Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Αυτοσαρκάζομαι, θα πει με ξέρω, με σέβομαι και με αγαπώ

Πόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας από το καλό χιούμορ, το γέλιο και την καλή διάθεση.

Όλοι μας θέλουμε στις παρέες μας ανθρώπους να μας φτιάχνουν το κέφι, ανθρώπους με χιούμορ που γελούν ακόμα και με τον εαυτό τους!

Είναι αυτοί που δε διστάζουν να δείξουν ένα κομμάτι τους όχι και τόσο όμορφο κι όμως αυτό ακριβώς να τους κάνει στα μάτια μας ακόμα ομορφότερους.

Δεν ντρέπονται να βγάλουν προς τα έξω μια άσχημη πλευρά τους χωρίς να προκαλούν τη λύπηση. Τους θαυμάζεις αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους βαριέσαι ποτέ. Γελάς με την καρδιά σου χωρίς να τους στεναχωρείς γι’ αυτό. Τους αγαπάς περισσότερο και απορείς για την άνεσή τους. Όσοι αυτοσαρκάζονται μεταξύ σοβαρού και αστείο σου ανοίγονται περισσότερο, δε φοβούνται να “τσαλακωθούν” και έτσι δείχνουν πόσο ευφυείς και ιδιαίτεροι είναι.

Γι’ αυτό ας αυτοσαρκαστούμε! Θα μας κάνει καλό! Θα μου πεις ότι το χιούμορ είναι έμφυτο αλλά μια προσπάθεια θα μας πείσει. Και αυτό γιατί ” γελώντας με τα χάλια μας” θα αισθανθούμε καλύτερα και θα τα αντιμετωπίσουμε και καλύτερα! Το κέφι μας και τη διάθεσή μας πρώτοι εμείς θα τη φτιάξουμε. Θα γίνουμε η καλύτερη παρέα για τον εαυτό μας και οι άλλοι δε θα μας βαρεθούν ποτέ.

Βέβαια ” παίζοντας” με τα ελαττώματά μας δε σημαίνει ότι υποβιβάζουμε τον εαυτό μας. Σημαίνει ότι τον γνωρίζουμε περισσότερο και του κάνουμε κριτική πριν το κάνουν οι άλλοι και μας πονέσουν.

Ο αυτοσαρκασμός λοιπόν είναι τρόπος ζωής και σκέψης. Δοκίμασέ το! Δύσκολο μεν δείγμα ευφυΐας δε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου