Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Πρόσεξε πως ζεις

Αποτέλεσμα εικόνας για strong portrait photographyΠρέπει να γνωρίζεις ότι η Αληθινή Ζωή Είναι Πέρα από τον Κόσμο, την εξέλιξη, τον χρόνο. Αυτός που Φτάνει στην Φώτιση Διαλύεται Μέσα στο Άγνωστο όπως η σταγόνα διαλύεται μέσα στον Ωκεανό. Ο λόγος του κι η συμπεριφορά του, ενόσω ζει ακόμα στη γη, μοιάζουν κενά κι αδιάφορα αλλά μεταδίδουν ζωή. Όσοι είναι στην Οδό είναι ακόμα σε άγνοια. Και στην άγνοια δεν υπάρχουν υψηλές ή κατώτερες θέσεις, ούτε περισσότερη ή λιγότερη εμπειρία. Έτσι όλοι στην Οδό είναι συνοδοιπόροι. Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, ηγέτες, μαθητές, μονάχα αδελφοί. Αν κάποιος σου προσφέρει κάτι ένωσε τα χέρια σου σε σημείο χαιρετισμού. Αν κάποιος σε βλάψει ένωσε τα χέρια σου σε σημείο χαιρετισμού. Μάθε μόνο να ξεχωρίζεις τους γνήσιους ανθρώπους που δεν έχουν εγώ από αυτούς που έχουν γνώση κι εμπειρία και γίνονται καθοδηγητές των ανθρώπων, αλλά ποτέ μην υιοθετείς τις φαντασιώσεις των ανθρώπων. Πρόσεξε! Είναι κρίμα να σε ξεγελάσουν.
 
Η Αλήθεια Βρίσκεται Μέσα μας, στην Αληθινή Φύση μας. Μέσα στον καθένα. Για αυτό ό,τι σε προσανατολίζει προς τα Έσω είναι βοήθεια στην Οδό, σαν την πηγή που βρίσκει ο διψασμένος οδοιπόρος και ξεδιψάει. Ό,τι όμως σε παρασύρει έξω, σε σκέψεις και σε θολά συναισθήματα κι εξωτερικές ανώφελες δραστηριότητες είναι εμπόδιο, σαν την πηγή που έχει στερέψει κι απογοητεύει τον διψασμένο οδοιπόρο όταν φτάνει εκεί για να ξεδιψάσει. Πρόσεξε λοιπόν πως ξοδεύεις την ζωή σου. Είναι πολύτιμη για να την σκορπάς στους ανέμους της φαντασίας. Θα είναι δύσκολο μετά να την ξαναμαζέψεις.
 
Πρέπει να γνωρίζεις και μπορείς να το δεις παντού, γύρω σου, ότι όλα είναι προσωρινά. Ακόμα κι η πιο όμορφη μέρα φτάνει σε ένα τέλος. Ακόμα και το πιο όμορφο λουλούδι του κόσμου κάποτε θα μαραθεί. Κι αυτούς που βλέπεις γεμάτους ζωή κι όνειρα και δραστηριότητες γρήγορα θα τους συναντήσεις γέροντες, αν δεν έχουν ήδη φύγει από τον κόσμο. Πρόσεξε λοιπόν και συνειδητοποίησε ότι τούτος ο κόσμος δεν είναι μόνιμη κατοικία σου. Πρέπει να μάθεις να ζεις κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία στιγμή, σαν να είναι να πεθάνεις σε λίγο. Για αυτό φρόντισε να κάνεις ό,τι είναι πολύτιμο και χρήσιμο και μην σπαταλάς τον χρόνο σου.
 
Να αναζητάς πάντα Καταφύγιο Μέσα σου, στην Αιώνια Φύση σου κι όχι σε εξωτερικές δραστηριότητες. Ο Αληθινός Πλούτος του Ανθρώπου είναι η Αυτογνωσία. Είναι Πολύτιμη γιατί Οδηγεί στο Φως της Κατανόησης. Είναι Αιώνια γιατί ανήκει στην Φύση που Είδε και Κατανόησε και κανείς, ποτέ, δεν μπορεί να την αφαιρέσει. Όλα τα άλλα, αντιλήψεις, σκέψεις, πεποιθήσεις, δραστηριότητες στον κόσμο και υλικά πλούτη, όλα, είναι στάχτη που την σκορπά ο άνεμος της ζωής. Πρόσεξε λοιπόν να μην θεωρείς χρυσό ό,τι μονάχα λαμπυρίζει.
 
Όσο είσαι στην Οδό ποτέ μην πεις, έφτασα, είμαι, γνωρίζω. Αν έχεις την αντίληψη ότι ένα εγώ μπορεί να φωτισθεί, να έχει γνώση κι εμπειρία, είναι μεγάλη πλάνη. Κι αν θεωρείς τον εαυτό σου άξιο να διδάξει, από τον πλούτο της εμπειρίας σου, μοιάζεις με τον ανήθικο «πολιτισμένο» που πηγαίνει στους «άγριους» με ψεύτικες χάντρες για να τους ξεγελάσει και να τους κλέψει. Πρόσεξε! Αν ακολουθείς τον δρόμο του εγωισμού, όσους κι αν ξεγελάσεις, δεν θα μπορέσεις να τους ξεγελάσεις όλους. Υπάρχουν κι άνθρωποι που θα δουν τι πραγματικά είσαι. Αλλά κι όλους να τους ξεγελάσεις δεν μπορείς να ξεγελάσεις τη Αλήθεια με την οποία δεν μπορείς να Ενωθείς.
 
Οι αληθινά θρησκευόμενοι είναι φτωχοί, δεν έχουν τίποτα να πάρουν μαζί τους από αυτά που «χρησιμοποιούν» στον κόσμο, όταν θα έρθει η ώρα να φύγουν από αυτόν τον κόσμο. Μα κι αν τύχει να έχουν αγαθά είναι γενναιόδωροι και τα μοιράζονται με τους άλλους. Πρόσεξε λοιπόν να μην δένεσαι με εξωτερικά πράγματα. Η Ακτημοσύνη είναι η Πρώτη Αρετή. Η αληθινή αποχή από πράγματα, από πάθη, από σκέψεις, από αντιλήψεις. Πάνω σε αυτή την Αρετή χτίζεται η Ειρήνη της Ψυχής. Η Ειρήνη φέρνει την Ησυχία του Νου. Κι η Ησυχία φέρνει το Φως το Αληθινό της Ενότητας των Πάντων. Και στο Φως Αποκαλύπτεται το Βάθος του Αγνώστου.
 
Η Οδός περνά πάντα από την Μέση, μακριά από τα άκρα. Η Μέση δεν είναι  μόνο ο πιο ισορροπημένος δρόμος, είναι κι πιο εύκολος δρόμος. Ό,τι κάνεις κάντο με Μέτρο. Ζήσε στον κόσμο χωρίς να χάνεσαι στην απεραντοσύνη της ανοησίας του. Φρόντισε το σώμα σου με Γνώμονα πάντα την υγεία. Κράτα την Ψυχή σου Καθαρή από πάθη κι από υπερβολές. Αυτό που αξίζει θα το δεις μόνο σηκώνοντας τα μάτια ψηλά. Κράτα τον Νου σου Ήσυχο, βλέποντας το πραγματικό και μην ακολουθείς τις φαντασίες των ανθρώπων. Προπάντων μείνε πνευματικά ελεύθερος και φυλάξου από όλων των ειδών τους σωτήρες. Την Αληθινή Αγάπη μόνο η γνώση μπορεί να σου την Φανερώσει Μέσα σου, όταν Βρεις την γνώση Μέσα σου. Πρόσεξε λοιπόν και βαδίζοντας την Μέση Οδό φρόντισε για Αυτό που Είναι Αιώνιο κι όχι για τα πράγματα που γρήγορα διαβαίνουν, σαν τα διαβατάρικα πουλιά που τραβάνε για άλλα μέρη.
 
Πρέπει να Κατανοήσεις ότι η Πραγματικότητα Είναι Μία κι ότι Είναι το Ασφαλές Καταφύγιο Όλων των Πλασμάτων. Για αυτό μην αφήνεις ούτε την αμφιβολία, ούτε τον φόβο, ή τις αγωνίες, τίποτα αρνητικό, να σου διαλύσει την Βεβαιότητα. Μέσα σου, Εσύ ο Ίδιος, θα Βρεις την Ισορροπία της Ύπαρξής σου, την Αληθινή Αυτογνωσία που θα σου Αποκαλύψει την Απεραντοσύνη της Ζωής, την Αιωνιότητα της Παρουσίας. Για αυτό Πρόσεξε! Κι όταν Μέσα σου αναδύονται αμφιβολίες και φόβοι κι αγωνίες μην προσπαθείς μέσα σε σύγχυση και πανικό να ξεφύγεις. Απλά, με Ηρεμία, Δες ό,τι όλα αυτά είναι ψεύτικες σκιές της φαντασίας σου. Είσαι Πάντα Αυτό. Κι αυτό κανείς δεν μπορεί να σου το αφαιρέσει.
 
Όταν  είσαι στην Οδό έχεις ήδη να φροντίσεις τον εαυτό σου (να είσαι εσύ Σωστός) κι αυτό είναι αρκετός κόπος. Μην κοιτάς μέσα στον εγωισμό της αμάθειας να σώσεις τους άλλους. Φροντίζει Εκείνος. Εσύ απλά, πρόθυμα πάντα, να απλώνεις το χέρι σου στους άλλους αλλά αυτό να το κάνεις σαν αδελφός. Πρόσεξε και μην ξεγελιέσαι να πιστέψεις ότι είσαι ανώτερος από τους άλλους, γιατί γρήγορα θα καταντήσεις ο χειρότερος.
 
Αυτό που πάντα πρέπει να έχεις σαν τον Τελικό Στόχο σου είναι η Αυτογνωσία. Αληθινά Σοφός κι Αληθινά Πλούσιος είναι αυτός που αποκτά Αυτογνωσία, με Προσοχή, με Επιμονή κι Υπομονή κι όχι ο άνθρωπος που συσσωρεύει γνώσεις κι εμπειρίες και μιλά και επιβάλλεται στους αμαθείς. Η Αληθινή Αυτογνωσία μοιάζει με τον Απέραντο Ουρανό που Είναι Πάντα στην Θέση του κι Απλώνεται Παντού. Η δήθεν γνώση των ανθρώπων μοιάζει με τα διαβατάρικα σύννεφα που γρήγορα διαλύονται από τον αέρα ή πέφτουν σαν βροχή στη γη της ματαιότητας. Πρόσεξε λοιπόν τι επιδιώκεις πραγματικά στην ζωή σου, Πρόσεξε πως ζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου