Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Βελτιώστε την υγεία σας, αλλάζοντας τις πεποιθήσεις σας

Ο εγκέφαλός σας παράγει μια χημική ουσία που διαβιβάζει το νέο της ευτυχίας σας και στα 52 εκατομμύρια κύτταρά του σώματός σας – που πανηγυρίζουν και συμμετέχουν στη χαρά σας.

Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας, ενώ ετοιμάζεστε να απολαύσετε ένα κέικ με παγωτό ή ένα κομμάτι τούρτα: είστε ευτυχισμένοι ή νιώθετε ενοχή και ανησυχία, πριν καν καταπιείτε την πρώτη μπουκιά; Και σε τι πεποιθήσεις έχετε προσκολληθεί, που δεν επιτρέπουν στον εγκέφαλό σας να παραγάγει και να διαβιβάσει τα καλά νέα στο υπόλοιπο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων που πρόκειται να μετατραπούν σε δυστυχή λιποκύτταρα αντί για ευτυχισμένα υγιή κύτταρα;

Όσο κι αν σας είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε, οι πεποιθήσεις σας σχετικά με την τροφή και τον τρόπο ζωής σας είναι πολύ πιο σημαντικές για να τις εξετάσετε και να τις αλλάξετε, απ’ ότι αυτές καθ’ εαυτές οι δραστηριότητες της κατανάλωσης τροφής και της άσκησης. Η σύνδεση νου-σώματος έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα από την ιατρική και επιστημονική έρευνα. Οι πεποιθήσεις σας είναι σκέψεις, και οι σκέψεις σας είναι ενέργεια.

Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε θα έχει ανθυγιεινή επίδραση στο σώμα σας, τότε κάνετε αυτό ακριβώς που υπαινίσσεται ο Καζαντζάκης – πιστεύετε με πάθος κάτι που ακόμα δεν υπάρχει. Δηλαδή, η ανθυγιεινή σωματική αντίδραση σε αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε είναι απλώς μια σκέψη, όχι μια υλική πραγματικότητα. Ωστόσο, εμμένοντας σε αυτή τη σκέψη, διευκολύνετε τη διαδικασία κατά την οποία αυτή μετατρέπεται σε υλική πραγματικότητα.
 
Τώρα, ας υποθέσουμε ότι αποφασίζετε να πιστέψετε με πάθος κάτι που ακόμα δεν υφίσταται, και ότι αυτό το κάτι είστε εσείς σε ένα απόλυτα υγιές σώμα το οποίο αποτελείται εξ ολοκλήρου από την ευεξία που το χαρακτήριζε, όταν υλοποιήθηκε σε ενσαρκωμένη ψυχή. Επιπλέον, υιοθετείτε την πεποίθηση ότι το σώμα σας είναι ικανό να μετατρέπει οποιαδήποτε καύσιμη ύλη λαμβάνει σε υγιή, ευτυχισμένα κύτταρα – ίσως μια ριζοσπαστική ιδέα, καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν το αντίθετο.

Παρ’ όλα αυτά, αποφασίζετε με πάθος να το πιστέψετε, αν και δεν υφίσταται ακόμα στην πραγματικότητα. Υιοθετώντας την ιδέα ότι ο εγκέφαλος και το σώμα σας είναι κάτι παραπάνω από ικανά να μεταστρέψουν οποιαδήποτε καύσιμη ύλη σε υγιή, ευτυχισμένα κύτταρα, ξεκινάτε τη διαδικασία εύρεσης αποδείξεων που επιβεβαιώνουν την πεποίθησή σας και δεν προσκολλάστε σε αντιθετικά συστήματα πεποιθήσεων με ανθυγιεινά αποτελέσματα.

Ναι, λέτε τώρα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τρώνε αυτά που θέλουν, όταν το θέλουν, που δεν ασχολούνται με δίαιτες, δεν έχουν την εμμονή να ζυγίζονται καθημερινά και όχι μόνο έχουν φυσιολογικό βάρος, αλλά είναι και ευτυχισμένοι μέσα στο σώμα τους. Θα αρχίσω για λίγο να σκέφτομαι όπως εκείνοι και θα δούμε αν έχει αποτέλεσμα.

Καθώς εφαρμόζετε αυτή τη ριζοσπαστική νέα ιδέα, μαντεύετε τι συμβαίνει; Αρχίζετε πραγματικά να αλλάζετε τις συνήθειές σας σχετικά με το φαγητό. Γιατί; Επειδή το να τρώτε υγιεινές τροφές σε μικρότερες μερίδες σας κάνει να νιώθετε καλά, και η επιθυμία σας αυτό ακριβώς έχει ως στόχο. Όμως πρέπει να ξεκινήσετε με μια σκέψη που σας κάνει να νιώθετε καλά, κι αυτή είναι η εξής: Ό,τι τρώω είναι καλό. Θα εκπαιδεύσω τη χημεία του εγκεφάλου μου και του σώματός μου, ώστε να μετατρέπει ό,τι τρώω σε υγεία.

Έχετε έναν ολόκληρο καινούργιο κύκλο σκέψεων να εξετάσετε, και αυτός ο νέος τρόπος σκέψης, σύμφωνα με τον οποίο σκέφτεστε με πάθος κάτι που ακόμα δεν υπάρχει, εφαρμόζεται επίσης και σε ό,τι αφορά στη φυσική σας κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου