Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Οι μικρές στιγμές στη ζωή κάνουν όλη τη διαφορά

Αποτέλεσμα εικόνας για puuung love is in the small things«Οι μεγάλες καρδιές είναι ικανοποιημένες με μικρές στιγμές» -Hernan Wise

Συνήθως θυμόμαστε τους μικρούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μας έχουν βοηθήσει καλύτερα από όλους, αυτές οι μικρές στιγμές που ήρθαν από την ευγενική καρδιά των φίλων: αυτά τα άτομα με όλες τις αρετές τους πάντα βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους για να μας παρέχουν συναισθήματα που θα παραμείνουν στην καρδιά μας για πάντα.

 

Η δύναμη αυτών των μικρών στιγμών

Τα μικρά πράγματα στην ζωή είναι ικανά να μας πάνε στα ύψη της επιτυχίας ή στην πιο δυσάρεστη αποτυχία, αφού είναι κρυμμένες εκατομμύρια προθέσεις. Για παράδειγμα, κάνετε μια εργασία για μήνες και τότε ένα μικρό εμπόδιο κλονίζει την εργασία ή ευθύνεται για την πιθανότητα να ανταγωνιστούν δύο ικανά άτομα για την ίδια δουλειά και ο ένας από αυτούς την παίρνει εξαιτίας μιας πολύ μικρής λεπτομέρειας.

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι τόσο σημαντικές στα καθημερινά σχέδια που πρέπει επίσης να ερχόμαστε σε επαφή με αυτούς που έχουμε γύρω μας, όπως με μια μικρή πράξη ευγνωμοσύνης όπως μια αγκαλιά την σωστή στιγμή, από αυτές που μας κάνουν να αισθανόμαστε αγάπη και πως είμαστε κοντά με ένα άλλο άτομο.

Γι αυτό τα μικρά πράγματα έχουν τόση δύναμη, επειδή η μοναδικότητα τους επιτρέπει να ανατρέψουν καταστάσεις, να γεμίσουν την ψυχή με θετική ή αρνητική ενέργεια, να προκαλέσουν χαμόγελα στα πιο θλιμμένα πρόσωπα ή να μας κάνουν να κλάψουμε κλπ. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι το εξής, για το καλύτερο ή για το χειρότερο αυτές οι μικρές στιγμές κάνουν όλη την διαφορά και το ενδιαφέρον είναι πως όταν συμβαίνουν γίνονται τόσο αυθόρμητα και φυσικά και αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από την πιο ειλικρινή μεριά της ζωής της ίδιας.

 

Μαγικές στιγμές

Όταν αυτές οι μικρές στιγμές έρχονται, ξεχειλίζοντας καλά νέα για τα συναισθήματα μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τις περιμένουμε με τα χέρια μας ανοιχτά έτσι ώστε να μπορέσουν να μας πλημμυρίσουν με όλη τους την χαρά. Σκέφτομαι τις μικρές πράξεις που ίσως φαίνονται πολύ μικρές και απλές σε εσάς και όμως κάποιος άλλος τις λαμβάνει ως μια σπουδαία χειρονομία που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ποιος δεν έχει ζήσει κάτι τέτοιο σε κάποια φάση της ζωής του; αυτές οι μικρές στιγμές είναι σαν μαγεία επειδή γεμίζουν και τις δύο μεριές: γεμίζουν και αυτόν που τις φέρνει και αυτόν που τις δέχεται.

«Έχω μάθει πως οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι είπες, οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι έκανες, όμως οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πως τους έκανες να νιώσουν»
 
Λένε πως τα σπουδαιότερα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στους άλλους είναι αυτά που έχουν σφυρηλατηθεί από μια συλλογή συναισθημάτων, μέσω της στοργής και της αγάπης. Συνήθως, αυτές οι μαγικές λεπτομέρειες έρχονται από ανθρώπους που είναι επίσης μαγικοί: από άτομα με ενσυναίσθηση, που νοιάζονται για τους άλλους και δείχνουν αλληλεγγύη… Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τέτοιους ανθρώπους και τα μικρά αγγίγματα τους.

 

Οι καλύτερες καταστάσεις για να δημιουργήσετε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες και στιγμές

Συνήθως, τα μικρά πράγματα περνούν απαρατήρητα, αλλά σε κάποιες περιστάσεις μπορούν να σημαίνουν τα πάντα. Εδώ είναι κάποιες από τις καταστάσεις που είναι ευνοϊκές για αυτές τις μικρές στιγμές:
  • Στην φιλία ή στην οικογένεια ή σε ένα ζευγάρι: αν αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τον δεσμό μεταξύ αρκετών ατόμων να γίνεται δυνατότερος τότε είναι αναγκαίο να προσέχουμε αυτόν τον δεσμό κάθε μέρα, να τον ενισχύουμε και να τον διατηρούμε.
  • Τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας: η προετοιμασία ενός γάμου, οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, η συνέντευξη για μια δουλειά κλπ. Η επιτυχία αυτών των γεγονότων θα είναι ανάλογη με την προσοχή μας στις λεπτομέρειες κατά την διάρκεια της πορείας, με πάντα επίκεντρο τις λεπτομέρειες.
  • Δουλειά ή διάβασμα: όπως ανέφερα και πριν, η πολύ προετοιμασία για την δουλειά σας ή για τις εξετάσεις, στο τέλος, θα εξαρτηθεί από τα μικρά πράγματα στην ζωή που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της πορείας. Για παράδειγμα, ακόμα και αν διαβάσατε πολύ, το να μάθετε κακά νέα πριν τις εξετάσεις μπορεί να σας αποδιοργανώσει και ως αποτέλεσμα να μην δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό.
«Πρέπει να κοιτάμε τα μικρά πράγματα. Σπέρνουν την ζωή μας με μικρούς πολύτιμους λίθους που μας καθοδηγούν.» -Katherine Pancol

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου