Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Δύο ακόμα αποστολές στο πρόγραμμα New Frontiers μελετά η NASA

mission-titanΤο New Frontiers πρόγραμμα της NASA περιλαμβάνει μία σειρά μη-επανδρωμένων αποστολών για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος. Η NASA ανακοίνωσε τους δύο φιναλίστ για τη ρομποτική εξερεύνηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας του 2020. Και οι δύο αποστολές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση για ακόμα ένα χρόνο για την ανάπτυξή τους, ωστόσο μόνο μία από τις δύο θα επιλεχθεί τελικά.
 
Καλλιτεχνική σχεδίαση του Dragonfly να εξερευνά τον Τιτάνα

Η πρώτη αποστολή ονομάζεται CAESAR (Comet Astrobiology Exploration Sample Return) και σκοπεύει να στείλει ένα διαστημικό σκάφος στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Πριν μερικά χρόνια εκεί είχε προσγειωθεί το διαστημικό όχημα της ESA, Philae. Η αποστολή θα επικεντρωθεί στην επιστροφή ενός δείγματος του κομήτη πίσω στη Γη.
 
caesar-conceptΤο CAESAR προσεγγίζει τον κομήτη 67 / P Churyumov-Gerasimenko για τη συλλογή δειγμάτων (καλλιτεχνική απεικόνιση).
 
Η δεύτερη αποστολή ονομάζεται Dragonfly και πρόκειται για ένα τετρακόπτερο, το οποίο θα εξερευνήσει το δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα. Η αποστολή θα έχει ως κύριο σκοπό την εξέταση των πιθανοτήτων αποίκησης από ανθρώπους διαφορετικών περιοχών του δορυφόρου.
 
Στο New Frontiers πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και τρεις ήδη γνωστές αποστολές. Μία είναι η New Horizons, η οποία ήδη επισκέφτηκε τον Πλούτωνα και βρίσκεται καθ’ οδόν για τη ζώνη του Κάιπερ. Η δεύτερη είναι η Juno, η οποία εξερευνά τον Δία από τροχιά. Τέλος είναι η OSIRIS-REx, με την οποία θα συλλέξουμε δείγματα από τον αστεροειδή Bennu.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου