Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Οι στιλιστικές επιλογές που μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας

catwalkΟι στιλιστικές επιλογές των γυναικών ενδέχεται να τους προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη στάση του σώματός τους ή να συμβάλλουν στην εκδήλωση οσφυαλγίας και αυχενικού συνδρόμου, προειδοποιεί η Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής (BCA).

Τα πολύ στενά τζιν παντελόνια, τα γνωστά skinny jeans, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αλλά και οι υπερμεγέθεις τσάντες είναι μερικά από τα κομμάτια που επιβαρύνουν το γυναικείο σώμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα 5 κομμάτια της γκαρνταρόμπας που προκαλούν τα σοβαρότερα προβλήματα, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής.


1. Στενά τζιν

Σύμφωνα με την Ένωση, τα skinny jeans περιορίζουν την κινητικότητα ακόμη και σε απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα. «Τα περιοριστικά ρούχα μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της φυσιολογικής αναπήδησης κατά τον βηματισμό και σε μειωμένη απορρόφηση των κραδασμών, με αποτέλεσμα να ασκείται αυξημένη πίεση στις αρθρώσεις» επισημαίνει η Ένωση.

2. Μεγάλες τσάντες

Οι μεγάλες και βαριές τσάντες αποτελούν συχνή αιτία του πόνου στη μέση, αναφέρει η Ένωση, συμβουλεύοντας τις γυναίκες να μη στηρίζουν ποτέ την τσάντα τους στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα, καθώς έτσι ο ένας ώμος επιβαρύνεται περισσότερο από τον άλλο.

3. Μπουφάν με μεγάλη κουκούλα

Η Ένωση εκτιμά ότι οι μεγάλες κουκούλες, ιδιαίτερα εάν έχουν γύρω γύρω αφράτη γούνα, κάνουν τις γυναίκες να καταπονούν τον λαιμό τους στην προσπάθειά τους να δουν.

4. Ψηλοτάκουνα παπούτσια

Τα ψηλά τακούνια αναγκάζουν τη γυναίκα να βάζει το σώμα της σε μια θέση που επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη.

5. Παπούτσια που δεν καλύπτουν τη φτέρνα

Τα εξώφτερνα παπούτσια δεν παρέχουν υποστήριξη στο οπίσθιο τμήμα του πέλματος, αυξάνοντας την καταπόνηση κατά μήκος του ποδιού αλλά και στη μέση.

Άλλες τάσεις της μόδας που η Ένωση χαρακτηρίζει ως επικίνδυνες είναι οι ασύμμετρες φούστες, τα πολύ μακριά μανίκια που καλύπτουν ακόμη την παλάμη και τα βαριά κοσμήματα, όπως κολιέ και σκουλαρίκια.

Δημοσκόπηση της Ένωσης σε 1.062 ανθρώπους έδειξε ότι ένας στους τρεις συμμετέχοντες (ποσοστό 33%) δεν ήταν ενήμερος ότι τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγει μπορεί να επηρεάσουν στη στάση του σώματός του, τη μέση ή τον αυχένα του. Η Ένωση προειδοποιεί ότι οποιοδήποτε κομμάτι της γκαρνταρόμπας περιορίζει την κίνηση ή μας αναγκάζει να στεκόμαστε ή να περπατάμε αφύσικα επηρεάζει αρνητικά το σώμα μας.