Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑΜε το πρώτο φως του ήλιου μια νέα ημέρα γεννιέται και πλήθος από πραγματικότητες αναμένουν σαν κουβάρια να ξεδιπλωθούν, χαράζοντας μια ξεχωριστή διαδρομή για τον κάθε ένα από εμάς.

      Όλοι μας αναζητούμε μια θέση μέσα σε αυτή τη νέα ημέρα, για να αναπτύξουμε τον εαυτό μας, η εκδήλωση του οποίου καταγράφεται στο βιβλίο της προσωπικής μας ιστορίας.
Τι αναζητούμε αλήθεια;

Ψάχνουμε τις καλύτερες συνθήκες για εμάς και τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσουμε μέρα με τη μέρα τη ζωή μας.

        Μια ημέρα καλή για εμάς είναι εκείνη που έχουμε συντονιστεί με το ΕΥ της ημέρας, πρώτα εντός μας και έχουμε εντοπίσει τη θέση μας σε αυτήν. Έτσι στην καθημερινότητα μας, παρατηρούμε λιγοστά εμπόδια και νοιώθουμε αρκετά δυνατοί .

        Όλοι έχουμε βιώσει αυτή την μέρα που νοιώθουμε άτρωτοι και σίγουρα είναι ένα από το σημεία αναφοράς μας, για τις επόμενες ημέρες που ακολουθούν ή απλά έρχεται για να μας ανακουφίσει.

        Τι γίνεται όμως όταν καθημερινά πλήθος από θέλω-απόψεων ανταγωνίζονται για μια επικράτηση και οι ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ των ΟΝΕΙΡΩΝ κατακλύζονται από ένα θυμωμένο αγώνα επικράτησης;

         Πως θα επεμπλακούμε από αυτό το χάλι που υπάρχει ούτως ή άλλως, για να βρούμε τη δική μας μοναδική διαδρομή προς τα όνειρα μας;

         Και πως γίνεται εκείνη τη μοναδικά ξεχωριστή για τον καθένα μας ημέρα, αυτά τα εμπόδια να μην υπήρχαν και απλά ο δρόμος για τα όνειρα μας να ήταν ανοιχτός;

         Πολύ απλά, εκείνη την ημέρα συντονιστήκαμε με την καλή της πλευρά και κάναμε χώρο για τα όνειρα μας εντός της και εκείνη ανταποκρίθηκε και μας υποδέχτηκε, δείχνοντας μας βήμα βήμα την διαδρομή, επειδή εμπιστευτήκαμε τη θέση μας και την υποστηρίξαμε.

         Με λίγα λόγια επιλέξαμε να «μας δούμε» μέσα σε αυτήν ημέρα διαδραστικά και να πούμε στην τελική «ω ρε φίλε τι πέτυχα σήμερα!»

        Τα όνειρα μας όμως, για να υλοποιηθούν χρειάζονται και μια ανάλογη δράση.
Έτσι, λοιπόν, επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Χρειάζεται να ψάξουμε για να εντοπίσουμε τη θέση μας και να την εκπέμψουμε συνολικά με την παρουσία μας, δηλαδή η εμφάνιση μας να ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε, αλλά και στη δική μας μοναδική ομορφιά, η οποία κατά βάσει να ικανοποιεί εμάς και όχι τους άλλους.

Να πάψουμε να φοβόμαστε ότι κάποιος άλλος θα μας ξεπεράσει, γιατί το θέμα είναι να στοχεύσουμε πως θα ξεπεράσουμε εμείς τον εαυτό μας ,δηλαδή να ρισκάρουμε να μας ανακαλύψουμε εκεί που δεν μας έχουμε γνωρίσει ,για παράδειγμα κάνω κάτι νέο στη ζωή μου, π.χ χόμπι, αθλητισμό και γενικότερα ότι με κινητοποιεί.

Χειριζόμαστε αποτελεσματικά κάθε δυσκολία που υπάρχει στη ζωή μας, με τη σκέψη ότι κάθε πρόβλημα έχει και μια λύση, διαφορετικά δεν είναι πρόβλημα. Έτσι εστιαζόμαστε στη λύση και όχι στο πρόβλημα και παίρνουμε αναπνοές απλά, δηλαδή μπορούμε να αναπνεύσουμε μέχρι να εντοπίσουμε τη λύση, επειδή η ζωή δεν έχει αδιέξοδα αλλά επιλογές για να την ζήσουμε.

Προστατεύουμε αυτά που θεωρούμε ότι για εμάς έχουν αξία χωρίς να τα μειώνουμε, επειδή κάθε τι που θεωρούμε σημαντικό έχει για εμάς αξία ,βάζουμε την προσοχή μας να το φροντίζουμε περισσότερο. Για παράδειγμα τη σχέση μέσα στην οικογένεια μου.

Βρίσκουμε την έμπνευση κάθε στιγμή μέσα στην μέρα μας σε εκείνα που ουσιαστικά μας εξελίσσουν και μας κάνουν καλύτερους, για παράδειγμα έρχεται μια ευκαιρία στη ζωή μου που με εμπνέει για να προχωρήσω σε σχέση με την προηγούμενη μου θέση, για παράδειγμα, νέα εργασία, σχέση κ.λ.π

Εντοπίζουμε την αγάπη μέσα μας για αυτά που μας κάνουν να νοιώθουμε υγιείς πρώτα με εμάς και τα συναισθήματα μας, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις που μας θυμώνουν, για παράδειγμα θα ξεκινήσω λίγο νωρίτερα για να πάω στον προορισμό μου, για να αποφύγω την κίνηση στο δρόμο και να φθάσω στην ώρα μου.

Πατάμε σταθερά μέσα στη μέρα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που μας δίνει το παρόν, επειδή η δύναμη μας βρίσκεται στο τώρα, δηλαδή στοχεύω σε αυτά που θέλω να πετύχω ΤΩΡΑ και σταματάω να είμαι αναβλητικός με την πρώτη δυσκολία ή αναποδιά.

Επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε με τους άλλους αυτά που θέλουμε να πετύχουμε και ζητάμε βοήθεια όπου την χρειαζόμαστε, γιατί βασικός κορμός μιας σχέσης είναι η εμπιστοσύνη πρώτα στον εαυτό μας ότι όλα θα πάνε καλά.

        Σκεφτείτε ότι κάθε ημέρα και κάθε στιγμή μέσα σε αυτήν θέλει να μας στείλει ένα μήνυμα που αντανακλάται από τον εσωτερικό μας κόσμο, στο περιβάλλον και μας δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

        Σίγουρα, η ευημερία υπάρχει μέσα στη ζωή μας, αλλά δεν μπορούμε να τη δούμε και μερικές φορές δεν θέλουμε, επειδή έχουμε βολευτεί, όπως ένας πυγμάχος μένει στα σχοινιά και δέχεται χτυπήματα, όχι από τακτική για να κουράσει τον αντίπαλο του, αλλά για να δείξει στους άλλους ότι αντέχει και δεν παίζει στα ίσια με αυτόν που τον εμποδίζει να πετύχει τα όνειρα του. Έτσι, η ευημερία για εμάς γίνεται μια ανακάλυψη και ένα ταξίδι παρατήρησης με ταυτόχρονη δράση που θα μας οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων μας και την ανάπτυξη του εαυτού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου