Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Μαθαίνοντας να εμπιστεύομαι το χρόνο στη ζωή μου

Αν είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο και ενέργεια, μπορείτε να μάθετε πώς να συμφιλιωθείτε τόσο με το χρόνο, όσο και με την ίδια τη ζωή. Για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό τον στόχο θα χρειαστεί να μειώσουν λίγο την ταχύτητα με την οποία ζουν· να ζουν την κάθε μέρα χωρίς να εξαναγκάζουν ή να πιέζουν καταστάσεις και να κρατούν ρεαλιστικό πρόγραμμα και προσδοκίες. Σε αντίθεση με τη δημοφιλέστερη πεποίθηση, δεν υπάρχει καμία μαγική ηλικία, η οποία ξαφνικά να χαρίζει στον άνθρωπο την χρήσιμη γνώση για το Σύμπαν ή την ίδια τη ζωή. Επίσης, δεν επιθυμούν όλοι οι άνθρωποι να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά και δεν είναι και ωφέλιμο να ισχύει αυτό για όλους· η αποδοχή του χρόνου και της ζωής σημαίνει επίσης αποδοχή της αντισυμβατικότητας και της ανθρώπινης διαφορετικότητας.

Ο χρόνος και η ζωή σχετίζονται με την αλλαγή και το καινούριο και όλα τα όντα πάνω στη Γη συνεχώς αλλάζουν και εξελίσσονται. Χρειάζεται λοιπόν να το έχετε αυτό στο νου σας και να βάλετε στόχο να μαθαίνετε συνεχώς νέα πράγματα κάθε μέρα, έτσι ώστε να εξελίσσεστε προς τη σωστή κατεύθυνση και με το σωστό για εσάς τρόπο. Αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο αληθινή και ευκολότερη να την αντιληφθείτε, όσο μεγαλώνετε. Επιπλέον, γίνεται επίσης πιο φανερό ότι ο χρόνος και η ζωή συχνά φαίνεται να βρίσκονται σε δυσαρμονία για ορισμένους ανθρώπους σε ορισμένες καταστάσεις και γίνεται επίσης εμφανές ότι ο χρόνος και η ζωή σπάνια συγχρονίζονται τέλεια για κάποιον υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση του γεγονότος ότι σχεδόν κάθε απόφαση ή πράξη που κάνετε έχει τη δυναμική να κάνει το μέλλον σας πιο απολαυστικό, γαλήνιο ή επιτυχημένο· όμως, κατά τον ίδιο τρόπο, κάθε απόφαση ή πράξη έχει επίσης την ικανότητα να επιδεινώσει το μέλλον σας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν πιστεύετε ότι όταν τα αστέρια ευθυγραμμιστούν ή όταν η μοίρα το επιτρέψει, η ζωή σας θα βελτιωθεί αμέσως και σημαντικά, αλλά είναι ομολογουμένως πλήρως αναποτελεσματικό να στηρίζεστε αποκλειστικά σε αυτά. Γι’ άλλη μια φορά, πρέπει να πούμε ότι η επιβράδυνση των ρυθμών της ζωής είναι συνήθως απαραίτητη, αλλά επίσης απαιτείται κάποια πρόοδος και δράση, ακόμα και αν αυτές ισούνται με μικρά βηματάκια κάθε φορά.

Συμπεραίνουμε εύκολα λοιπόν οτι μερικές φορές η αναμονή αποτελεί ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας. Επιπλέον, η υπομονή είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη αρετή και σχετίζεται άμεσα με την αναμονή, για την οποία μιλάμε. Αυτά τα δύο στοιχεία επίσης συνδέονται και με την πίστη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο. Και δεν αναφερόμαστε στη θρησκευτική πίστη, αλλά και στην πίστη στον εαυτό σας. Γιατί ακόμα και αν έχετε συμφιλιωθεί με το χρόνο, υπάρχουν φορές που οι αναποδιές είναι αρκετά εκνευριστικές.

Ένα άλλο κρίσιμο μάθημα που χρειάζεται να μάθετε για το χρόνο και τη ζωή είναι ότι όταν ο χρόνος τελειώνει, αυτό δεν σημαίνει ότι έρχεται και το τέλος της ζωής σας ή του κόσμου. Ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή σας φαίνεται καταστροφικό, όπως προαναφέρθηκε, ο χρόνος και η ζωή συχνά δεν ευθυγραμμίζονται, άνθρωποι, πράγματα και καταστάσεις καθυστερούν. Σε σχεδόν κάθε περίπτωση, ο ήλιος θα ανατείλει και αύριο, ό,τι κι αν συμβεί και το αύριο θα έρθει. Τις περισσότερες φορές, δεν ανταγωνίζεστε κανέναν άλλο στη ζωή πραγματικά πέρα από τον ίδιο σας τον εαυτό και με τις προσδοκίες και τα στάνταρ που εσείς θέτετε σε εσάς. Ομοίως, το μόνο άτομο που κυνηγάτε σε αυτή τη ζωή είναι ο εαυτός σας.

Μόλις σταματήσετε αυτό το είδος ανταγωνισμού και σύγκρισης, αυτό το συνεχές κυνήγι- ο χρόνος και η ζωή θα προχωρήσουν ήπια και απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου