Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Πώς τα ζευγάρια ξεπερνούν την απιστία;

Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία είναι σε θέση να μιλήσουν αργότερα χωρίς να κρατούν κακία ο ένας στον άλλον, αλλά και να αλληλοϋποστηρίζονται, ώστε η σχέση τους να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Τα ζευγάρια ξεπερνούν την απιστία; Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία μπορεί να είναι η μειοψηφία, αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι σε θέση να συγχωρήσει έναν άπιστο σύντροφο.

Η απιστία έχει διαφορετικούς βαθμούς. Για παράδειγμα, μια σχέση που έχει διάρκεια και έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση παιδιών είναι διαφορετική από μια συνεύρεση μιας νύχτας. Παρόλα αυτά, εξαρτάται και από την αντίληψη του κάθε ατόμου.

Ωστόσο, η ζήλια και οι ανασφάλειες έρχονται συχνά στο φως όταν εμφανίζεται η απιστία, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στη δυσαρέσκεια και την αδυναμία συγχώρεσης του άλλου προσώπου.

Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία επιλέγουν να είναι ευτυχισμένα

Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία πρέπει να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και, ακόμη, να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον.

Η επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική. Αναφερόμαστε σε ειλικρινή επικοινωνία, στην οποία δύο άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν τα αληθινά συναισθήματα και τις σκέψεις τους χωρίς τον φόβο ότι ο άλλος θα τους κρίνει.

Όταν η απιστία συμβεί, οι άνθρωποι έχουν τη τάση να θυμώνουν. Μερικές φορές κατηγορούν αυτόν που απίστησε χωρίς να του δίνουν την ευκαιρία να μιλήσει.

Είναι αλήθεια ότι η απιστία πονάει, αλλά τα ζευγάρια που το ξεπερνούν είναι σε θέση να επικοινωνούν και να βρίσκουν λύσεις.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα είδη ζευγαριών εξαπατούν τους εαυτούς τους, αλλά τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία είναι ειλικρινή με τον εαυτό τους.

Μόλις κάνετε μια συζήτηση μεταξύ σας και έχετε εκφράσει τα συναισθήματά σας, έρχεται η ώρα να πάρετε μια απόφαση, την οποία και τα δύο μέρη θα πρέπει να πάρετε συνειδητά.

Πρέπει να μείνετε με αυτό το άτομο; Μπορείτε να τον συγχωρήσετε; Πιστεύετε ότι είστε ελεύθερος να κάνετε τέτοια λάθη; Μπορείτε ακόμη να έχετε εμπιστοσύνη στον σύντροφό σας;

Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία είναι σε θέση να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα. Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Δεν πρέπει πάντα να συγχωρείτε την απιστία και αυτό είναι εντάξει.

Το σωστό είναι να είστε ειλικρινής και να αποφασίσετε. Πολλές φορές λόγω του φόβου, της ανασφάλειας ή της αυταπάτης, μένετε σε μια σχέση και καταλήγετε να αγωνίζεστε γι’ αυτήν με πικρία. Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: είτε να συγχωρέσετε αληθινά είτε να προχωρήσετε.

Βλέπουν την απιστία ως μια ευκαιρία να εξελιχθούν

Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία – εκτός από την ανακάλυψη ότι μπορούν να συγχωρήσουν το άλλο πρόσωπο – μπορούν να δουν αυτή την κατάσταση ως μια ευκαιρία για να αναπτυχθούν.

Τονίζουμε τη σημασία της επικοινωνίας. Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία επικοινωνούν συχνά. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν την απιστία χωρίς φόβο και με εμπιστοσύνη την παίρνουν ως μια ευκαιρία για να εξελιχθούν.

Αυτά τα ζευγάρια καταφέρνουν να εντοπίζουν τα προβλήματα που χρειάζονται βελτίωση, όπως είναι η έλλειψη επικοινωνίας και οι ενέργειες που έχουν κάνει στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, ίσως η σχέση να υποφέρει από το φόβο ότι το άλλο πρόσωπο θα ήταν άπιστο (ο υπερβολικός φόβος γίνεται μερικές φορές πραγματικότητα) ή την έλλειψη ειλικρίνειας σχετικά με το είδος της σχέσης που θα ήθελαν να έχουν.

Όταν η απιστία εμφανίζεται σε μια σχέση, η ειλικρίνεια σχετικά με τον τύπο της σχέσης που επιθυμεί κανείς μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των ανασφαλειών που έχει κάνει τα πάντα να οδεύουν προς την καταστροφή.

Είναι σημαντικό να μιλάτε για αυτά τα θέματα. Εάν δεν είστε πρόθυμοι να αποδεχτείτε μια ανοιχτή σχέση, για παράδειγμα, ή πιστεύετε ότι το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη σε εσάς για αυτό που έχει κάνει, μπορεί να είναι καλύτερο να τελειώσει αυτή η σχέση.

Η σημασία της συμβουλευτικής του ζευγαριού

Τα ζευγάρια που ξεπερνούν την απιστία μπορεί να χρειαστούν τη βοήθεια ενός φίλου που θα ξέρει πώς να τα βάλει στο σωστό δρόμο για να μην χάσουν το δρόμο τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό αυτά τα ζευγάρια να μην υψώνουν τη φωνή, να μην κατηγορούν, ή παρανοούν.

Γνωρίζοντας πώς να διαχειριστείτε τα συναισθήματα με τον σωστό τρόπο και έχοντας γνώση της αποτελεσματικής επικοινωνίας θα μπορέσετε να ξεπεράσετε την απιστία.

Δεν είναι όλοι ικανοί να ξεπεράσουν την απιστία.

Ακόμη και οι άνθρωποι που είναι σε θέση να συγχωρήσουν μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να ξαναφτιάξουν μια σχέση με ένα συγκεκριμένο άτομο εξαιτίας άλλων παραγόντων.

Το σημαντικό είναι να μην εξαπατήσετε τον εαυτό σας, να είστε αληθινοί και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Μπορείτε να συγχωρήσετε την απιστία, θα το κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου