Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Όποιος αναζητά βρίσκει. Και ανάλογα με το τι αναζητά, αυτά και βρίσκει.

Αποτέλεσμα εικόνας για σελήνη πίνακεσ ζωγραφικήσΣτις μέρες μας ζούμε μια κορύφωση. Το "κακό" -ας το πούμε έτσι- έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πιέζει ασφυκτικά από πάρα πολλές πλευρές, με παράλογες και απάνθρωπες νομοθεσίες, με ασφυκτική τάση για έλεγχο, με σκευωρίες και συνωμοσίες. Πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά. Όμως εκείνο ακριβώς το "κακό" είναι που έχει αφυπνίσει χιλιάδες ανθρώπων.

Ναι, υπάρχουν "συνωμοσίες" ενάντια στον άνθρωπο γιατί κάποιοι άνθρωποι ήθελαν και θέλουν να ελέγχουν όλους τους άλλους. Υπάρχουν και "μυστικά", επειδή κάποιοι ήθελαν να φυλάξουν μέρος της γνώσης για να διατηρούν το προβάδισμα ή για να μην αλλοιωθεί η ίδια η γνώση. Όμως η αλήθεια αργά ή γρήγορα βγαίνει στο φως και τα μυστικά αποκαλύπτονται. Ειδικά στις μέρες μας τα ψεύδη έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα μικρά ποδαράκια...

Έτσι βλέπουμε πως η γνώση έχει πλέον αποκαλυφθεί. Τα μυστικά και τα μυστήρια βλέπουν το φως. Σίγουρα η πληθώρα των πληροφοριών, μετά απο αιώνες σιωπής κάνει δύσκολη την αναγνώριση τους πολλές φορές και άλλες οι αληθινές πληροφορίες βρίσκονται ανάμεσα σε ψεύδη ή μισές αλήθειες...

Ωστόσο όσο εστιάζουμε στις ομοιότητες τόσο πιο εύκολη είναι η σταχυολόγηση της αλήθειας. Τη νιώθουμε αυτομάτως. Λάμπει μόνη της και μας έλκει. Όποιος αναζητά βρίσκει. Και ανάλογα με το τι αναζητά, αυτά και βρίσκει.

Έτσι λοιπόν δίχως να κλείνουμε τα μάτια στα όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω μας, οφείλουμε να εστιάζουμε στο καλό, λαμπερό και αληθινό, όπου το βλέπουμε. Τα "κακά μαντάτα γρήγορα μαθαίνονται" ούτως ή άλλως και ότι μας χρειάζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το μάθουμε έγκαιρα.

Αν με ρωτάτε θα έλεγα ερευνήστε και μελετήσετε τα πάντα και κρατήστε μόνο το καλό. Η ίδια η ζωή μας δείχνει το δρόμο αν έχουμε πετάξει τις παρωπίδες της χωριστικότητας.

Είμαστε όλοι συνδεμένοι μεταξύ μας στο επίπεδο του υπο- ή υπέρσυνείδητου. Έτσι κάθε σκέψη μας έρχεται και μπαίνει στον κοινό "νου" που μοιραζόμαστε. Γι΄αυτό και είναι σπουδαίο να μπορούμε να τις ελέγχουμε... Ακόμη πιο σπουδαίο είναι να μπορούμε να φροντίζουμε τις ποιότητες της καρδιάς μας, γιατί το συναίσθημα δίνει ένταση στις σκέψεις μας και επηρεάζει ακόμη πιο έντονα την κοινή μας πραγματικότητα...

Όσοι λοιπόν θέλουμε να λεγόμαστε φωτεινοί πολεμιστές, πολεμιστές και μαχητές του πνεύματος, οφείλουμε να προσέχουμε διπλά τις ποιότητες των σκέψεων και των συναισθημάτων που εκπέμπουμε στον "παναθρώπινο νου". Αντί να ελέγχουμε μονίμως τις ειδήσεις που άλλοι μας στέλνουν -χρωματισμένες συνήθως με φόβο και έλεγχο- ας ελέγχουμε τις δικές μας συν-ειδήσεις, γιατί αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά.

Όσο κι αν μας έχουν πείσει ή νάτο προσπαθούν, πως "πρέπει να φοβόμαστε τους έξω εχθρούς", η αλήθεια είναι πως οι μόνοι εχθροί είναι αυτοί εντός μας. Κι αν μας βρίσκουν "δεινά" αυτοί οι εσωτερικοί δικοί μας εχθροί είναι που τα προσέλκυσαν...

Βέβαια μπορεί να τα γράφω κάπως απλοποιημένα, αλλά όπως μου αρέσει να λέω η αλήθεια είναι πάντα απλή. Θεραπεύοντας το μέσα μας γιατρεύεται και το γύρω μας. Όπως πάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα μας έτσι και γύρω μας.

Ανοίξτε λοιπόν την καρδιά σας, χαμογελάστε, συγχωρήστε, και συνδέστε το πνεύμα με την λαμπερή σας καρδιά. Ειρηνέψτε εντός σας, γαληνέψτε. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος που να μας απειλεί. Κοιτάξτε τους γύρω σας στα μάτια. Δεν έχετε να κρύψετε τίποτε, όλα είναι ήδη γνωστά. Το μόνο που μετρά είναι το πόση αγάπη μοιράζεστε, το πόση αγάπη εκπέμπετε.

Χαλιναγωγείστε τον εσωτερικό σας "εχθρό", μετατρέψτε τον σε σύμμαχο. Έτσι θα βρίσκεστε στην πλήρη δύναμη σας. Αφήστε την καρδιά να σας οδηγεί. Μάθετε να την ακούτε, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στο μικρό "εγώ" μας...

Ευλογήστε κάθε στιγμή που ζείτε και εστιαστείτε στο να μοιράζετε όραμα, πίστη και βεβαιότητα πως όλα θα γίνουν καλύτερα. Ήδη έχουμε πάρει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Ας κάνουμε όλοι ότι καλύτερο μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου