Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αγάπησε τη διαφορετικότητα σου

Για ποιο λόγο είπαμε πως πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι; Για ποιο λόγο είπαμε δεν είμαστε ο εαυτός μας και γινόμαστε ένα φτηνό αντίγραφο ενός κόσμου που όλοι προσπαθούν να είναι ίδιοι μεταξύ τους;

Δεν δεχόμαστε εύκολα την διαφορετικότητα των ανθρώπων γιατί μάθαμε να επιβραβεύουμε την αντιγραφή. Δεν μας έδειξαν διαφορετικούς δρόμους, από δική τους ατολμία, και μας έμαθαν να κινούμαστε μόνο πάνω σε φτηνά στερεότυπα και ασφαλείς κατ' αυτούς διαδρομές.

Κατέληξαν να συμπεράνουν πως το να αντιγράφεις τον άλλον είναι κολακεία. Μας διδάσκουν πως είναι μεγάλη μαεστρία να μιμούμαστε τον διπλανό μας.

Δε θέλουν να μας μάθουν την διαφορετικότητα γιατί την φοβούνται. Την έχουν σαν κακό και θέλουν να την ξορκίσουν.

Είναι αδιανόητο να καταλάβουν πως έτσι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Μας αποκόπτουν την ευτυχία με φθηνές απομιμήσεις.

Ο δρόμος προς την δική μας ικανοποίηση και χαρά είναι στρωμένος από τα δικά μας αναντικατάστατα, μοναδικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι κανένας ικανός πέρα από εμάς να γνωρίζει τι πραγματικά θέλουμε εμείς, πως μπορούμε να το κάνουμε και ποιο μονοπάτι της ζωής μας, μας οδηγεί στην ανεμελιά και την χαρά.

Μην προσπαθείτε να ικανοποιήσετε όνειρα που κάνουν άλλοι για εσάς. Κυνηγήστε τα δικά σας όνειρα και τους μοναδικούς σας στόχους. Αγαπήστε την διαφορετικότητα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου