Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πριν κρίνεις, σκέψου

Σε μια κοινωνία όπου η ζωή κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και κυριαρχεί το άγχος, η αποξένωση των ανθρώπων ήταν αναμενόμενη!

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι διατεθειμένη να επενδύσει συναισθηματικά σε νέες φιλίες και προτιμά μια στάση απόμακρη όπου να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.

Είναι χαρακτηριστική η στάση εκείνων των ανθρώπων που το παγωμένο χαμόγελο και το ψυχρό βλέμμα κυριαρχούν στο επιβλητικό παρουσιαστικό τους! Άνθρωποι απόμακροι, που θαρρείς και κρατούν μια στάση άμυνας μην τυχόν πληγωθούν! Η σοβαρότητα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους ενώ δεν μπορείς να εντοπίσεις ίχνος ευαισθησίας κάτω από τον δυναμισμό που προβάλλει ο χαρακτήρας τους! ‘’Άραγε είναι τόσο σκληροί όσο δείχνουν ’’; θα σκεφτούν κάποιοι!

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι έχουν πληγωθεί και έχουν υποφέρει περισσότερο από τον καθένα! Άνθρωποι προδομένοι οπού ο φόβος έχει εισχωρήσει στην ζωή τους , έχει καλύψει όλη την ευαισθησία τους κάτω από την σκληρότητα του νέου τους χαρακτήρα. Δεν το κάνουν επίτηδες! Είναι η άμυνα τους απέναντι σε όλα όσα έχουν υποφέρει στην ζωή τους! Δεν μπορούν εμπιστευτούν εύκολα και η ψυχρότητα του χαρακτήρα τους αποτελεί την ασπίδα τους απέναντι στο άγνωστο μιας νέα γνωριμίας!

Γι’ αυτό λοιπόν, πριν βιαστείς να κρίνεις ένα τέτοιο άνθρωπο, σκέψου τι μπορεί να έχει περάσει στην ζωή του! Απλά οπλίσου με υπομονή και πλησίασε τον με αργά βήματα αν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο. Το μέλλον θα δείξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου