Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Την γαλήνη μέσα σου θα την βρεις, όταν ακούς μόνο την καρδιά σου

Πέρασε τόσος καιρός από την τελευταία φορά που ένιωσες πραγματική ειρήνη μέσα σου.

Ρωτούσες ξανά και ξανά τον εαυτό σου τι λάθος κάνεις μα οι απαντήσεις έρχονται πάντα στο πλήρωμα του χρόνου και το μόνο που χρειάζεται είναι να μη χάσεις την ευκαιρία γιατί κρατάει μονάχα μια στιγμή.

Πάλεψες και νικήθηκες.

Όλα τα χρόνια της ζωής σου προσπάθησες να κάνεις καλύτερο τον εαυτό σου, να αλλάξεις την ουσία από την οποία είσαι φτιαγμένος. Θέλησες να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές για να γίνεις όλα όσα θα ήθελαν οι άλλοι να είσαι, πιο σωστός, πιο καλός, αλλιώτικος.

Προσπάθησες, ένας Θεός ξέρει πόσο πολύ προσπάθησες αλλά δεν τα κατάφερες.

Σπιθαμή προς σπιθαμή έχανες την μάχη.

Μέρα με την μέρα έχανες τον πόλεμο και ακόμα μια φορά είχες να αντιμετωπίσεις την αποτυχία κατάματα.

Όλοι αυτοί που σε περιβάλλουν θέλουν μόνο το καλό σου, ξέρουν άλλωστε καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το καλό σου και είναι εκεί κάθε φορά να στο υπενθυμίζουν.

Έτσι τα βράδια σου έγιναν σκοτεινότερα, οι μέρες σου λιγόστεψαν, οι ώρες ατελείωτες, τα λεπτά λαβύρινθος και εσύ χαμένος μέσα του να ψάχνεις το νήμα της Αριάδνης, άδοξα, άδικα.

Κάποτε αγάπησες μα δεν αγαπήθηκες, έψαξες παρηγοριά σε ξένα χείλη που μυστικά δεν κράτησαν γιατί έτσι είχαν μάθει και ένιωσες την προδοσία να σε πνίγει άλλη μια φορά.

Εξόριστος πια, μακρυά από όλους, κουρασμένος για να αντιδράσεις πέφτεις στα γόνατα, είσαι στο τέλος και το ξέρεις, μια σκέψη περνάει φευγαλέα από το λυγισμένο σου μυαλό. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, πολέμησες και έχασες, ξαναπολέμησες και όσες φορές και αν έπεσες σηκώθηκες.

Οι μάχες δεν σε κούρασαν, σε έκαναν πιο δυνατό, οι ήττες δεν σε πτόησαν, σε έκαναν πιο πεισματάρη, οι προσπάθειες έγιναν κόπος και ο κόπος ανταμείφθηκε.

Ξέρεις πολύ καλά πως άλλαξες, κράτησες τις βαθιές σου ρίζες σαν φυλαχτό και την προσωπικότητα σου ακέραια, γιατί οι ρίζες είναι η ταυτότητα της ψυχής μας και όσο δεν τις ξεχνάμε δεν μας λησμονούν.

Για να έχεις ειρήνη μέσα σου πρέπει να είσαι πρόθυμος να παλέψεις εσύ ο ίδιος, να μην ακούσεις κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου.

Και σαν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις καινούριες δυσκολίες θα ξέρεις καλά πως να το κάνεις, γιατί δεν πούλησες την ψυχή σου, δεν ξέχασες τις ρίζες σου και έγιναν θεμέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου