Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Πως να καταργήσουμε τον «κακό» μας εαυτό

Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν κακό εαυτό. Κάποιες φορές τον κρύβουμε καλά, άλλες τον αφήνουμε να εκδηλώνεται. Η επιθυμητή ανανέωση του ψυχισμού μας και η εξέλιξη της προσωπικότητάς μας έρχονται όταν εντοπίσουμε με συνείδηση τα στοιχεία που θέλουμε να βελτιώσουμε.

Σου προτείνουμε πρακτικές συμβουλές πάνω στις πτυχές της καθημερινότητάς μας, για να απαλλαχτούμε από τα τοξικά μας χαρακτηριστικά και να καλωσορίσουμε έναν ευχάριστο εαυτό με όνειρα και προσδοκίες! Ξεκινάμε;

Στον επαγγελματικό χώρο:
Σταμάτα να παίρνεις τα πάντα προσωπικά: Οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα αφορούν στην παρουσία σου ως επαγγελματία σε μια επιχείρηση και όχι ως άτομο. Εστίασε στο τι ζητούν να αλλάξεις στον τρόπο που δουλεύεις αντί να γεμίζεις με προσωπικές ανασφάλειες.

Δες τη δυσκολία σαν ευκαιρία: Μην αναλώνεις πολύτιμο χρόνο στην γκρίνια και τα παράπονα για το πόσο δύσκολο είναι το project που σου ανέθεσαν. Είναι η δική σου ευκαιρία να δείξεις την έκταση των δεξιοτήτων σου!

Προσπέρασε τις προσωπικές αντιπάθειες για χάρη της συνεργασίας: Δυστυχώς ή ευτυχώς, στους επαγγελματικούς χώρους δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους. Για αυτό, άλλωστε, και κινούμαστε εκεί για να κάνουμε καριέρα και όχι φιλίες. Μην στέκεσαι στα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητας του συνεργάτη σου, αλλά φώτισε τα προσόντα του πάνω στη δουλειά για καλύτερη συνολική απόδοση και πνεύμα ομαδικότητας.

Στην οικογένεια – σχέση:
Βάζε περισσότερο Εμείς και λιγότερο Εγώ: Είδα κάπου ένα όμορφο illustration, που έλεγε να στρίβουμε το Μ, από το ME (Εγώ) μέχρι να γίνει WE (Eμείς). Από τη στιγμή που δεν είμαστε μόνοι μας στη ζωή, καλό είναι και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα και να μην κοιτάμε αποκλειστικά την ατομική μας καλοπέραση.

Μην ξεσπάς τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι: Μόλις μπαίνεις στη «φωλιά» σου, μαζί με τα παπούτσια σου άφηνε και τα «περίεργα» της εργασίας, έξω από την πόρτα.

Εκτίμα τη συντροφικότητα: Μην παίρνεις τίποτα δεδομένο, ειδικά την ψυχική προστασία και τη θαλπωρή που σου δείχνουν τα κοντινότερα πρόσωπα.

Στις φιλίες:
Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει πάντα τρόπος ΚΑΙ χρόνος: Όλοι μας έχουμε γεμάτο πρόγραμμα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα επιτρέψουμε να μας αποξενώσει από τους φίλους μας.

Μην κρατάς «μανιάτικο» στις παρεξηγήσεις: Υπάρχουν πολύχρονες φιλίες που χάθηκαν εξαιτίας ανούσιων τσακωμών που διαιωνίστηκαν λόγω εγωισμού.

Σταμάτα να περιμένεις εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους άλλους και εκδηλώσου πρώτος: Δεν παίζουμε την κολοκυθιά στις φιλίες – άλλωστε για να έχουμε επιλέξει κάποιους ανθρώπους ως φίλους, προφανώς υπάρχουν πιο σημαντικοί λόγοι που υπερπηδούν τα «νάζια».

Στο φαγητό:
Μην τρως από λαιμαργία αλλά από ευχαρίστηση: Σκοπός δεν είναι να αδειάσεις το πιάτο αλλά να απολαύσεις τη γεύση και να ενδυναμώσεις τον οργανισμό σου με θρεπτικές ουσίες.

Μην κάνεις καταχρήσεις: Σε κρέας, σε γλυκά, σε σάλτσες; Παν μέτρον άριστον! Κανόνας που ισχύει και στη δίαιτά σου!

Μην τιμωρείς τον εαυτό σου για τις παρατυπίες σου: Δεν είναι απαγορευτικό να γευτείς ένα γλυκό και, μην υποβάλλεσαι σε εξαντλητικές δίαιτες μετά το «αμάρτημα»..!

Στην άθληση:
Μην κάνεις φίλες σου τις δικαιολογίες: Ποτέ δεν τονώθηκε το σώμα κανενός με δικαιολογίες.

Δείξε την αγάπη σου στο κορμί σου για να σου την ανταποδώσει: Φροντίζουμε τις αντοχές μας και την ευεξία μας και δεν κάνουμε τα στραβά μάτια στις ανάγκες μας εξαιτίας της τεμπελιάς!

Μη βάζεις στόχους που δεν μπορείς να φτάσεις, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές σου: Θα σε εξαντλήσει και θα σε απογοητεύσει σε χρόνο ρεκόρ. Πήγαινε με τα δικά σου «νερά» και όχι των προτύπων σου..!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου