Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ψυχογραφώντας τους αρνητικούς ανθρώπους

Το στρες έχει κατακλύσει τη ζωή μας, ενώ πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι βλάπτει με διάφορους τρόπους την υγεία μας. Δίπλα μας ζουν και οι τοξικοί άνθρωποι και εισβάλλουν κυρίως στις ζωές των ατόμων με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Εστιάστε στις προτεραιότητές σας και απαλλαχθείτε από αυτά τα ζιζάνια. Πώς, λοιπόν, θα τους αναγνωρίσετε;

1. Εγωιστής
Η υπερηφάνεια λογίζεται πολλές φορές ως αρετή. Αλλά η αλαζονική συμπεριφορά σημαίνει ότι νιώθει κανείς ανώτερος από όλους. Όντας γύρω από κάποιον που δεν σας μεταχειρίζεται με σεβασμό, αλλά μάλλον σας υποτιμά μπορεί να αποβεί τοξικό για την προσωπική σας ανάπτυξη.

2. Ζηλιάρης
Φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται περισσότερο για τις δύσκολες στιγμές σας από τις περιόδους δόξας σας. Πιστεύουν ότι εκείνοι αξίζουν την επιτυχία σας και όχι εσείς. Παρόλο που μπορεί να τους κοινωνήσετε ότι είναι μέρος της επιτυχίας σας, απλώς δυσανασχετούν για την ταπεινότητα και τη λογικής σας. Αυτός ο τύπος πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

3. Ο στάσιμος
Αυτοί οι τύποι έχουν έναν τρόπο να παραμορφώνουν την πρόοδό σας και να σας σέρνουν προς τα πίσω στις παλιές συνήθειες. Πιστεύουν στη στασιμότητά σας και θέλουν να είστε ο ίδιος άνθρωπος. Αυτός ο τύπος μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, αλλά είναι άνθρωποι που είναι χρόνια στη ζωή σας ως αναπόσπαστο μέρος της. Προτού τους αποφύγετε, θα ήταν προτιμότερο να τους υπενθυμίσετε πόσο σημαντική είναι η επιτυχία για εσάς. Εάν δεν μπορούν να ζήσουν με αυτό, απλώς συνοδεύστε τους στην πόρτα εξόδου.

4. Ο επικριτικός
Δεν μ’ αρέσει τίποτα σε αυτό το είδος του ατόμου. Πιστεύουν ότι ο καθένας είναι άξιος επίπληξης και όχι επαίνου. Ακόμα και όταν οι προθέσεις είναι καλές και προσπαθήσουμε να τους παρουσιάσουμε τα γνήσια κίνητρά μας, δεν θα ακούσουν. Είναι δύσκολοι στην επικοινωνία δεδομένου ότι δεν είναι καλοί ακροατές. Αποφύγετε τέτοιου είδους απαξιωτικές συνομιλίες δεδομένου ότι είναι χρήσιμο για την πρόοδό σας.

5. Ο ψεύτης
Είναι αλήθεια ότι τα ψέματα είναι συνηθισμένα και μερικά ψέματα δεν είναι επιβλαβή. Ωστόσο, οι τοξικοί άνθρωποι που ψεύδονται συχνά μπορεί να σας καταστρέψουν. Και αυτό γιατί, κατά την εξέλιξή σας, θα πρέπει να έχετε γύρω σας αξιόπιστους ανθρώπους που θα σας υποστηρίξουν και θα σας προσφέρουν ειλικρινή και έντιμη γνώμη.

6. Ο κουτσομπόλης
Αυτοί οι τύποι των ανθρώπων είναι ανασφαλείς και χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους απλώς για να κρύψουν γεγονότα και να διαστρεβλώσουν τις πληροφορίες. Δεν απουσιάζει μόνο η συζήτηση επί της ουσίας, αλλά φαίνεται πως η ροπή προς το κουτσομπολιό είναι επίσης γέννημα της φαντασίας. Αν είστε συνεχώς με κάποιον που συνεχώς κουτσομπολεύει, είναι πιθανό να έχει την ίδια έλλειψη σεβασμού για εσάς.

7. Παίζουν το θύμα
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να είναι επιβλαβείς είναι όταν παίρνουν τον ρόλο του θύματος. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι πειστικοί ως προς το γιατί μία κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για αυτούς, αν κάποιος ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από τη ζωή μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι καλή η συναναστροφή μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου