Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΟ ΤΥΨΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ

Οι άνθρωποι περνούν από μια σειρά από δύσκολες εμπειρίες στη ζωή που μπορεί να τους αναγκάζουν να σκέφτονται το παρελθόν τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων αντανάκλασης ή λύπης, μερικές φορές θα επιθυμούσαν να γυρίσουν πίσω, είτε για να επιστρέψουν στις «παλιές καλές μέρες» είτε για να ακυρώσουν τα λάθη που έχουν κάνει. Θα ήθελαν να έχουν μια μηχανή χρόνου, επειδή πιστεύουν ότι θα έκανε τη ζωή τους καλύτερη και ευτυχισμένη.

Χθες το βράδυ, από περιέργεια, ζήτησα από μερικούς φίλους μου να απαντήσουν σε μία από τις δύο ερωτήσεις, είτε «Τι θα άλλαζαν πρώτα εάν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο;» ή «Πού θα πήγαιναν στον χρόνο αν μπορούσαν;» Αν και κανένας από αυτούς δεν περίμενε τις ερωτήσεις, όλοι είχαν μια απάντηση έτοιμη: «Θα ήθελα να επιστρέψω στα σχολικά μου χρόνια», «Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, δεν θα είχα αφήσει ποτέ τον/ην X να μπει στη ζωή μου». Και «Δεν θα είχα δεχτεί ποτέ την τελευταία δουλειά μου». Όσο περισσότερο συζητούσαμε αυτά για τα οποία είχαν μετανιώσει, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσαμε ότι υπήρχαν πολλές περισσότερες περίοδοι στις οποίες θα ήθελαν να επιστρέψουν και πολλά περισσότερα λάθη που θα ήθελαν να διορθώσουν.

Η ζωή δεν θα είναι πάντα εύκολη να τη ζεις. Δεν θα είναι πάντα δίκαιη. Θα πέφτεις. Αλλά θα ξανασηκώνεσαι. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα σκαμπανεβάσματα στη ζωή είναι αυτά που μας κάνουν να είμαστε αυτοί που είμαστε, και αυτά που κάνουν τον καθένα μας μοναδικό. Το ταξίδι στο χρόνο δεν θα λύσει τίποτα.

Έτσι, αν είστε ένας από εκείνους που οι απογοητεύσεις συχνά τους κάνουν να εύχονται να μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, τότε εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε να κοιτάτε προς τα πίσω και να αρχίσετε να κινείστε προς τα μπροστά.

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να γυρίσετε τον χρόνο πίσω
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι φυσικά αδύνατο. Γιατί λοιπόν να σκάτε ακόμα και με το να το σκέπτεστε; Είναι μόνον χάσιμο χρόνου!

Το να γυρίσετε τον χρόνο πίσω θα άλλαζε ολόκληρο το μέλλον σας
Ίσως έχετε μια καταπληκτική σχέση. Ίσως έχετε όμορφα παιδιά. Και ίσως έχετε την καλύτερη δουλειά. Καταλαβαίνετε ότι γυρίζοντας τον χρόνο πίσω θα μπορούσε να επηρεάσει όλα αυτά; Για σκεφτείτε το – θα θέλατε η ζωή σας να είναι εντελώς διαφορετική; Θα θέλατε να σβήσετε όλα όσα έχετε τώρα;

Είστε αυτός/ή που είστε η αιτία του που έχετε βρεθεί
Κάθε επιλογή που έχετε κάνει, κάθε λάθος που έχετε κάνει, κάθε ένα άτομο που έχετε συναντήσει, και κάθε πρόβλημα που έχετε αντιμετωπίσει, σας έχουν διδάξει κάτι σημαντικό. Κάθε τι στη ζωή είναι ένα μάθημα μεταμφιεσμένο.

Έχει πάντα υπάρξει ένα σχέδιο εκεί έξω για σένα
Αν και μπορεί να μην φαίνεται έτσι, βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είσαι. Εμπιστεύσου το χρόνο της ζωής σου! Μην το παλεύεις!

Ποιο είναι λοιπόν το μάθημα; Σταματήστε να σκέφτεστε το παρελθόν. Αποδεχτείτε πληγές και λάθη του παρελθόντος, συγχωρέστε τον εαυτό σας και προχωρήστε. Για να ζήσετε μια ζωή γεμάτη και πραγματικά ευτυχισμένη, πρέπει να ζείτε στο παρόν και χωρίς να μετανιώνετε. Ξεκινήστε να εκτιμάτε τις στιγμές που προσφέρει το σήμερα. Εκτιμήστε το γεγονός ότι έχετε φίλους με τους οποίους μπορείτε να πάτε έξω και οικογένεια με την οποία μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί. Είναι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν έναν κόσμο της διαφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου