Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ο Δρόμος της Αυτοκράτειρας

Αποτέλεσμα εικόνας για women in chinese paintingsΑρχαία κινέζικα μυστικά για την Γυναικεία Δύναμη:

«Η Αυτοκράτειρα γεννήθηκε ελεύθερη.
Η Αυτοκράτειρα κυβερνά τη δική της αυτοκρατορία.
Η Αυτοκράτειρα είναι ξεδιάντροπη.
Η Αυτοκράτειρα κοιτάζει την αλήθεια.
Η Αυτοκράτειρα αγαπάει και καλλιεργεί τα οράματά της.
Η Αυτοκράτειρα περιπλανιέται μέσα σε βαθιές αβύσσους.
Η Αυτοκράτειρα σπάει το τελευταίο ταμπού.
Η Αυτοκράτειρα είναι γενναιόδωρη

Πριν από περίπου 1300 χρόνια η παλλακίδα Βου Ζιάο ξεκίνησε το παραμυθένιο ταξίδι της για να γίνει η πιο ισχυρή γυναίκα στην Κίνα. Η ευστροφία της και η ερωτική της ακτινοβολία, σε συνδυασμό με στρατηγικές από την κινέζικη τέχνη του πολέμου της άνοιξαν το δρόμο προς το θρόνο. Υπήρξε η μόνη γυναίκα που κυβέρνησε ποτέ επίσημα την Κίνα. Πιστός της σύμβουλος ήταν ο σοφός σαμάνος και δάσκαλος Σουν Σι-Μιάο, γνώστης και φύλακας των πανάρχαιων μυστικών της γυναικείας σοφίας και δύναμης.

ΤΟ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ

Υπάρχει μια ιστορία για έναν διάσημο Κινέζο κηπουρό. Όταν κάποτε τον ρώτησαν γιατί όλα τα φυτά που φυτεύει αναπτύσσονται τόσο καλά, ο γέρος απάντησε: «Εγώ φυτεύω το δέντρο και μετά το αφήνω στην ησυχία του. Αυτό είναι όλο το μυστικό.»

Όσο πιο ανενόχλητο μπορέσει να αναπτυχθεί κάτι τρυφερό, είτε πρόκειται για νεαρό φυτό είτε για μικρό παιδί, τόσο πιο δυνατό θα γίνει, τόσο περισσότερο θα δραστηριοποιηθεί μέσα του αυτό που έχει πάρει σαν προίκα από τη φύση -με την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνει αρκετή τροφή, καθώς και προστασία από τους άγριους ανέμους.

Η σοφή πρακτική της μη ανάμειξης στους μυστηριώδεις μηχανισμούς του Ανεξιχνίαστου, του Ταό, ονομάζεται Βου Βάι. Από το Ανεξιχνίαστο αναδύεται η ζωή, η οποία συντηρείται από την πρωταρχική της δύναμη, την Πεμπτουσία. Ό,τι καταφέρει να ξεδιπλωθεί και να αναπτυχθεί ανενόχλητο από την αρχή, θα συνεχίσει να είναι γερό και δυνατό. Οι σοφοί άνθρωποι δεν παρεμβαίνουν. Έχουν εμπιστοσύνη στο Ανεξιχνίαστο, στο Ταό. Το Ταό έχει συγκριθεί με τη σκοτεινή και μυστηριώδη αγκαλιά της μήτρας, που είναι η πηγή όλων των πλασμάτων. Από δω τα πράγματα βγαίνουν αβίαστα στο φως, ελεύθερα και χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις.

Έτσι έκανε και η μητέρα της Βου Ζιάο. Όταν έμαθε πως είναι έγκυος, προετοιμάστηκε εσωτερικά για να γίνει υποδοχέας ενός νέου πλάσματος. Πρόσεχε ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άξεστους ανθρώπους και αναζητούσε μόνο τη συντροφιά των ευγενών. Φρόντιζε να μην ταράζεται και επέλεγε εκλεκτά εδέσματα για την ίδια και για το παιδί. Γιατί γνώριζε πως ότι κάνει καλό στη μητέρα κάνει καλό και στο παιδί.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως πρέπει να δίνουν διαρκώς νέα ερεθίσματα στο παιδί τους. Αυτό αρχίζει ήδη από την εγκυμοσύνη. Οι μέλλουσες μητέρες συνομιλούν με το παιδί μέσα στην κοιλιά τους και εκπαιδεύουν την ακοή του με Μότσαρτ ή με κασέτες ηχογραφημένης λογοτεχνίας. Και μόλις το παιδί έρθει στον κόσμο, αρχίζει κανονικά το πανηγύρι. Το παιγνίδι δε χρησιμεύει μόνο για να παίζει το παιδί, αλλά πρέπει και να εξασκεί την αντιληπτική του ικανότητα για τα χρώματα και τα σχήματα, καθώς και την επιδεξιότητα των χεριών του.

Εκτός από μουσικές προπαιδείες, μαθήματα μπαλέτου και κάποιο άθλημα, μερικοί γονείς νομίζουν πως πρέπει να προάγουν και την πρόωρη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας αγοράζοντας ξενόγλωσσα εικονογραφημένα βιβλία για το παιδί τους. Έτσι ξεχνούν το σημαντικότερο απ’ όλα: ότι πρέπει να δώσουν στο παιδί συνείδηση του εαυτού του και προ πάντων μια αίσθηση ασφάλειας. Πιστεύουν ότι πρέπει να εκπαιδεύσουν το παιδί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση αντί να το αφήσουν απλώς ήσυχο και να το τρέφουν, βοηθώντας το να πάρει τη θέση του στη ζωή με το δικό του τρόπο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ – ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ:
ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
 
Αυτό που απομένει από έναν άνθρωπο μόλις απεκδυθεί όλες τις συμβάσεις, τα προσωπεία και τις μεταμφιέσεις, το Ουσιαστικό στον καθένα μας, ονομάζεται Πεμπτουσία. Είναι η πηγή όλων των ζωτικών διαδικασιών, η ρίζα του πνεύματος και του σώματος και η βάση της σεξουαλικής δύναμης. Καθώς η ζωή περνάει, αυτή αργά ή γρήγορα καταναλώνεται.Όταν καταναλωθεί όλη η Πεμπτουσία, ο άνθρωπος πεθαίνει. Γι’ αυτό και η Πεμπτουσία πρέπει να διαφυλάσσεται κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής.

Η Πεμπτουσία δεν μπορεί να αλλάζει μετά τη γέννηση. Έχουμε όμως την επιλογή να την προστατέψουμε ή όχι, να τη χρησιμοποιήσουμε ή να την ξοδέψουμε άσκοπα. Η κινέζικη ιατρική διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό. Μερικές φορές η κινέζικη ιατρική χρησιμοποιεί τους όρους πρωταρχική ενέργεια, ενέργεια των νεφρών, πηγή και ρίζα της αρχής τον Ουρανού. Πάντοτε όμως εννοεί την Πεμπτουσία.

Η Πεμπτουσία προέρχεται από τους προγόνους. Κατά τη σεξουαλική διέγερση των συντρόφων, από τα πιο εκλεπτυσμένα μέρη της γονικής Πεμπτουσίας αναδύονται οι καυτοί ατμοί, οι οποίοι συνενώνονται στη διάρκεια μιας αλχημικής διαδικασίας σχηματίζοντας το χάος, την άμορφη κατάσταση. Η άμορφη κατάσταση αποκτά τις πολικότητες Γιν και Γιανγκ. Σκοτεινό και φωτεινό. Κρύο και ζεστό. Ύλη και ενέργεια. Σώμα και πνεύμα. Στο ενεργειακό πεδίο που βρίσκεται μεταξύ των δύο πόλων Γιν και Γιανγκ, μέσα από το χάος γεννιούνται τα Δέκα Χιλιάδες Πράγματα. Η Πεμπτουσία ολοκληρώνεται μέσα σε δέκα φεγγάρια (σεληνιακούς κύκλους). Έτσι σχηματίζονται όλες οι πλευρές του παιδιού. Όσο η μέλλουσα Αυτοκράτειρα κατοικεί στο παιδικό παλάτι -τη μήτρα- τρέφεται από το αίμα της μητέρας.

Η τελειοποίηση της Πεμπτουσίας ακολουθεί μυστηριώδεις εσωτερικούς κανόνες, με τον ίδιο τρόπο που σχηματίζονται οι κρύσταλλοι μέσα σε ένα διάλυμα. Όσο λιγότερο κλυδωνίζεται το δοχείο τόσο μεγαλύτεροι και τελειότεροι γίνονται οι κρύσταλλοι: το παιδί αναπτύσσεται ιδανικά μόνο αν το αφήσουμε στην ησυχία του.

Μια μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει να αφήνει να τη θυμώνουν και θα κάνει καλά να απαγορεύει κάθε έξωθεν επέμβαση! Η μητέρα μιας μέλλουσας Αυτοκράτειρας πρέπει να αποφεύγει όχι μόνο τις βλαβερές τροφές, το θόρυβο και το στρες, αλλά κυρίως τη συναναστροφή με βλάκες και χυδαίους ανθρώπους. Όταν αυτό είναι αναπόφευκτο, η μητέρα οφείλει να μένει εσωτερικά ανεπηρέαστη από αυτούς. Η Πεμπτουσία μιας Αυτοκράτειρας σχηματίζεται απερίσπαστη.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ: Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ

Από τη στιγμή που το παιδί παίρνει την πρώτη του ανάσα, αρχίζει το τέλος του Ουρανού. Η Πεμπτουσία έχει τελειοποιηθεί. Το παιδί δε λαμβάνει πια το μητρικό αίμα. Για να δυναμώσει την υλική και την ενεργειακή του βάση θα πρέπει να στηριχτεί στο δικό του μεταβολισμό. Τα αντίστοιχα όργανα είναι το στόμα, ο στόμαχος και ο σπλήνας. Οι Κινέζοι μιλούν για την εξισορροπητική και θρεπτική λειτουργία της Γης, εννοώντας το μεταβολισμό. Η Γη μπορεί να αφομοιώσει τα πάντα και να τα ενσωματώσει στο παιδί.

Αν η Γη είναι δυνατή, η αρμονία ολοκληρώνεται. Ένα τέτοιο παιδί -παρά τις ποικίλες επιρροές και συναισθήσεις- θα βρίσκεται σε αρμονία με τον εαυτό του, θα μεγαλώσει και θα ευδοκιμήσει. ΓΓ αυτό λένε πως η ρίζα του τέλους του Ουρανού βρίσκεται στη Γη.

Μετά τη γέννηση όλες οι ιδιότητες έχουν εγχαραχτεί. Η Πεμπτουσία έχει τελειοποιηθεί, όμως είναι ακόμα πολύ τρυφερή. Το παιδί μεγαλώνει. Πρέπει τώρα λοιπόν να το προστατεύσουμε και να του δώσουμε μια υλική βάση. Η υλική βάση δημιουργείται σιγά σιγά. Αρχικά το στοιχείο της Γης, που εξισορροπεί και αφομοιώνει, είναι ακόμα πολΰ αδύναμο. Το παιδί είναι σε θέση να επεξεργάζεται λίγες μόνο από τις εξωτερικές επιρροές ταυτόχρονα και διαθέτει ελάχιστες δυνάμεις αντίστασης στις εκδηλώσεις επιθετικότητας από το περιβάλλον. Το μεγάλο ψύχος, οι ισχυροί καύσωνες και οι άνεμοι, αλλά και κάθε προσπάθεια άσκησης ελέγχου εκ μέρους των γονιών, θα τραυματίσουν το παιδί βαθιά και οριστικά. ΓΓ αυτό το παιδί χρειάζεται προστασία.

Για να μπορέσει το παιδί να αναπτύξει σιγά σιγά τους δικούς του αμυντικούς μηχανισμούς -στην κινέζικη ιατρική αυτό ορίζεται σαν Μέταλλο- χρειάζεται διαρκώς εύπεπτη τροφή, ζεστασιά, καθαρό αέρα και αγάπη. Η διάρκεια είναι εδώ πολύ σημαντική, καθώς η αδύναμη ακόμα Γη δε μπορεί να συγκεντρώνει στις εποχές της περίσσειας ώστε να έχει στις εποχές της έλλειψης. Κάθε διακοπή στην παροχή τροφής, ζεστασιάς και αγάπης εξασθενεί το παιδί. Όσο πιο δυνατό και ζωηρό είναι, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα προβάλει σ’ αυτή την εξασθένηση και θα κλαίει. Σύμφωνα με την κινέζικη αντίληψη, ένα παιδί που κλαίει δεν παίζει παιχνιδάκια εξουσίας, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά παλεύει για τη ζωή του. ΓΓ αυτό οι Κινέζοι πιστεύουν πως ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε ένα παιδί να κλαίει.

Η παιδική ηλικία είναι μια επικίνδυνη περίοδος για την Πεμπτουσία. Σ’ αυτό το διάστημα είναι εύκολο να καταστραφεί το τρυφερό πλασματάκι από υπερβολική πρόσληψη ερεθισμάτων, και το κοριτσάκι γρήγορα θα ξεχάσει πως έχει έρθει στον κόσμο σαν Αυτοκράτειρα. Αν όμως την αφήσουμε στην ησυχία της, τρέφοντας και αγαπώντας την, σεβόμενοι πάντοτε τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις της, τότε η μικρή Αυτοκράτειρα θα μεγαλώσει από μόνη της.

Αν οι γονείς αγαπούν πραγματικά το παιδί και ξέρουν να εκτιμούν την εσωτερική του Αυτοκράτειρα, γνωρίζουν ότι μια Αυτοκράτειρα γεννιέται ελεύθερη. Διαθέτει μέσα της όλα όσα χρειάζεται και είναι ήδη ολοκληρωμένη όταν έρχεται στον κόσμο. Θα αποφύγουν να την εκπαιδεύσουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, σαν ένα δέντρο καλλιεργημένο και περίτεχνα κλαδεμένο. Το θέαμα ενός φράχτη από διακοσμητικές βελανιδιές είναι πολύ λυπηρό σε σύγκριση με μια μεγάλη άγρια βελανιδιά που μεγαλώνει στην ύπαιθρο!

Τόσο μεγάλη είναι και η διαφορά ανάμεσα σε μια Αυτοκράτειρα και σε μια μη Αυτοκράτειρα. Για να μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως ένα δεντράκι χρειάζεται χώμα, νερό, φως από τον ήλιο και προστασία από θύελλες και τραυματισμούς. Για μια νεαρή Αυτοκράτειρα ισχύει ακριβώς το ίδιο. Χρειάζεται να σέβονται τον προσωπικό της χώρο, να λαμβάνει καλή τροφή και να γίνεται αποδεκτή από τους ανθρώπους με αγάπη. Αν λείπει κάτι απ’ όλα αυτά, η ανάπτυξή της δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τις πέντε φάσεις Μεταμόρφωσης (που ονομάζονται και στοιχεία) -Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη και Μέταλλο- το παιδί χρειάζεται κυρίως τα ακόλουθα τρία πράγματα:
--------------------
«Ο Δρόμος της Αυτοκράτειρας» είναι βασισμένο στη ζωή της μοναδικής Αυτοκράτειρας της Κίνας που πριν από περίπου 1300 χρόνια ξεκίνησε το παραμυθένιο ταξίδι της για να γίνει από παλλακίδα η πιο ισχυρή γυναίκα στην Κίνα. Πιστός της σύμβουλος ήταν ο σοφός σαμάνος και θεραπευτής Σουν Σι – Μιάο, γνώστης και φύλακας των πανάρχαιων μυστικών της γυναικείας σοφίας και δύναμης. Τα ίδια μυστικά που άνοιξαν το δρόμο στη Βου Ζιάο, τη μοναδική Αυτοκράτειρα στην Κινέζικη ιστορία, θα βοηθήσουν και τις σημερινές γυναίκες να βαδίσουν το δικό τους αυτοκρατορικό δρόμο. Η αναγνώστρια Αυτοκράτειρα θα κατά-νοήσει και θα μάθει να χρησιμοποιεί αυτά τα αρχαία μυστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου