Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Η Αγάπη κάνει θαύματα

"Να μ' αγαπάς, όσο μπορείς να μ' αγαπάς..."

Άραγε πόσο βαθιά μπορεί να αγαπήσει κάποιος; Μπορεί να βάλει όρια στα συναισθήματα του; Μπορεί να τα μετρήσει ή να τα συγκρίνει με άλλες φορές και άλλους ανθρώπους;

Τα συναισθήματα ποικίλλουν. Δεν είναι ποτέ τα ίδια για αυτό και δεν μπορούν να συγκριθούν. Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή σου είναι και μια ξεχωριστή, μοναδική εμπειρία.

Είστε ένας μοναδικός συνδυασμός. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο αυτός που είναι διαφορετικός, αλλά και συ. Το πως είμαστε μέσα σε μια σχέση, ποιες πτυχές του εαυτού μας θα προβάλλουμε, το πως αντιδρούμε, όλα εξαρτώνται από το άτομο που έχουμε απέναντί μας.

Όχι, δεν παίζουμε κάποιο ρόλο, ούτε αλλάζουμε κοστούμια κάθε φορά. Απλώς αυτό που εκπέμπουμε βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση με αυτό που λαμβάνουμε. Με άλλους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο και με άλλους λιγότερο.

Το ζητούμενο, όμως, είναι πάντα το ίδιο. Να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Βαθιά και ειλικρινά.

Η αγάπη είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος. Κι έχει τόσες πολλές μορφές και εκφάνσεις. Δεν είναι ποτέ μονοδιάστατη.

Μπορεί να εκφραστεί με λόγια, με πράξεις, με εκφράσεις, με νεύματα, με τραγούδια, με χειρονομίες, ακόμη και με τη σιωπή.

Είναι πολυπόθητη.
Ο καθένας επιθυμεί να περιτριγυρίζεται από άτομα που τον αγαπούν για αυτό που είναι. Και είναι λογικό.

Αυτό σημαίνει πως και 'μεις με τη σειρά μας, πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε και να αγαπούμε τους άλλους για αυτό που εκείνοι είναι.

Γιατί θα το ξαναπώ,
η αγάπη είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος.

Η Αγάπη κάνει θαύματα.

Γιατί, ως γνωστόν, οι άνθρωποι δεν είμαστε φύση μονογαμικά όντα. Συνήθως, διάφοροι άνθρωποι περνάνε από τη ζωή μας, ο καθένας δίνοντάς μας κι ένα διαφορετικό μάθημα ζωής.

Σε κάθε σχέση μας, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε κάτι παραπάνω για εμάς τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου