Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Εμψύχωση του αγωνιστή εαυτού

Αγωνιστής εαυτός είναι καθένας που καθημερινά, συνήθως σιωπηλά καταβάλλει τη δική του προσπάθεια σε όποιο στόχο ή στόχους έχει θέσει. Οι προσωπικοί αγώνες έχουν πάντα υψηλό συναισθηματικό πρόσημο, γιατί αφορούν πάντα το ίδιο το άτομο. Πολλές φορές είναι διαρκείας με πολλά εμπόδια, αισθήματα αποτυχίας, απογοήτευσης και συμπεριφορές παραίτησης. Ο καθένας έχει τους προσωπικούς του στόχους, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσει. Είναι αρκετές οι στιγμές, που ο αγωνιστής εαυτός εξουθενώνεται από την προσπάθεια.
 
Η άρνηση και η κόπωση είναι συχνά αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, εκείνες οι στιγμές ζητούν επιτακτικά την αποδοχή του κουρασμένου πια αγωνιστή. Για να μπορέσει το άτομο ν’ ανασυνταχθεί και να συνεχίσει, θα πρέπει να αποδεχτεί και να βιώσει την άρνηση και τη κόπωση που νιώθει. Αποδοχή και εμψύχωση είναι τα δύο συστατικά που αποτελούν την ασπίδα του αγωνιστή εαυτού, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται για να καταφέρει τους στόχους του και να εξελιχθεί.
 
Προς τον Αγωνιστή Εαυτό
“Θα τα καταφέρεις, γι άλλη μια φορά τους προσωπικούς αγώνες μη τους κλαις, μη τους υποτιμάς”.
 
Είναι αυτοί οι πιο καθαροί, οι πιο αληθινοί, αν και πάντα μένουν αδόκητοι, μα αυτό είναι που τους κρατά μακριά από τις αδιάκριτες γλώσσες και τους εξυψώνει. Οι προσωπικοί αγώνες είναι γεμάτοι στροφές, γεμάτοι τραχείς δρόμους και διαδρομές όλο σκοτάδι, όλο κόπωση και καμιά φορά σε αποκαρδιώνουν.
 
Κουράζεσαι τα παρατάς! Αλλά τι είναι η ζωή, αν δεν έχει αγώνες; Μια ευθεία γραμμή, δεν έχει εξέλιξη, δεν έχει ωρίμανση και εσύ μένεις ίδιος γιατί δεν αξιοποιείς τίποτα που περνά από μπροστά σου. Ενώ αν αγωνίζεσαι πόση αντοχή και ψυχική κατάσταση χτίζεις, πόση ομορφιά μέσα σου και ευλογία να νιώθεις αλλά και να είσαι άνθρωπος αληθινός με ψυχή μαχόμενη και χαρακτήρα δοκιμασμένο.
 
Είσαι από εκείνους που επάξια επιβεβαιώνουν ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για το μεγαλύτερο καλό. Το καλό έρχεται μετά από ψυχική γυμναστική και αγώνα. Αναγνωρίζουμε πως αυτός που αγωνίζεται, για ό,τι αγωνίζεται είναι αξιοσέβαστος, γιατί φροντίζει η ψυχή του να γυμνάζεται και να δυναμώνει.
 
Είναι προσωπικός αγώνας, που η αιτία είναι στους άλλους κρυφή, μα το κάλλος του αγωνιστή είναι φανερό. Θαμπώνει ανεξήγητα και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς γιατί ετούτος έχει κάτι.
 
Καμιά φορά το βαφτίζουν ταλέντο, προσόντα κι άλλες δύναμη…αλλά ο κρυφός αγωνιστής ξέρει και δεν θέλει κουβέντα επαινετική. Θέλει μόνο να συγκεραστεί (συνενωθεί) με άλλους αγωνιστές και τότε θα διαπρέψει, θα βρει την “Ιθάκη του.”

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου