Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Απλοποιήστε τη ζωή σας: Πώς το να εστιάζεις σε λιγότερα μπορεί να σου δώσει περισσότερα

Αποτέλεσμα εικόνας για Απλοποιήστε τη ζωή σαςΚάποια στιγμή στη ζωή σας, σίγουρα θα έχετε βρεθεί απέναντι σε μια αγχώδη κατάσταση η οποία απαιτούσε χρόνο και σκέψη για να αντιμετωπιστεί. Ή μπορεί να έχετε βιώσει πολύπλοκες καταστάσεις εξαιτίας της μανίας που έχετε να προσπαθείτε να τα επιτύχετε όλα και, συνήθως, ταυτόχρονα!

Αυτή η συνήθεια όμως είναι κουραστική, τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική σας υγεία. Βαραίνει τη σκέψη σας και συνήθως σας προκαλεί απογοητεύσεις όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως είχατε σχεδιάσει. Είναι, όμως, φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό- από τη στιγμή που αποφασίζετε να ασχοληθείτε με μια πληθώρα πραγμάτων, όσο καλοί και αν είστε, θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να τα φέρετε όλα εις πέρας.

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, ενδείκνυται να στενέψετε τον κλοιό των πραγμάτων με τα οποία ασχολείστε. Για την ακρίβεια, να θέσετε προτεραιότητες. Είναι προτιμότερο να εστιάσετε, τουλάχιστον για αρχή, στα σημαντικά πράγματα και έπειτα σε όλα τα άλλα. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα- έχετε πραγματική ανάγκη να κάνετε αυτό που θέλετε τώρα ή είναι ένα καπρίτσιο της στιγμής; Αφήστε τον χρόνο να δείξει αν η απόφασή σας είναι αποδοτική ή όχι για εσάς. Έχετε υπόψιν ότι αν εστιάσετε μόνο στα σημαντικά, τότε αυτόματα αυξάνετε τις πιθανότητες επιτυχίας σε αυτά.

Είναι πιο απλό από ότι φαίνεται και πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Αν καθίσετε να σκεφτείτε που αναλώνετε τον χρόνο και τον εαυτό σας, θα δείτε ότι δεν σας χρειάζονται πραγματικά όλα αυτά στα οποία έχετε κεντρίσει την προσοχή σας. Αντίθετα, ίσως να σας επιβραδύνουν, να σας πιέζουν και να σας κουράζουν.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, όταν επικεντρώνεστε σε λιγότερα και κυριότερα πράγματα έχετε και περισσότερες πιθανότητες να τα κάνετε. Σκεφτείτε τα συναισθήματα που θα σας γεννηθούν όταν το πετύχετε αυτό σε σχέση με εκείνα που μπορεί να έχετε όταν δεν τα καταφέρνετε. Η επιτυχία και η χαρά της επίτευξης μεταφράζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση ως μία κρυφή δύναμη που έχετε. Θα νιώθετε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας και με τους γύρω σας, καθώς θα έχετε ξεκαθαρίσει που θέλετε να αφοσιωθείτε και τα αποτελέσματα θα μετριούνται ανάλογα με αυτά και όχι γύρω από όλα, όπως συνέβαινε πριν.

Ακόμα, αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί την αρχή για καινούρια πράγματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα λίγα και, στη συνέχεια, αν δείτε ότι τα καταφέρνετε με αυτά, να προσθέσετε περισσότερα σε φυσιολογικά μεγέθη για εσάς. Το νόημα είναι να μην αποζητάτε εκείνα που τελικά δεν έχουν να σας προσφέρουν κάτι.

Θυμηθείτε ότι δεν έχετε να κερδίσετε ούτε μια μάχη με τον εαυτό σας, αλλά ούτε και με κανέναν άλλο. Είναι η δική σας ζωή και καθημερινότητα. Δεν θα ήταν προτιμότερο να την διευκολύνετε για εσάς; Είναι ωραίο να βάζετε στόχους και να πετυχαίνετε διάφορα πράγματα, χρειάζεται όμως να βάζετε και όρια. Τα όρια δεν τα βάζετε για να μειώσετε τον εαυτό σας και να του δείξετε ότι δεν μπορεί να φτάσει κάπου, αλλά για να μην τον κουράζετε όταν δεν χρειάζεται πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου