Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κοίταξε γύρω σου τον κόσμο

Κοίταξε τον κόσμο τριγύρω σου. Παρατήρησέ τον καλύτερα και προσπάθησε να αποτυπώσεις όσες περισσότερες εικόνες μπορείς στην μνήμη σου.

Κοίταξε τον άνθρωπο σου και την αγάπη που σου προσφέρει. Κοίταξε την ευτυχία κατάματα, σου χτυπάει την πόρτα, να μην τρομάζεις.

Κοίταξε πως σε κλείνει στην αγκαλιά του ο άντρας που αγαπάς. Κοίταξε τους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται και σου εξομολογούνται τις πιο απόκρυφες στιγμές τους. Κοίταξε αυτούς τους λίγους φίλους που έχεις και μέτρα μέρες και νύχτες μαζί τους, που θα ονειρεύεστε και θα ελπίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Δεν ξέρω αν οι στόχοι σας θα είναι κοινοί, πάντως το θετικό είναι πως θα υπάρχουν.

Κοίταξε πως η φύση, ο ήλιος, τα ζώα, τα καιρικά φαινόμενα ζωντανεύουν το βλέμμα σου. Σπινθήρες πετάνε τα μάτια σου. Κοίτα αυτόν δίπλα σου που με θάρρος κοιτάζει τον φόβο κατάματα και αντιμετωπίζει την απελπισία του με χιούμορ. Σα να ξορκίζει το κακό. Κοίτα τριγύρω σου τι συμβαίνει, χωρίς αυταπάτες. Δες το ηλικιωμένο ζευγάρι που κάθετε στο παγκάκι και ευτυχισμένο τρώει παγωτό. Σκέψου πόσα παγωτά έχουν φάει μαζί τόσα χρόνια και τι συζητήσεις έχουν κάνει μεταξύ τους. Κοίταξε παραδίπλα τα πιτσιρίκια που παίζουν ιδρωμένα, ενθουσιασμένα μα χαρούμενα στις πλατείες της μεγαλούπολης.

Κοίταξε γύρω σου τους αδικημένους και δώσε τους δίκιο με ένα λαμπερό χαμόγελο, άλλωστε το αξίζουν. Κοίταξε πόσο ευεργετικό είναι το γέλιο. Ο κόσμος σήμερα δυσκολεύεται να γελάσει. Φοβάται μπας και παρεξηγήσουν την ευτυχία του σε έναν κόσμο γεμάτο μιζέρια, για δες που φτάσαμε. Κοίτα καθαρά τι συμβαίνει γύρω σου και χαμογέλα όσο παρατηρείς αυτόν τον περίεργο κόσμο.

Κοίτα πόσο δύσκολο είναι σήμερα να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Κοίτα πόσο χαρούμενους ανθρώπους δημιουργεί ο έρωτας. Και άφησε επιτέλους μία φορά την τύχη σου να σε φλερτάρει. Κοίταξε ακόμα και πίσω σου, αυτούς που άφησες και σε άφησαν. Άνθρωποι-μαθήματα ήταν κι αυτοί.

Κοίτα τα πάντα κατάματα και καθαρά. Πάρε εικόνες, κράτησε τες χαραγμένες στην μνήμη σου και προχώρα μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου