Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτός που θα ήθελες να είσαι

Ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτός που θα ήθελες να είσαι. Μην επιτρέπεις στα πρέπει των άλλων να κατευθύνουν τη ζωή σου, μην αφήνεις το μπαμπούλα της ηλικίας να σε σκιάζει και να μη σε αφήνει να χαρείς τη ζωή. Ακόμα και τα λεπτά της ζωής μας αυτής είναι πολύτιμα, μην τα αφήνεις να περνάνε και να ξοδεύονται σε αυτολύπηση, θυμούς και περιττά άγχη.

Μη στεναχωριέσαι που δεν ασχολήθηκες με αυτά που αγαπούσες. Ξεκίνησε να τους δίνεις σημασία σήμερα. Χρήματα μπορείς να δημιουργήσεις, ο πολύτιμος χρόνος, όμως που φεύγει, δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά.

Μην επιτρέπεις σε μικρές στεναχώριες να σε καταβάλλουν και μην αφήνεις το δηλητήριο των κακεντρεχών ανθρώπων να σε πληγώνει. Μην τους ακούς όταν σου λένε πως δεν έχεις πια περιθώρια να πετύχεις. Στη ζωή πετυχαίνει εκείνος που πιστεύει στην αξία των στόχων του και όχι εκείνος που έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό ηλικίας στην ταυτότητά του.

Γιατί είναι ευλογία να μεγαλώνεις, είναι η απόδειξη πως ζεις τη ζωή και αυξάνεις τις εμπειρίες σου, όπως ένα δέντρο το οποίο ριζώνει με τα χρόνια περισσότερο στη γη. Η ηλικία δεν υπάρχει για να μας γεμίζει με άγχος για τα απραγματοποίητα όνειρα που δεν έχουμε προλάβει να εκπληρώσουμε, αλλά για να μας διδάξει πως πρέπει να την αξιοποιούμε για αυτά που θέλουμε πραγματικά.

Καθάρισε την ψυχή σου από τα μίση, άφησε τη ζωή να αποδώσει στον καθένα τις πράξεις του. Μην τα κλαις τα χρόνια που πέρασαν, οι πιο όμορφες στιγμές δεν έχουν έρθει ακόμα.

Άφησε για λίγο το κινητό στην άκρη και τις ατελείωτες υποχρεώσεις και σκέψου μέσα σου ποιος θα ήθελες να είσαι πραγματικά. Και μετά, ξεκίνησε να γίνεσαι αυτός ο άνθρωπος, αργά και μεθοδικά. Με όλο σου το κορμί και με όλη σου την ψυχή.

Μην τα κλαις τα χρόνια που περνάνε, τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου