Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Παρατηρήθηκε ένα πρωτοάστρο με μία παράξενη γεωμετρία

170208_Sakai_fig2_en_small Τη δημιουργία ενός νέου πλανητικού συστήματος παρατήρησαν για πρώτη φορά Ιάπωνες επιστήμονες, γεγονός που μπορεί να συμβάλει σημαντικά και στην καλύτερη κατανόηση, αντίστοιχα, του ηλιακού μας συστήματος. Η ομάδα περιλαμβάνει επιστήμονες από το ιαπωνικό ινστιτούτο για τις επιστήμες του εγκεφάλου RIKEN (Riken Brain Science Institute) και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
 
Το πρωτοάστρο L1527

Η παρατήρηση από το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, ALMA στη Χιλή, εντόπισε μια περιοχή σχηματισμού άστρων περίπου 450 έτη φωτός μακριά προς την κατεύθυνση του Ταύρου.
protoetoile-L1527-1Το πρωτοάστρο L1527
 
Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το πρωτοάστρο το πρωτοάστρο L1527 έχει ένα περιστρεφόμενο δίσκο γύρω από αυτό ενώ μάζα αερίου και σκόνης συγκεντρώνονται στο εσωτερικό του δίσκου, οδηγώντας στο σχηματισμό μιας ομάδας των πλανητών.

Ο επικεφαλής της ομάδας, αναπληρωτής επικεφαλής επιστήμονας στο RIKEN Ναμί Sakai, δήλωσε ότι το ALMA κατέστησε δυνατό για τους επιστήμονες να ανακαλύψουν το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες, ενώ έτσι υπάρχει η δυνατότητα να παρατηρήσουμε πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά που μπορούν να ρίξουν φως σχετικά με το εάν η ζωή μπορεί να υπάρχει σε άλλους πλανήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου