Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο... vegetarian καρχαρία: Επιβιώνει τρώγοντας φύκια!

Πάνω από το 60% των υπολειμμάτων που βρέθηκαν στα στομάχια των καρχαριών ήταν φυτικής προέλευσης. Είναι πιο λευκός από τους... λευκούς, διαθέτει κοφτερά δόντια, είναι επικίνδυνος, αλλά... είναι και μοναδικός στο είδος του, καθώς μπορεί να διαβιώσει ακολουθώντας μία... δίαιτα χωρίς κρέας! Επιστήμονες ανακάλυψαν το είδος του... vegetarian καρχαρία,  που μπορεί να επιβιώσει τρώγοντας μόνο... φύκια.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η φήμη του σαρκοβόρου καρχαρία που συνοδεύει το είδος Bonnethead κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται. Η επίθεση σε άλλα είδη αφορά μόνο την άμυνα και τη διασφάλιση του χώρου επικρατείας του και όχι την τροφή, λένε χαρακτηριστικά οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου, οι οποίοι μελέτησαν το συγκεκριμένο είδος καρχαρία.

Η έρευνα είχε διάρκεια πολλών χρόνων και μετά από συγκέντρωση μεγάλου ποσοστού δειγμάτων, ήταν σε θέση να δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Πάνω από το 60% των υπολειμμάτων που βρέθηκαν στα στομάχια των καρχαριών ήταν φυτικής προέλευσης, ενώ υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που οι καρχαρίες τρέφονταν σχεδόν αποκλειστικά με φύκια και πλαγκτόν. Ανάλογα αποτελέσματα έδωσαν και οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι καρχαρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου