Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Πόσες φορές περνάει από το μυαλό ενός άντρα το σεξ και πόσες μιας γυναίκας;

Πόσες φορές περνάει από το μυαλό ενός άντρα το σεξ και πόσες από το μυαλό μιας γυναίκας;

Χαλαρά και στερεοτυπικά όλοι θα συμφωνήσουν ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ συνέχεια ενώ οι γυναίκες λιγότερο.
 
Για τα (ατελή), απλά και πολύ συμπαθητικά όντα τους άντρες, η απάντηση έρχεται τόσο αβίαστα και φυσικά, χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας το σεξ περνάει από το μυαλό τους πολλές φορές και παρά το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκονται σε απίθανα μέρη και άσχετα με το θέμα, υπάρχει στον εγκέφαλό τους εκείνο το κουτάκι που ενεργοποιείται μόνο του και τους κάνει να σκέφτονται το σεξ ανεξαρτήτως ερεθίσματος. (άποψη πρώτη).
 
Ή η ύπαρξη σύνδεσης της σκέψης για σεξ με εγκεφαλική λειτουργία είναι ίσως η ρομαντική μου αίσθηση για το θέμα αφού αντανακλαστικά και ακούσια ένας από τους πολλούς μυώδεις ιστούς τους έχει «επαναστατήσει» οπότε η σκέψη για σεξ είναι το αποτέλεσμα, έρμαιο αντανακλαστικών και μόνο λειτουργιών; (άποψη δεύτερη)

Για τα πιο εξελιγμένα μοντέλα, τις περίπλοκες από τη φύση τους γυναίκες, η απάντηση σε αυτήν την κλισέ ερώτηση έρχεται με δυσκολία, οι απαντήσεις που θα δοθούν θα ξεκινούν με το «εξαρτάται», «βάσει συνθηκών», «ανάλογα με την περίπτωση», όχι πολύ συχνά… κλπ. Επίσης οι γυναίκες θα απαντήσουν με το βάρος των καταλοίπων πολλών ετών,  κανόνων καλής ανατροφής και θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης και με την απειλή μήπως χαρακτηριστούν εύκολες.
 
Πότε όμως οι  γυναίκες σκέφτονται το σεξ και πότε το αφήνουν να αποκοιμηθεί και συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικότατα χωρίς την ανάγκη του να τις καθορίζει ή να τις ενοχλεί;  Πότε μια σύγχρονη γυναίκα θα παραδεχτεί ότι το σκέφτεται λίγο παραπάνω ή καθόλου δεδομένων των συνθηκών;
 
 Ορμονικά και ψυχολογικά θέματα (άγχος, stress κούραση) παίζουν τεράστιο ρόλο στις διακυμάνσεις της σεξουαλικής επιθυμίας και σκέψης για συνεύρεση, τόσο που αν το πιάσουμε ιατρικά (και με τι προσόντα άλλωστε;) ο κατάλογος είναι μεγάλος, οπότε ξεχωρίζω μερικούς.
 
Ας δούμε παράγοντες που επηρεάζουν:
 
(+) Όταν είναι ερωτευμένη Μια ερωτευμένη γυναίκα σκέφτεται συνέχεια το  αντικείμενο του πόθου της και άρα και το σεξ μαζί του. Δεν πιστεύω να σκέφτεται τι ωραία που θα ήταν να βλέπουν τις ειδήσεις των 8:00 παρέα.
 
(+) Όταν κάνει πολύ συχνά σεξ  Εδώ ισχύει το όσο περισσότερο τόσο καλύτερα, η εξάσκηση τελειοποιεί και η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως.
 
(+) Όταν το σεξ «φτάνει» στον προορισμό του Το γεγονός ότι οι άντρες φτάνουν στο πιο «όμορφο ψέμα» κάθε μα κάθε φορά που κάνουν σεξ δεν ισχύει για τις γυναίκες. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα θα κάνει σεξ αλλά δεν θα έχει οργασμό και αυτό γιατί κι εδώ είμαστε πιο περίπλοκες κι επίσης θέλουμε το χρόνο μας. Αν αυτό επαναλαμβάνεται μια γυναίκα θα παραιτηθεί σιγά-σιγά από το σεξ, αν και το καλύτερο θα ήταν να αλλάξει σύντροφο ή να τον εκπαιδεύσει. Στην περίπτωση που συνήθως το σεξ «φτάνει» εκεί που πρέπει, μια γυναίκα θα έχει λόγο και να το αποζητά και να το σκέφτεται συχνότερα.
 
(-) Η μοναξιά   Συνήθως οι γυναίκες που είναι μόνες και θα περάσουν μοναχικά ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους αφήνουν το σεξ και τη σκέψη γι' αυτό στην άκρη. Τα ποσά αντιστρόφως ανάλογα, όσο μεγαλύτερο διάστημα περνάει χωρίς σεξ τόσο μικρότερη η επιθυμία κι η σκέψη γι’ αυτό.
 
(-) Ο  ανισσόροπος γάμος  Ένας  γάμος που γέρνει, με τη σύγχρονη γυναίκα να τραβάει σχεδόν μόνη της κουπί, την εξαντλεί ελαχιστοποιώντας την επιθυμία της για σεξ και τη σκέψη του πολυτέλεια.
 
(-) Ο ερχομός ενός νέου μωρού Συνήθως όταν μια γυναίκα γίνει μάνα η σκέψη για το μωρό και η προστασία του, δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις και μάλιστα της ερωτικής συνεύρεσης που περιλαμβάνει και ιδιαίτερη σωματική δραστηριότητα που δεν ενδείκνυται μετά την ταλαιπωρία του τοκετού. Σε μερικές γυναίκες η έλλειψη σκέψης για σεξ μπορεί να κρατήσει λιγάκι παραπάνω.
 
Δεν είναι αλήθεια λοιπόν, ότι οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ καθόλου ή ελάχιστα αλλά θα πρέπει να είναι ευτυχισμένες, ερωτευμένες και ήρεμες. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να περνάει από το μυαλό τους με σχεδόν την ίδια συχνότητα όπως και των αντρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου