Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μεταξύ ζωής και φθοράς

Θα υπάρξουν κάποιες μέρες στη ζωή σου όπου θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις κατά τις οποίες θα ξεχάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, ποιος πραγματικά είσαι. Σκοτεινές στιγμές που θα θέλεις να απομακρυνθείς από όλους και από όλα και ένα πέπλο απόγνωσης θα σκεπάζει την ψυχή σου. Την ώρα ετούτη να διαβάζει αυτά τα λόγια για να μπαίνει φως στην καρδιά σου και να μη λησμονείς την αξία και το νόημα της ζωής.

Το σίγουρο είναι ότι η ζωή είναι επίπονη και είναι αφελείς όποιος προσπαθήσει να σε πείσει για το αντίθετο. Θα πρέπει να αγωνιστείς για να κατακτήσεις όλα εκείνα που επιθυμείς, γιατί τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν. Η κάθε επιλογή έχει το κόστος της και ο κάθε άνθρωπος βάζει τις προταιρεότητές του.

Ίσως να αισθάνεσαι ότι οι στεναχώριες που σε κερνά η ζωή είναι πολύ περισσότερες από τις χαρές, όμως πρέπει να αισθάνεσαι ευγνώμων που σου δόθηκε η ευκαιρία να έρθεις σε αυτό τον κόσμο και να απολαύσεις τις χαρές αλλά και τις λύπες. Γιατί για να εκτιμήσεις το καλό πρέπει πρώτα να έρθεις αντιμέτωπος με το κακό.

Πρόσεξε μη σταθείς αχάριστος, γιατί ο άνθρωπος πολλές φορές τυφλωμένος από τη στεναχώρια του δε μπορεί να αντικρίσει τη θετική πλευρά των καταστάσεων, με αποτέλεσμα να χάνει τη ζωή και το πραγματικό της νόημα.

Όταν νιώσεις αδικημένος μην αφήσεις τα αναπάντητα «γιατί» να μαυρίσουν την ψυχή σου, εφόσον απάντηση δε θα υπάρχει. Κράτα καθαρή τη συνείδησή σου και προχώρα χωρίς να χάνεις την ελπίδα σου.

Μη συμβιβαστείς σε κάτι που δε σε κάνει ευτυχισμένο στο βωμό της αποδοχής και της αναγνώρισης. Τόλμα και ας αποτύχεις. Δεν ταιριάζει η μετριότητα στην ανθρώπινη φύση. Εξάντλησε όλες τις δυνατότητές σου και φτάσε εκεί που δε χωράει ανθρώπινος νους.

Όταν θα σε πληγώσουν και θα σε υποτιμήσουν, κάνε το χρέος σου και συγχώρεσε τους, μην απομακρύνεσαι από τις αξίες σου και τα πιστεύω σου. Να συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι στον κάθε άνθρωπο σαν να είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό όν στον πλανήτη, με σεβασμό και εκτίμηση όπως αρμόζει στον καθένα.

Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις για να γίνεις αρεστός σε αυτούς που δεν μπορούν να σε αποδεχτούν και να σε εκτιμήσουν. Αυτοί που θα σταθούν δίπλα σου, θα είναι αυτοί που θα σε αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είσαι ότι και αν είναι αυτό.

Μη ζηλεύεις ανθρώπους που δε χρειάστηκε να μοχθήσουν για να αποκτήσουν όλα όσα έχουν και γεύονται, γιατί η εύκολη λύση δεν είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην ευτυχία και θα σε ανυψώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

Μη ξεχνάς πως η ελευθερία είναι το σπουδαιότερο αγαθό στη ζωή και αν κάποιος προσπαθήσει να σου επιβάλλει τις δικές του επιλογές , ικανοποιώντας τις ανάγκες του, εσύ οφείλεις να το αναγνωρίσεις και να αποφασίσεις τι είναι σημαντικό και τι όχι για σένα. Είναι υποχρέωσή σου να χαράξεις τον δικό σου δρόμο και να ζήσεις τη δική σου ζωή, όποια κι αν είναι αυτή, αρκεί να είναι αυτή που έχεις ονειρευτεί.

Με ότι και αν έρθεις αντιμέτωπος σε τούτη τη ζωή μη ξεχνάς ότι η πρώτη ύλη από την οποία είσαι φτιαγμένος είναι η αγάπη και με βάση αυτή να πορεύεσαι και να πράττεις στη ζωή σου..!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου