Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μπορεί να έχεις ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, μα δεν θα έχεις καθόλου ζωή

Στην πραγματικότητα, η ευφυΐα δεν είναι καθόλου ζήτημα του κεφαλιού. Η πραγματική ευφυΐα είναι ζήτημα της καρδιάς. Το κεφάλι απλώς συσσωρεύει. Είναι πάντοτε παλιό ποτέ δεν είναι καινούριο, ποτέ δεν είναι πρωτότυπο.

Είναι καλό για συγκεκριμένους σκοπούς. Για να το γεμίσεις, είναι απολύτως καλό. Και στη ζωή το χρειάζεσαι αυτό. Πρέπει να θυμάσαι πολλά πράγματα.

Ο νους, το κεφάλι, είναι ένα βιολογικό κομπιούτερ. Μπορείς να συσσωρεύσεις γνώση μέσα του και όποτε τη χρειάζεσαι, την παίρνεις από εκεί. Είναι καλό για τα μαθηματικά, είναι καλό για τους υπολογισμούς, είναι καλό για την καθημερινή ζωή μέσα στην αγορά. Αν όμως θεωρείς ότι αυτό είναι όλη σου η ζωή, τότε θα παραμείνεις βλάκας. Δεν θα γνωρίσεις ποτέ την ομορφιά της αισθαντικότητας και τις ευλογίες της καρδιάς. Και δεν θα γνωρίσεις ποτέ τη χάρη που κατεβαίνει μόνο μέσα από την καρδιά, τη θεϊκότητα που μπορεί να μπει μέσα σου από την καρδιά. Δεν θα γνωρίσεις ποτέ την προσευχή και δεν θα γνωρίσεις ποτέ την ποίηση και δεν θα γνωρίσεις ποτέ την αγάπη.

Η ευφυΐα της καρδιάς δημιουργεί ποίηση στη ζωή σου, δίνει χορό στα βήματά σου, κάνει τη ζωή σου χαρά, γιορτή, γέλιο, γλέντι. Σου δίνει αίσθηση του χιούμορ, σε κάνει ικανό να αγαπάς, να μοιράζεσαι. Αυτά είναι η αληθινή ζωή. Η ζωή που ζει με το κεφάλι. είναι μια ζωή μηχανική. Γίνεσαι ρομπότ – πιθανόν πολύ αποτελεσματικό, έτσι είναι όμως τα ρομπότ. Τα μηχανήματα είναι πιο αποτελεσματικά από τον άνθρωπο. Πιθανόν να μπορείς να κερδίσεις πολλά από το κεφάλι, μα δεν θα ζήσεις πολλά. Μπορεί να έχεις ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, μα δεν θα έχεις καθόλου ζωή.

Η ζωή είναι ζήτημα της καρδιάς. Η ζωή μπορεί να μεγαλώσει μόνο μέσα στην καρδιά. Μέσα στο χώμα της καρδιάς μεγαλώνει η αγάπη, μεγαλώνει η ζωή, μεγαλώνει η θεϊκότητα. Όλα όσα είναι όμορφα, όλα όσα είναι πραγματικά πολύτιμα, όλα όσα έχουν νόημα και σημασία έρχονται μέσα από την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου