Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Βρέθηκε ο κροκόδειλος… ρεξ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρέθηκε ο κροκόδειλος… ρεξ!Είχε μήκος δέκα μέτρα και ζούσε την ίδια εποχή με τους δεινοσαύρους

Μια εντυπωσιακή όσο και απρόσμενη ανακάλυψη έκανε ομάδα ερευνητών σε μια περιοχή της ερήμου Σαχάρα στην Τυνησία.

Οι ερευνητές εντόπισαν τον σκελετό ενός άγνωστου μέχρι σήμερα θαλάσσιου όντος που μοιάζει πολύ με κροκόδειλο. Ονομάστηκε Machimosaurus rex αφού λόγω μεγέθους και μοχθηρότητας οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι το αντίστοιχο των Τυραννόσαυρων στον κόσμο των κροκοδείλων.

Ο M.rex ζούσε πριν από 130 εκ. έτη, το μήκος του ξεπερνούσε τα δέκα μέτρα και ζύγιζε περισσότερους από τρεις τόνους. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν το πολύ μεγάλο του ρύγχος.

Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία σε μια αποστολή που υποστήριξε το National Geographic.

Όπως εκτιμούν ο M.rex είχε πανίσχυρο δάγκωμα με το οποίο εκτός από μικρότερα και μεγαλύτερα ψάρια θα μπορούσε να εξοντώνει εύκολα και πιο δύσκολα θηράματα όπως τις θαλάσσιες χελώνες και άλλα οστρακόδερμα.

«Ο Μαχιμόσαυρος ήταν στην κορυφή του τροφικής αλυσίδας σε μια τεράστια λιμνοθάλασσα που βρισκόταν ανάμεσα στις περιοχές της Σαχάρας και τον ωκεανό της Τηθύος που κάποτε διαχώριζε την Ευρώπη από την Αφρική» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ερευνητική ομάδα.


Το κρανίο του Machimosaurus rex με το πολύ μεγάλο ρύγχος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου