Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Βουτιά στην αγάπη

Αποτέλεσμα εικόνας για mariage sous l eauΜόλις ήρθες στη ζωή μου και έχω τόσα πολλά να σου πω, να σου δώσω. Ξέρεις κάτι; Η αγάπη σου με κάνει διάφανη. Χτυπάει η καρδιά μου ελεύθερα σε όλους τους ρυθμούς της. Δείχνει ολοκάθαρα όλες τις διαθέσεις της. Διάφανη ψυχή. Χωρίς ρούχα καθωσπρεπισμού. Ολόγυμνη! Χωρίς πανοπλία αυτοπροστασίας. Χωρίς κανένα περιτύλιγμα φόβου.

Κρατάς στα χέρια σου την ψυχή μου. Δε φοβάμαι ότι δε θα την προσέξεις. Δε θα την πετάξεις κάτω να γίνει χίλια κομμάτια. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Το ξέρω! Ξέρω ότι ήρθες στην ζωή μου για να με κάνεις να ξαναπιστέψω στους ανθρώπους. Με κάνεις να πιστεύω ξανά στην ανιδιοτελή αγάπη.

Κατάφερες αυτό που πίστευα ότι το έχω χάσει για πάντα. Το καταλυτικό, ολοκληρωτικό, συναίσθημα ότι η ψυχή σου γίνεται ένα με την ψυχή ενός άλλου ανθρώπου. Ότι οι μέχρι πριν λίγο καιρό άγνωστες ψυχές μας έγιναν ένα, ενώθηκαν. Εφάπτονται τέλεια!

Πόσο συγκλονιστικό είναι αυτό που ζούμε! Είναι αυτό το ταυτόχρονο, θαυματουργό, γλυκό χτυποκάρδι πού νιώθουμε γιατί ο άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας μπορεί να δει μέσα μας χωρίς πολλά λόγια. Μπορεί να σε καταλάβει και να τον καταλάβεις χωρίς μία λέξη. Με έναν μαγικό τρόπο συνομιλούν οι ψυχές. Χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις το ποιος είσαι. Χωρίς να χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα. Χωρίς καμία ανασφάλεια και αμφιβολία.

Έτσι πανεύκολα χωρίς προκατάληψη υποδέχεσαι στη ζωή σου, στην καθημερινότητά σου, την αγάπη. Έτσι εύκολα, απλόχερα, αγαπάς και αγαπιέσαι. Επιτέλους είσαι ελεύθερος, αγαπάς παραδομένος χωρίς φόβο, χωρίς καχυποψία. Γίνεσαι πάλι παιδί. Πιστεύεις πάλι στη ζωή. Κάνεις πάλι όνειρα χωρίς όρια. Γεμίζεις με αγνότητα και ονειρεύεσαι απεριόριστα. Έχεις επιτέλους ξανά δικαίωμα στο όνειρο. Ζεις το όνειρο, γιατί η αγάπη σε κάνει παντοδύναμο. Γιατί η αγάπη είναι σαν την μήτρα της μάνας μας. Μας ζεσταίνει, μας ταΐζει, μας προστατεύει, μας δίνει ζωή.

Η αγάπη είναι ζωή. Η αγάπη ξορκίζει τον θάνατο. Φωτίζει το σκοτάδι, σου δείχνει τον δρόμο, σε καθοδηγεί στο να ανακαλύψεις τον πραγματικό εαυτό σου. Σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος, σε εξελίσσει, σε μεταμορφώνει, σε ωριμάζει χωρίς να χάσεις την αθωότητά σου.

Με την αγάπη ξαναγεννιέσαι, επαναπροσδιορίζεσαι, ανακαλύπτεις το παιδάκι που ζει μέσα σου. Ανακαλύπτεις το μικρό θεό που κουβαλάς μέσα σου. Γυρνάς την πλάτη στις μικρότητες, στα ασήμαντα και βλέπεις πεντακάθαρα την ουσία της ζωής. Βλέπεις τη σημαντικότητα τού να μοιράζεσαι και να προσφέρεις την στοργή σου σε έναν άλλο άνθρωπο. Πετάς κάθε ίχνος εγωισμού από μέσα σου και παραδίνεσαι στον απέραντο ωκεανό της αμοιβαίας αγάπης.

Επιτέλους είσαι εκεί που πάντα ονειρευόσουν. Είσαι στο ομορφότερο λιμάνι. Είσαι στην Ιθάκη σου! Επιτέλους είσαι στην αγκαλιά του ανθρώπου της ζωής σου. Επιτέλους βρήκες την γαλήνη. Γύρνα την πλάτη σε ότι σε έχει πληγώσει στο παρελθόν! Αυτό που νιώθεις τώρα είναι πολύτιμο και δεν ξέρεις αν θα το ξαναβρείς. Πάρε βαθιά ανάσα και κάνε βουτιά στη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου