Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Εργαλειοθήκη του 19ου αιώνα σχεδιάστηκε να χωράει 300 εργαλεία!

Κάθε καλός τεχνίτης έχει μια αξιοπρεπή εργαλειοθήκη, αλλά ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζει η υπέροχη εργαλειοθήκη του Studley (“”Studley Tool Chest”) που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα. Το μέγεθός της είναι 0,5×1,016 μέτρα όταν είναι κλειστή και 1,016×1,016 όταν είναι ανοιχτή, ενώ μπορεί να χωρέσει 300 εργαλεία. Η εργαλειοθήκη που είναι κατασκευασμένη από ξύλο τριανταφυλλιάς, μαόνι και έβενο, δημιουργήθηκε από έναν μαραγκό και κατασκευαστή πιάνων, τον H.O. Studley.

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1853 στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, και στρατολογήθηκε στο πεζικό της Μασαχουσέτης το 1861, ενώ κρατήθηκε ως αιχμάλωτος πολέμου στο Τέξας. Καθώς εργαζόταν ως κατασκευαστής πιάνων, κάποια στιγμή μεταξύ 1890 και 1920, ο Studley επινόησε την εργαλειοθήκη, που σχεδιάστηκε για τα δικά του εργαλεία.

Κομμάτια που αναδιπλώνονται, κρυμμένα τμήματα και πολλές θέσεις τακτοποιούν τα εργαλεία στην εντέλεια, αφού το καθένα έχει τον χώρο του και με ένα κλικ βγαίνει προς χρήση. Λίγο πριν πεθάνει το 1925, ο Studley έδωσε την εργαλειοθήκη σε έναν φίλο του. Ο Pete Hardwick, εγγονός του φίλου που πήρε την εργαλειοθήκη, την έδωσε στο Εθνικό Μουσείο του Ινστιτούτου Smithsonian στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Αργότερα αγοράστηκε από έναν ιδιώτη συλλέκτη για ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου