Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ηλεκτροκίνηση στο διάστημα με ηλιακή τεχνολογία

Solar-Electric-Propulsion-Technology-ProposedΜηχανικοί από την Ball Aerospace & Technologies έχουν υποβάλει ένα σχέδιο για την προώθηση διαστημικών σκαφών της NASA με τη βοήθεια μόνο της ηλιακής ενέργειας.
 
Οι τεχνολογίες πρόωσης με βάση την ηλιακή ενέργεια που μετατρέπεται σε ηλεκτρική, είναι ένας από τους κύριους στόχους που πρέπει να επιτευχθεί πριν μπορέσει ο άνθρωπος να εδραιώσει την παρουσία του στο διάστημα.
 
Νέα μελέτη για μελλοντικές αποστολές της NASA επιδεικνύει την ηλιακή ηλεκτρική πρόωση (SEP)

Η πρότασή τους θέλει να αποδείξει ότι η ηλιακή ηλεκτρική πρόωσης (SEP) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο διάστημα. Η Ball Aerospace είναι μια από τις πέντε εταιρείες που πήραν 600.000 $  από τη NASA το Σεπτέμβριο του 2011, για την ανάπτυξη μιας τέτοιας ιδέας.
 
Η NASA θέλει μια βιώσιμη και οικονομικά προσιτή ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα, και η SEP είναι στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου. Οι ειδικοί θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τη νέα ιδέα αποστολής στο διάστημα ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της νέας τεχνολογίας πρόωσης.
 
Ο γενικός στόχος που επιδιώκει της NASA είναι η δημιουργία πολύ αποτελεσματικών και ισχυρών διαστημικών συστημάτων, που να τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τον Ήλιο. Οι τρέχουσες τεχνολογίες των ηλιακών πάνελ δεν είναι τόσο χρήσιμες για αποστολές που πηγαίνει βαθιά μέσα στο ηλιακό σύστημα, πέρα ​​από τις τροχιές του Δία ή του Κρόνου, για παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου