Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βρες το Πάθος σου και Ζήσε με Νόημα!

Αποτέλεσμα εικόνας για PassionΟ κόσμος σήμερα παραπονιέται ότι δεν έχει χρόνο… δεν έχει χρόνο να απολαύσει και να ζήσει, δεν έχει χρόνο για την οικογένειά του, δεν έχει χρόνο να φροντίσει τον εαυτό του. Όμως η έλλειψη χρόνου δεν είναι το ουσιαστικό πρόβλημα του…

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κατεύθυνση… δεν ξέρει προς τα πού να πάει και τι να κάνει με τον χρόνο του… Και δεν έχει κατεύθυνση γιατί δεν έχει καταφέρει να αναγνωρίσει και να ταυτοποιήσει τι είναι αυτό που του δόθηκε, αλλά και τι να κάνει με αυτό.

Όλα έχουν ένα σκοπό. Κάθε δημιουργός φτιάχνει το δημιούργημά του για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, όπως ένα πλοίο φτιάχτηκε για να πλέει, ένα αεροπλάνο για να πετάει, ο ήλιος για να δίνει φως… Εσύ γιατί φτιάχτηκες; Γιατί και εσύ έχεις κάποιο σκοπό… για κάποιο λόγο φτιάχτηκες… και ίσως να το νιώθεις, αλλά να μη μπορείς να το εκφράσεις με λόγια.

Κάποιοι το λένε νόημα της ζωής, άλλοι ταλέντο, άλλοι πάθος, κάποιοι άλλοι αποστολή του καθενός στη γη. Δεν παίζει ρόλο πώς ονομάζεται, αλλά το πώς θα το ανακαλύψεις, πως θα το κάνεις να σου αποκαλυφθεί.

Δεν είναι απλά μία δουλειά, ένα άθλημα, ένα χόμπι. Πάθος είναι η δύναμη της προσοχής σου όταν τη διοχετεύεις σε αυτό που αγαπάς να κάνεις!

Που να το βρεις όμως αυτό το ρημάδι το ταλέντο, το νόημα, το πάθος όταν νιώθεις ότι γεννήθηκες σε λάθος εποχή, σε μια εποχή που δε σου προκαλεί τίποτα το ενδιαφέρον, που δε βρίσκεις κάτι να πυροδοτήσει αυτή φλογίτσα μέσα σου, που θα φωτίσει το ταξίδι σου, που θα γίνει φωτιά και θα σε πάρει μαζί της μέχρι να σε φτάσει στον προορισμό σου;!

Ποια είναι αυτή η φλόγα για εσένα; Πως λέγεται; Από πού έρχεται και προς τα πού έχει προορισμό;

Για να ξεκινήσεις από κάπου χρειάζεται μια μικρή προεργασία! Άρχισε με αυτό το πρώτο μικρό βήμα!

Μια μικρή, αλλά σημαντική παραδοχή που θα αλλάξει όλο το χαοτικό τοπίο και θα σε βοηθήσει να βρεις ό,τι αναζητάς! Δέξου ότι δεν ξέρεις τα πάντα. Πως ίσως να μην ξέρεις ποιος είσαι και τι αληθινά θες. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις! Το να νομίζεις όμως ότι ξέρεις και να εμμένεις σε αυτό είναι εκείνο το οποίο σε κρατά μακριά από το να ανακαλύψεις πάθος σου. Η παραδοχή όμως, ότι δεν ξέρεις είναι η αφετηρία σου, για να βρεις όσα αναζητάς στη ζωή σου! Γιατί αν αληθινά ήξερες… θα ήξερες τι θες, τι αγαπάς, που θες να πας, ποιο είναι το πάθος σου και τι να κάνεις με αυτό!

Αν το αντέξεις αυτό, θα ανοίξουν μαγικά οι πόρτες για να βρεις το πάθος σου!

Πριν σου πω το δεύτερο βήμα, θέλω να σε συγχαρώ για το θάρρος σου να κάνεις την παραδοχή και να συνεχίσεις!!!

Προχωρώντας στο δεύτερο βήμα, χρειάζεται να αναθεωρήσεις το ποιο πιστεύεις ότι είναι το νόημα της ζωής. Συνήθως, αυτό που θεωρούμε ως νόημα της ζωής έχει χτιστεί από τους ανθρώπους γύρω μας και όχι μόνο. Δεν χρειάζεται να υιοθετήσεις αυτό που είναι σημαντικό για κάποιον άλλο, απλά επειδή δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα ποιο είναι το νόημα της δικής σου ζωής. Γι’ αυτό προσπάθησε να δημιουργήσεις τη ζωή σου ζώντας την, χωρίς να περιορίζεις τον εαυτό σου να ακολουθεί αυτό που κατασκεύασαν οι άλλοι. Γιατί καταλήγουμε σε μια ζωή γεμάτη νόημα, όταν εμείς της δίνουμε νόημα με τον τρόπο που επιλέγουμε να τη ζούμε!

Και αφού δε ξέρουμε τα πάντα και επανεξετάζουμε ότι θεωρούσαμε ως νόημα της ζωής, έχουμε αλαφρώσει από περιττά βάρη και είμαστε έτοιμοι να πάμε στο τρίτο βήμα!

Βάλε μία υπενθύμιση στο κινητό σου που θα εμφανίζεται την ώρα που χτυπά το ξυπνητήρι σου το πρωί και θα λέει : «Έχεις την ευκαιρία σε αυτή τη ζωή να ζήσεις μόνο ότι αγαπάς!».

Για φαντάσου…! Να ζήσεις μόνο ότι αγαπάς…!

Εξάλλου το μεγαλύτερο και πιο θανατηφόρο ρίσκο που μπορείς να πάρεις, είναι να ξοδέψεις τη ζωή σου μη κάνοντας αυτό που πραγματικά θέλεις από τα βάθη της καρδιάς σου, πείθοντας σε με χίλιους λόγους, ότι μπορείς να το κάνεις αργότερα.

Στο τέταρτο βήμα, θα κάνουμε σύνθεση ξεκινώντας με μία από τις αγαπημένες σου συνήθειες! Θα κάνεις υποθέσεις και σενάρια! Σκέψου λοιπόν, πως έχεις ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις όποιο επάγγελμα, όποιο χόμπι, όποια ασχολία πραγματικά αγαπάς, χωρίς να χρειάζεται να περιοριστείς από κάποιον παράγοντα! Τι θα επέλεγες να κάνεις;!

Η απάντησή μπορεί να μην είναι μόνο μία αλλά 2,3,5 διαφορετικές μεταξύ τους ασχολίες! Μη ανησυχείς! θα δούμε πως όλα αυτά τα διαφορετικά σχετίζονται! Για παράδειγμα θέλεις να μάθεις Γαλλικά, σου αρέσει να πίνεις καφέ, απολαμβάνεις να αναλύεις λέξεις και θέλεις να είσαι leader σε μία ομάδα ανθρώπων. Φυσικά αναρωτιέσαι πως θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι τα συστατικά της ανακάλυψης του πάθους σου;

Κοίτα πίσω από όλα αυτά! Κάποιος που αγαπά όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να ηγείται μίας ομάδας που βοηθάει επιχειρηματίες να βρουν τις κατάλληλες λέξεις για την εταιρεία και τα προϊόντα τους ώστε να επικοινωνούν στους πελάτες τους αποτελεσματικά και με γαλλική φινέτσα το brand τους με σκοπό το μέγιστο των πωλήσεων. Φυσικά, όταν ασχολείσαι με κάτι τέτοιο δεν γίνεται να μη βρίσκεσαι σε ωραία μέρη κάνοντας συναντήσεις, όπου θα απολαμβάνεις αγαπημένες γεύσεις καφέ!

Αν πάλι ανήκεις στη κατηγορία των ανθρώπων philosofa (philosophy+sofa) ψάξε μέσα σου, σε αυτά για τα οποία είσαι περίεργος και αναζητάς να μάθεις διακαώς από μικρό παιδί. Για να μπορέσεις να ταυτοποιήσεις το πάθος σου, κάνε μία λίστα με όλα εκείνα τα οποία σου προκαλούν το ενδιαφέρον και θες να ανακαλύψεις. Όλα εκείνα για τα οποία αναρωτιέσαι χρόνια και θα ’θελες να τα δεις να λύνονται. Γίνε όσο πιο σαφής μπορείς. Αφού το κάνεις αυτό, δες ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλα όσα έγραψες. Τι τα συνδέει; Εκεί είναι η κινητήρια θέλησή σου, η πηγή του πάθους σου!
Και σαν έφτασες μέχρι εδώ δεν σου μένει παρά να κάνεις το πέμπτο βήμα!

Να υπηρετήσεις το πάθος σου, να υπηρετήσεις την αλήθεια μέσα σου, και τελικά να υπηρετήσεις τον σκοπό της ζωής σου! Γιατί το πάθος σου βρίσκεται εκεί για να υπηρετήσει κάποιο σκοπό! Τον σκοπό της δικής σου ζωής!

Άσε τη φλόγα σου να σε οδηγήσει! Ξεκίνα! Πήγαινε… πήγαινε… πήγαινε… συνέχισε να ανεβαίνεις προς την κορυφή και μην σταματάς μέχρι τα πόδια σου να βγάλουν φτερά!

Μέχρι αυτός ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος, γιατί υπήρξες Εσύ μέσα σε αυτόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου