Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ένας καλός φίλος μένει πάντα καλός φίλος

Αποτέλεσμα εικόνας για πινακεσ ζωγραφικησ για την φιλιαΈνα απ’ τα μεγαλύτερα και πιο σπάνια δώρα της ζωής είναι η φιλία. Το συστατικό της επιτυχίας της είναι οι καλές διαθέσεις απέναντι στον άλλον και να υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα. Το ζητούμενο είναι να αποζητάς τη συντροφιά του άλλου. Να αποζητάς τη συμβουλή του κι η κάθε κριτική να σε κάνει καλύτερο.

Η φιλία ουσιαστικά δεν παύει να είναι δεσμός μεταξύ των ανθρώπων είτε του ιδίου φύλου είτε του αντίθετου. Φίλος είναι ο σύμμαχος κι συμπαραστάτης στο δρόμο της ζωής. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές αλλά και στις λύπες -κυρίως όμως στις χαρές. Με τη στεναχώρια σου και με τη λύπη σου, πολλοί είναι αυτοί που θα τρέξουν να σου συμπαρασταθούν. Πολλοί είναι αυτοί που θα τρέξουν από κουτσομπολιό και πολλοί είναι αυτοί που θα σε λυπηθούν. Ελάχιστοι είναι όμως αυτοί που θα χαρούν με τη χαρά σου. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα γιορτάσουν με την ψυχή τους την κάθε σου επιτυχία, την κάθε σου πρόοδο, την αύξηση ή την προαγωγή σου. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα γελάσουν με το γέλιο σου. Γιατί ο φίλος εκεί φαίνεται, στα εύκολα. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, μια κωμωδία είναι δυσκολότερη από ένα δράμα. Έτσι λοιπόν και μια φιλία, στην κωμωδία θα φανεί.

Ένας καλός φίλος δεν έχει ώρες, μέρη, συχνότητα, τοποθεσίες. Είναι πανταχού παρών. Θα σκουπίσει τα δάκρυά σου, θα σε σηκώσει απ’ τα πατώματα, θα σε κάνει να γελάσεις, θα σε κάνει να προβληματιστείς, θα σε κάνει να ξεχάσεις, αλλά και να ξεχαστείς. Δε χρειάζεται να βλέπεστε καθημερινά. Μια σωστή φιλία μετράει ποιότητα κι όχι ποσότητα. Δεν είναι απαραίτητο να είστε όλη μέρα στα τηλέφωνα και στα μηνύματα. Δεν είναι καν απαραίτητο να μένετε και κοντά. Ξέρεις, όμως, ότι μόλις βρεθείτε και μόλις κοιταχτείτε θα είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Ξέρεις πως όσο διάστημα και να σας πάρει να συναντηθείτε, θα σας ενώνει για πάντα αυτός ο ισχυρός και σπάνιος δεσμός που ονομάζεται φιλία. Φιλία σημαίνει ψυχικός δεσμός. Συναισθηματικό δέσιμο. Ούτε υλικό ούτε σωματικό. Η ψυχή, όμως, και το πνεύμα είναι ένα.

Με έναν καλό φίλο δε σημαίνει ότι διαλέγουμε πάντα την ίδια γεύση παγωτού ούτε συμφωνούμε απόλυτα για το αν θα φάμε πίτσα ή σουβλάκι. Δε σημαίνει ότι δε θα διαφωνήσουμε ποτέ. Μπορεί και να τσακωθούμε κάποιες φορές. Μια φιλία δεν είναι πάντα η τέλεια αρμονική σχέση. Έχει σκαμπανεβάσματα και σίγουρα θα περάσει κι αυτή από σαράντα κύματα όπως όλες οι σχέσεις. Θα έχει τα πάνω της αλλά και τα κάτω της. Παρ’ όλα αυτά όμως ανάμεσα σε μια καλή φιλία δεν υπάρχουν τεράστιες παρεξηγήσεις. Υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ένας καλός και πιστός φίλος σε σέβεται κι εσύ αντίστοιχα εκείνον. Σέβεται το χώρο σου, τον χρόνο σου και κυρίως σέβεται τη προσωπική σου ζωή.

Ένας καλός φίλος, μένει πάντα καλός φίλος ανεξάρτητα απ’ τις συνθήκες που επικρατούν γύρω σας. Είναι παντός καιρού. Ένας καλός φίλος δείχνει πάντα την αξία του και την πίστη του στο τέλος. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες φιλίες σφραγίστηκαν στο τέλος με κάτι μεγαλύτερο και πιο δυνατό. Σφραγίστηκαν με μια κουμπαριά. Τι πιο όμορφο και πιο αληθινό από αυτό; Κι αυτό είναι ίσως το αίσιο τέλος μιας καλής και δυνατής φιλίας που άντεξε στο χρόνο. Αυτό ίσως είναι το «ευχαριστώ» κι η ψυχική ανταμοιβή στον άνθρωπο που στάθηκε βράχος δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου