της αγάπης, της χαράς και της ελευθερίας από τον πόνο.
  13. Ακούγοντας συνομιλίες που υποστηρίζουν ένα νέο τρόπο σκέψης. Για παράδειγμα, η διερεύνηση του πως ο ρόλος της επιστήμης και των θρησκειών μπορεί να περιορίσει αυτό που είναι δυνατό.
  14. Σταματώντας να προσπαθούμε να διορθώσουμε τον εαυτό και τον κόσμο μας. Αναπνέοντας, με την κίνηση και την κυκλοφορία της ενέργειας μας, καθώς το μυαλό μας ανοίγεται σε νέες ιδέες για το πώς να αλλάξουμε τον τρόπο ύπαρξης μας.
  15. Στέλνοντας πολυδιάστατες προσκλήσεις στα άτομα που θέλουν να ενωθούν μαζί μας στον δρόμο της εξερεύνησης και του οράματος. Σε αυτούς που καταλαβαίνουν, αγαπούν και ευθυγραμμίζονται με αυτό που κάνουμε.
  16. Εκτιμώντας την τέλεια στιγμή για όλους τους ανθρώπους, καθώς αφήνουμε την κριτική και μαθαίνουμε από όποιον συναντάμε στον δρόμο μας. Πως γίνεται κάποιο μέρος από έναν άλλον άνθρωπο να είναι σαν εμένα; Τι μπορώ να μάθω από αυτόν;
  17. Καλλιεργώντας την χαρά της ενότητας με την πηγή μας και την απεριόριστη δύναμη της αποφασιστικότητας που κινείται μέσα από εμάς. Μαζί μπορούμε να αναδείξουμε μια νέα ανθρωπότητα με μια επιλογή κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου