Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ευλογημένοι αυτοί που αισθάνονται πολλά

Τα συναισθήματα μας οδηγούν στο κάλεσμα της καρδιάς μας

Νιώθω την λαχτάρα στα κόκκαλα μου για μέρη που δεν έχω πάει ποτέ και για ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ.

Έχω ερωτευτεί αγνώστους, στο δευτερόλεπτο που τα μάτια μας συναντήθηκαν καθώς περάσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Έχω νιώσει την καρδιά μου να σπάει σε ένα εκατομμύριο μικροσκοπικά κομμάτια, να πηγαίνουν στον ουρανό, να διασκορπίζονται από τον άνεμο των ανείπωτων λέξεων και τα έχω ξανακολλήσει μαλακά πίσω ξανά και ξανά.

Έχω αφήσει το πάθος να με γονατίσει, την πεινασμένη πυρκαγιά του να καταστρέψει τα δάση της καρδιάς μου. Έχω κοιτάξει βαθιά την άβυσσο της δικής μου κενότητας και την γέμισα με κρασί και σημειώσεις, γραμμένες με το μελάνι της ψυχής μου.

Έχω αφήσει τους ωκεανούς να καταρρεύσουν στα μάγουλα μου, για να με καθαρίσουν και να με θεραπεύσουν με τα ζεστά, αλμυρά παλιρροιακά κύματα της απελευθέρωσης. Έχω φωτιστεί από την ίριδα κάθε πόρου και ανακάλυψα τις σκοτεινές, ιερές γωνίες του εαυτού μου, γεμάτες με παλιούς φόβους και πληγές, σαν σκονισμένα οστά.

Έχω χορέψει όλη τη νύχτα με τις σκιές μου και έχω φωτίσει τον κόσμο με την αποφασιστικότητα του πνεύματος μου. Έχω αισθανθεί τη συλλογική ταλαιπωρία κάθε όντος που έχει ζήσει ποτέ και γνωρίζω τη σιωπηλή γαλήνη που βρίσκεται στην ακινησία από τα παλιά δάση.

Έχω κρατήσει τον κόσμο στο στήθος μου και έχω κλάψει γι' αυτόν. Τον έχω αγαπήσει, έχω γελάσει μαζί του και έχω χαθεί μέσα του ταυτόχρονα.

Έχω αισθανθεί την καυτερή μαχαιριά της απόρριψης χωρίς να βλέπω ή να ακούω και έχω απαντήσει επεκτείνοντας την καρδιά μου για να αγκαλιάσω το σύμπαν και όλα τα αστέρια. Έχω γνωρίσει την απεριόριστη ελευθερία πέρα από το φόβο και έχω παλέψει με τους λύκους της αυτό-αμφισβήτησης μέχρι θανάτου.

Έχω χορέψει όλη τη νύχτα με τις σκιές μου.
Έχω αναπνεύσει στον κόσμο και σε όλη του την αθώα μαγεία με λεπτή τρυφερότητα. Έχω κολυμπήσει στις θάλασσες της αγάπης, τόσο βαθιά και τόσο άγρια που σχεδόν πνίγηκα.

Καμία μέρα δεν περνά χωρίς να μην σκιρτήσει η καρδιά μου

Νιώθω τα πάντα. Συνέχεια. Καμιά μέρα δεν περνά χωρίς να μην σκιρτήσει η καρδιά μου για τον έναν λόγο ή για τον άλλον.

Ακούγεται εξαντλητικό, και μπορεί να είναι, αλλά είναι το μόνο που έχω γνωρίσει ποτέ. Για μένα, το συναίσθημα είναι η πιο αληθινή από όλες τις εμπειρίες μου, επειδή είναι μια φυσική έκφραση του ότι είσαι ζωντανός. Με το να πάλλεσαι συνεχώς με ερεθίσματα, να δονείσαι σε διάφορες συχνότητες, ζεις την απόδειξη της ύπαρξης σου.

Πιστεύω πως η ζωή μετράται στην ικανότητα μας να αισθανόμαστε. Όσο πιο βαθιά και ακατέργαστα είναι τα συναισθήματα τόσο πιο αυθεντικά ζούμε. Τα δάκρυα θα ρέουν και οι καρδιές θα σπάσουν. Η θλίψη θα μας βυθίσει και το στομάχι μας θα κοπεί. Οι οργές θα κάψουν και το πάθος θα μας ξεπεράσει. Αυτός είναι ο τρόπος κατασκευής μας. Ίσως είναι ο τρόπος του σώματος να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε ζωντανοί.

Αν ο Ουώλτ Ουίτμαν περιέχει πλήθη, τότε εγώ περιέχω άπειρους γαλαξίες, υπερκαινοφανείς αστέρες και νεφελώματα. Νεκρά αστέρια και μαύρες τρύπες. Περιέχω τις ζωές όλων των προγόνων μου. Έχω φτιαχτεί από κάθε άνθρωπο που έχω γνωρίσει και έχω αγαπήσει για εκατομμύρια χρόνια από τότε που υπήρχαν οι ανθρώπινες καρδιές.

Το μυαλό μου είναι ένας μεγάλος ωκεανός. Οι διαθέσεις ανεβαίνουν και συρρικνώνονται σαν παλίρροιες με τον κύκλο της σελήνης. Η καρδιά μου είναι ένας μυστηριώδης οδηγός-σκοτεινός, δυνατός και γεμάτος.

Μερικές φορές κλαίω όταν προσπερνάω κάποιον στο δρόμο λόγω της θλίψης στα μάτια του. Μερικές φορές θέλω να πλησιάσω, να αγκαλιάσω κάποιο άτομο που έχει αισθανθεί όπως και 'γω και να του δώσω ένα κομμάτι από μένα, ώστε να αισθάνεται λιγότερο μόνος.

Τα συναισθήματα μπορούν να είναι οι αξιόπιστοι οδηγοί μας

Η ζωή είναι προκλητική, αλλά όμορφη.

Ευλογημένοι εκείνοι που έχουν προσφέρει ένα κομμάτι της ψυχής τους στον κόσμο.

Τα συναισθήματα μας ανοίγουν στο σκοτάδι και στο φως μας. Μας εκθέτουν και μας τινάζουν. Μας καταστρέφουν και μας φτιάχνουν, αλλά τελικά μας απελευθερώνουν.

Κλείνοντας την καρδιά μας, αρνούμαστε οι ίδιοι την ευκαιρία να βιώσουμε τη ζωή σε όλη την ακατάστατη δόξα της. Σταματάμε την εξέλιξη μας προσποιούμενοι ότι είμαστε μικροί και πως δεν μας νοιάζει. Όταν στην πραγματικότητα μας νοιάζει. Μας νοιάζει πολύ, αλλά φοβόμαστε τόσο να το παραδεχτούμε.
«Δεν ψάχνω για αγιότητα, ιερότητα, αγνότητα. Αυτά τα πράγματα βρίσκονται μετά από αυτή τη ζωή, όχι σε αυτή τη ζωή. Αλλά σε αυτή τη ζωή αναζητώ να είμαι εντελώς άνθρωπος. Να αισθάνομαι, να δίνω, να παίρνω, να γελάω, να χάνομαι, να βρίσκομαι, να αγαπώ και να ποθώ, να είμαι τόσο άνθρωπος.» -C. Joybell C.

Μάθε τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω

Όταν αντιστεκόμαστε στο βάθος μας, αφήνουμε την δύναμη της ζωή μας να μαραθεί και να πεθάνει μέσα μας. Η δημιουργικότητα μας υποφέρει, οι σχέσεις μας υποφέρουν, μαραινόμαστε.

Ανοίγοντας την καρδιά μας και ακούγοντας την αλήθεια της, μπορούμε, και θα το κάνουμε, να απελευθερωθούμε. Το σώμα μας είναι ο μεγαλύτερος οδηγός μας. Μας δείχνει πράγματα που ποτέ δεν ξέραμε για τον εαυτό μας για τους άλλους. Εξηγεί σημαντικά μηνύματα με τρόπους που ποτέ δε θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε με λόγια.

Η αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας, με τη μορφή διαίσθησης είναι ο πιο ισχυρός αγγελιοφόρος που θα γνωρίσετε ποτέ.

Το να νιώθεις τόσο βαθιά και τόσο συχνά, σημαίνει να γνωρίσεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω. Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Πόσο πραγματικά αγαπάμε τον εαυτό μας;

Τα συναισθήματα είναι αυτά που κάνουν την ζωή να αξίζει.

Αυτά που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να αναζητούμε, να κινούμαστε και να συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Είναι αυτά που μας ωθούν να συνεχίσουμε να αγαπάμε ακόμα και όταν χάνουμε τα πάντα. Τα συναισθήματα κοσμούν τις ψυχές μας και γεννούν τα όνειρα μας.

Αυτά τα συναισθήματα συνοδεύουν τα ταπεινά θαύματα της φύσης και τη δύναμη και την άνεση της εύρεσης συγγενικών συνδέσεων.

Τα βαθύτερα συναισθήματα είναι δώρο

Από αυτά τα συναισθήματα έχουμε φτιαχτεί. Κάτω από αυτό το δέρμα και αυτά τα κόκκαλα, αυτά τα συναισθήματα δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά μέσα στα αστέρια και πέρασαν σε μας μέσα από το αίμα των αρχαίων σοφών. Μας συνδέουν μεταξύ μας με τα αόρατα νήματα των κοινών μας εμπειριών.

Όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να αισθανθεί σιωπηλά και να μοιραστεί την εμπειρία, επιτρέπουμε στους άλλους να έχουν το θάρρος να βυθιστούν στα συναισθήματα τους με πιο αυθεντικό τρόπο και να εκφραστούν χωρίς ντροπή.

Τα βαθύτερα συναισθήματα είναι δώρο. Έχουν την ικανότητα να μας μεταμορφώσουν αν ακολουθήσουμε τη σοφία τους. Αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί μέσα από τον πυρήνα σας, με την καρδιά σας και αφήστε τον εαυτό σας να μετακινηθεί.

Τα συναισθήματα που νιώθουμε τόσο συχνά, είναι η σύνδεση μας με το θεϊκό και ολοκληρωτικά με τον εαυτό μας. Αφήστε τα να σας καθαρίσουν σαν κύματα. Αφήστε τα να σας θεραπεύσουν. Αφήστε τα να σας σπάσουν και να σας φτιάξουν.

Αφήστε τα να σας δείξουν ποιος είστε και στη συνέχεια αφήστε να σας αφήσουν ελεύθερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου