Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΦΘΟΝΗ ΖΩΗ

Σχετική εικόναΤι σημαίνει αφθονία για εσάς; Δεδομένου ότι σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα, θέλω να προκαλέσω τον καθένα από εσάς με κάτι που θα σας αναθέσω. Όταν θα μπορείτε, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να καταλήξετε στον δικό σας ορισμό. Γιατί; Διότι, αν δεν έχετε έναν σαφή ορισμό της αφθονίας, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε ή επιθυμείτε, τότε δεν μπορείτε να το επιτύχετε.

Μετά από συζητήσεις με χιλιάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τις πεποιθήσεις τους που αφορούν την αφθονία, η πιο κοινή παρανόηση που αντιμετωπίζουν είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταλήξει στην άποψη ότι όταν κατέχεις κάτι έχεις αφθονία. Με τον ορισμό αυτό, αν δεν έχετε αυτό το πράγμα, τότε βρίσκεστε σε έλλειψη. Αυτός ο τρόπος σκέψης στην πραγματικότητα είναι ανάποδος.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η πραγματικότητα μας βασίζεται στις πεποιθήσεις και αντιλήψεις μας - οι οποίες προέρχονται από τις εμπειρίες του παρελθόντος μας. Αν βλέπετε τον κόσμο ως εχθρικό, ανταγωνιστικό, περιοριστικό, ή ελλειμματικό, αυτό είναι πιθανώς το αποτέλεσμα κάποιας εμπειρίας του παρελθόντος. Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο τρόπος που ο κόσμος πρόκειται να συμβαίνει σε σας. Αν καταργούσατε τις ανθρώπινες πεποιθήσεις και αντιλήψεις από την εξίσωση, ωστόσο, μπορεί να βλέπατε ότι ο κόσμος είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ πλούσιος, φιλικός, εποικοδομητικός, χώρος που σας προσφέρει. Αν αντιλαμβάνεστε τον κόσμο μέσα από αυτό το φακό, αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη αφθονία μέσα σας ως κατάσταση ύπαρξης.

Η είσοδος στην αφθονία είναι η συνειδητή προσοχή (mindfulness)
Αν θέλουμε πραγματικά να μπούμε στο ποτάμι της αλλαγής, και ειλικρινείς ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον, τότε χρειάζεται να έχουμε επίγνωση των περιοριστικών σκέψεων μας, διότι από το στάδιο της μέσης ηλικίας το 95% των σκέψεων μας είναι ασυνείδητες.

Ένας καλός τρόπος για να τακτοποιήσετε το πρόβλημα αυτό είναι να γράφετε κάθε σκέψη που σας χωρίζει από το μέλλον σας. Χρειάζεται να γνωρίζετε τις σκέψεις αυτές μέσα και έξω, έτσι ώστε όταν αυτές παρουσιάζονται, δεν τις αφήνετε να ξεγλιστρήσουν από τον συνειδητό νου σας. Συνειδητοποιώντας τις ασυνείδητες αυτές σκέψεις, όταν αυτές παρουσιάζονται θα μπορείτε να τις αναγνωρίζετε, να τις ελέγχετε, και να μην τους επιτρέπετε να περάσουν απαρατήρητες.

Όσο περισσότερο αναπτύσσετε την συνειδητή προσοχή καθημερινά, τόσο περισσότερο θα είστε ικανοί να σταματάτε τον εαυτό σας από το να επιστρέφει πίσω στα αυτό-περιοριστικά, βασισμένα στο στρές συναισθήματα της αναξιότητας, της απογοήτευσης, της δυσαρέσκειας, του φόβου και του άγχους. Διατηρώντας την ενέργεια σας υψηλή και μην χαμηλώνοντας την στα πιο πεζά συναισθήματα που συνδέονται με τις εμπειρίες του παρελθόντος, τόσο περισσότερο κινείτε την ενέργειά σας από το γνωστό, προβλέψιμο παρελθόν σε ένα νέο, απρόβλεπτο μέλλον που είναι γεμάτο με δυνατότητες και εκπλήξεις.

Χρειάζεται εξάσκηση για να αποκτήσετε επίγνωση των ασυνείδητων προγραμμάτων που συνδέονται με την παλιά προσωπικότητα, αλλά η προσοχή είναι μια ικανότητα που μπορεί να βελτιώσει ο καθ’ ένας. Έχει να κάνει αποκλειστικά με το να μάθετε να είστε στο παρόν, γιατί όταν είστε στην παρούσα στιγμή, το γνωστό παρελθόν και το προβλέψιμο μέλλον δεν υπάρχουν πια. Όταν πραγματικά ζείτε στην παρούσα στιγμή, καταλαβαίνετε ότι δεν δημιουργείτε την αφθονία, την παράγετε. Αλλά επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουμε συνείδηση των σκέψεων, των συμπεριφορών και των συναισθημάτων μας, τον περισσότερο καιρό αυτό που παράγουμε είναι η έλλειψη, ο διαχωρισμός, η θυματοποίηση, ο φόβος, η μοναξιά, η κρίση, και ούτω καθεξής.

Ευμάρεια και Επιρροή
Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, επειδή η τεχνολογία μας δίνει εύκολη πρόσβαση σε σχεδόν οτιδήποτε θέλουμε να μάθουμε. Πάντα ενθαρρύνω τους σπουδαστές να μελετούν τους ανθρώπους που έχουν αφθονία, είτε αυτοί είναι σύγχρονοι ή ιστορικές φιγούρες. Αυτό που ανακαλύπτουμε όταν μελετάμε τους ανθρώπους που έχουν αφθονία είναι ότι δεν ευημερούσαν πάντα . Έμαθαν από τις εμπειρίες τους και ως εκ τούτου έπρεπε να διορθώσουν την πορεία τους στη ζωή. Τα λάθη τους, τα παραπατήματα και οι ατυχίες - με άλλα λόγια, η ζωή τους - ήταν η μύηση τους. Έπρεπε να μάθουν ορισμένα πράγματα προτού μπορέσουν να μπουν στην κατάσταση της αφθονίας. Από τη στιγμή που είχαν αφθονία, τότε άρχισαν να αναπτύσσουν την ευμάρεια.

Ευμάρεια σημαίνει ότι έχετε δημιουργήσει αρκετή επιρροή στον εαυτό σας και τη ζωή σας ώστε είστε άξιοι να λάβετε την ανατροφοδότηση από τις προσπάθειές σας. Αν έχετε αρκετή επιρροή στον εαυτό σας και τη ζωή σας, τότε η ευημερία έρχεται πάντα, και έρχεται με τη μορφή της ανατροφοδότησης. Ευμάρεια σημαίνει στην πραγματικότητα ότι ρέει σε σας.

Η δυαδικότητα και η πολικότητα της δημιουργίας
Οι περισσότεροι άνθρωποι φυσιολογικά δημιουργούν βασιζόμενοι στην δυαδικότητα ή / και την πολικότητα. Πολικότητα και δυαδικότητα σημαίνει ότι «δεν έχω αυτό που θέλω, και επειδή δεν έχω αυτό που θέλω, θέλω να πάρω ό, τι δεν έχω.» Αυτή είναι η κατάσταση από την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν αυτό που θέλουν - από την κατάσταση της έλλειψης. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτή τη διαδικασία. Είναι ο τρόπος που έχουμε εξελιχθεί σε αυτό που είμαστε. Ωστόσο, θα μας πάρει πάντα χρόνο για να πετύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας με αυτό τον τρόπο δημιουργίας.

Ο λόγος είναι ο εξής - όταν δημιουργούμε από έλλειψη χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας για να καθορίσουμε την πραγματικότητα. Είμαστε ύλη που δημιουργεί ύλη, περιορισμένοι από τους νόμους του χρόνου και του χώρου, ως εκ τούτου, χρειάζεται χρόνος για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό, είμαστε σκλαβωμένοι με τους νόμους αυτής της 3-διαστάσεων πραγματικότητας.
Αλλά εάν δημιουργείτε από μια κατάσταση αφθονίας, πληρότητας, ή αξιοσύνης, δεν ψάχνετε πλέον για τίποτα. Δημιουργείτε από τη θέση ότι το έχετε ήδη. Αυτή είναι η στιγμή που βγαίνετε από τη μέση και αρχίζετε να ελκύετε εμπειρίες, ευκαιρίες και νέα γεγονότα για εσάς.

Στην δουλειά μας αυτό το ονομάζουμε δημιουργία 5-διαστάσεων, ή πραγματικότητα 5-διαστάσεων, γιατί γίνεστε η δίνη στο πεπρωμένο σας. Από αυτό το επίπεδο δημιουργίας, καταρρίπτετε τον χώρο και το χρόνο, προκαλώντας αυτό το στόχο ή το αποτέλεσμα στο οποίο έχετε επικεντρώσει την ενέργεια σας να έρθει σε σας ... αυτό είναι ευμάρεια. Αυτό το επίπεδο της ευμάρειας σημαίνει ότι είστε σε παλμική αντιστοιχία με ένα νέο πεπρωμένο, και το σύμπαν αρχίζει να σας δείχνει σημάδια ότι το μέλλον σας έρχεται. Σε αυτό το σημείο γίνεται συναρπαστικό.

Αλλάζοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα, από την έλλειψη (σκεπτόμενοι ότι είστε διαχωρισμένοι από αυτό που θέλετε) στο να σκέφτεστε ότι όλα είναι ήδη εδώ, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα βήμα προς αυτό και να εμπιστευθείτε, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα να αλλάζουν στη ζωή σας. Έτσι την επόμενη φορά που θα περιμένετε στην ουρά στο σούπερ μάρκετ, θα έχετε κολλήσει στην κίνηση, ή θα πίνετε τον πρωινό καφέ σας, γιατί να μην συντονιστείτε στην αφθονία και να μην παράγετε ένα ολόκληρο νέο σύνολο εμπειριών στο μέλλον σας. Είναι τόσο πολύ καλύτερο από την εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου