Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ποιο είναι το “Θέμα της Ζωής μας”; Γιατί είναι καλό να το ξέρουμε;

Το “Θέμα της Ζωής”, είναι μια ιδέα, ένα κίνητρο ή μια φιλοσοφία που στηρίζει την καθημερινότητά μας και που μας οδηγεί, σε όλη μας τη ζωή. Είναι η απάντηση που πάντα ψάχνουμε. Είναι το φίλτρο μέσω του οποίου βλέπουμε τον κόσμο.

Ουσιαστικά το “Θέμα της Ζωής μας”, είναι η αναζήτηση για το Νόημα της Ζωής μας! Μην ψάχνετε ποια “κατεύθυνση” πρέπει να ακολουθήσετε. Σκεφτείτε λιγότερο όσον αφορά την κατεύθυνση, και περισσότερο όσον αφορά την ροή ολόκληρης της ύπαρξής σας. Ο χαρακτήρας μας, καθορίζεται από το πώς ενεργούμε και με ποιο τρόπο επιλέγουμε.

Γιατί να θέλω να το ξέρω αυτό;
Μπορεί να γνωρίζετε το θέμα της ζωής σας μπορεί και όχι. Το πλεονέκτημα της κατανόησής του, είναι ότι μπορεί να σας δώσει συνολική εικόνα του γιατί αντιδράτε σε ορισμένες καταστάσεις με τον τρόπο που το κάνετε ή γιατί κάνετε συγκεκριμένα πράγματα. Το πλεονέκτημα της κατανόησης του θέματος της ζωής άλλων ανθρώπων είναι ότι τότε θα έχετε μια πολύ καλύτερη κατανόηση, του γιατί μπορεί να συμπεριφέρονται με κάποιο τρόπο. Μόλις το καταλάβετε αυτό, ξέρετε ξαφνικά απίστευτα πράγματα για την εσωτερική λειτουργία την δική σας και των άλλων ανθρώπων.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε το θέμα της δικής σας ζωής;
Σκεφτείτε τα ονόματα των δύο πιο αγαπημένων σας βιβλίων. Μπορεί να μην τα έχετε διαβάσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά εξακολουθούν να είναι τα αγαπημένα σας. Τώρα, ποια ήταν η κύρια ιδέα ή το θέμα των βιβλίων; Οι χαρακτήρες τους προσπαθούσαν να καταλάβουν: το σκοπό τους στη ζωή, που ανήκουν στον κόσμο, πώς να ξεπεράσουν μια δύσκολη κατάσταση, κλπ; Τώρα σκεφτείτε τη δική σας ζωή; Είναι κάτι που έχετε προσπαθήσει συνειδητά ή ασυνείδητα να καταλάβετε για τον εαυτό σας; Αρχικά μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς ποιο είναι το θέμα της ζωής σας, αλλά θα έχετε μια αρκετά καλή ιδέα για το πού βρίσκεται.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν ίδιο θέμα ζωής;
Όλοι οι άνθρωποι είναι εντελώς μοναδικοί, επομένως το θέμα της ζωής τους θα είναι μοναδικό. Πιθανότατα θα επηρεαστεί από καταστάσεις που έχουν περάσει στο παρελθόν ή από καταστάσεις της καθημερινότητας.

Όλη μας τη Ζωή έχουμε μόνο ένα θέμα ζωής;
Τα Θέματα Ζωής μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου και φυσικά είναι σημαντικό πότε το ανακαλύπτει κάποιος. Σε ποια φάση της ζωής του. Οι απαντήσεις που αναζητάτε στα 20 θα είναι σημαντικά διαφορετικές από τις απαντήσεις που αναζητάτε όταν είστε 40 με 3 παιδιά, αλλά όχι πάντα.

Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε πάντα να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε με τη ζωή σας, αυτό μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να ανακαλύψετε την απάντηση. Μόλις το καταλάβετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το θέμα της ζωής σας αλλάζει σε σχέση με αυτή τη νέα γνώση. Για παράδειγμα, εάν το θέμα της ζωής σας είναι «πώς αισθάνομαι αποδεκτή;» τότε όταν συνειδητοποιήσετε την απάντηση σε αυτό και αρχίσετε να ζήσετε μια ζωή που αισθάνεστε ότι είστε πραγματικά αποδεκτή τότε το θέμα της ζωής σας μπορεί να αλλάξει για να γίνει «πώς μπορώ να βοηθήσω τους άλλους να αισθάνονται αποδεκτοί».

Η Δύναμη της Γνώσης
Η υπέροχη πτυχή για την εξεύρεση τους θέματος της ζωής της δική σας ή κάποιου άλλου είναι η απίστευτη εικόνα που σας παρέχει. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα με τα απαραίτητα εργαλεία να επιτύχετε τα μεγαλύτερα όνειρά σας ή ακόμα και να αναπτύξετε και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με κάποιον. Θα σας βοηθήσει να δείτε τον εαυτό σας με μεγαλύτερη σαφήνεια. Αφού γνωρίσετε αυτό το νόημα, θα δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να βρείτε ροή στη ζωή σας. Όταν συνειδητοποιήσετε το θέμα τότε ξαφνικά θα δείτε την κατεύθυνση που θέλετε να πάρετε.

5 λόγοι που αξίζει να βρείτε το νόημα της ζωής σας
1. Αίσθηση σκοπού και σαφήνειας σε κάθε τι νέο που ξεκινάτε.
2. Θα σας βοηθήσει να βρείτε ανθρώπους με κοινό όραμα.
3. Να αναπτύξετε συναισθήματα αλληλεγγύης και να δεσμευτείτε.
4. Σας βοηθά να δημιουργήσετε νέες φιλίες και να βρείτε νέους συνεργάτες.
5. Θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πιο γρήγορα εάν ορισμένες ευκαιρίες είναι σωστές για εσάς.

Η γνώση του τι σας εξυπηρετεί σας βοηθά να βρείτε ίσως περισσότερο σκοπό στην εργασία που κάνετε ήδη. Μπορείτε να βρείτε πώς η εργασία αυτή ευθυγραμμίζεται με τα δικά σας θέλω. Έχοντας ένα θέμα σας δίνει μια σταθερή βάση για να σταθείτε. Νιώθετε πιο σίγουροι για το ποιοι είστε και για το μήνυμα που φέρνετε μαζί σας σε κάθε περίπτωση.

Τώρα που ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε ένα θέμα, πρέπει να ξέρετε πώς να βρείτε το δικό σας. Εδώ είναι μερικές απλές ασκήσεις για να σας βοηθήσουν.
• Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Έχουν κάποια κοινά;
• Κάντε μια λίστα με τις αγαπημένες σας ταινίες, βιβλία και τραγούδια. Έχουν ένα κοινό θέμα;
• Ποια θέματα βρίσκεστε ενδιαφέρονται και ποια θέματα συζητάτε περισσότερο; Έχετε ένα αγαπημένο θέμα της συνομιλίας που σας αρέσει να συζητάτε σε βάθος;
• Έχετε ένα αγαπημένο ρητό;

Τώρα που έχετε τους καταλόγους σας κοιτάξτε προσεκτικά και απαριθμήστε μερικά κοινά θέματα που τρέχουν μέσα από όλα αυτά. Μόλις έχετε αυτή τη λίστα, εξετάστε τις λέξεις. Μερικές θα σημαίνουν για εσάς πολλά περισσότερα από άλλες. Κυκλώστε τις λέξεις που είναι για εσάς πολύ σημαντικές. Υπάρχει φράση ή λέξη που συνοψίζει το νόημα πίσω από αυτές τις λέξεις; Μπορεί να χρειαστεί να το σκεφτείτε για λίγο, πριν καταλήξετε σε κάτι, αλλά τελικά θα το κάνετε. Όταν το κάνετε, τότε θα έχετε το θέμα σας!

Όλοι έχουμε μοναδικά πράγματα που μας παθιάζουν, πράγματα που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ, και τρόπους που θέλουμε να δούμε τον κόσμο να αλλάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου