Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μέτρησε το pH του Σώματος σου

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η κλίμακα pH
Η οξύτητα καταγράφεται στην κλίμακα pH 0-14 (με το 7 να θεωρείται ουδέτερο), ή οποία είναι η μέτρηση του καθαρού νερού σε θερμοκρασία δωματίου. Ισχυρά όξινα διαλύματα, όπως το γαστρικό οξύ, έχουν χαμηλό αριθμό Ph, ενώ τα αλκαλικά ή βασικά διαλύματα έχουν υψηλούς αριθμούς. Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και πιο υγιεινά, όταν τα περισσότερα υγρά και ιστοί βρίσκονται σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. Το ανθρώπινο αίμα, για παράδειγμα, είναι ελαφρώς αλκαλικό και πρέπει να διατηρείται σε ένα επίπεδο pH κοντά στο 7,35 για την ανταλλαγή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών.

Τι συμβαίνει όταν το pH είναι περισσότερο όξινο και λιγότερο αλκαλικό

Επηρεάζεται η βιοχημεία του οργανισμού
Παρά το γεγονός ότι το αίμα μπορεί να είναι λίγο πιο αλκαλικό από 7,35, δεν μπορεί να είναι πολύ πιο όξινο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διότι πολλές βιοχημικές αντιδράσεις δεν μπορούν να συμβούν μέσα σε οξύτητα. Ως εκ τούτου, το σώμα έχει μηχανισμούς για τη διατήρηση του pH στο αίμα όταν καταναλώνουμε όξινες τροφές ή όξινα ποτά. Η πιο αποτελεσματική διαδικασία είναι να αφαιρούνται τα αλκαλικά μέταλλα, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, από τα οστά και να πηγαίνουν στο αίμα και σε άλλους ιστούς.

Η διαδικασία αυτή είναι η κύρια αιτία παθήσεων των οστών, όπως η οστεοπόρωση και η αρθρίτιδα. Δημιουργείται ανοσολογική ανεπάρκεια, πράγμα που σημαίνει πως αυξάνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης των παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν ασΡύθμιση PH

Το ουδέτερο PH στα υγρά του σώματος (με εξαίρεση τα πεπτικά υγρά και το δέρμα) διατηρεί τα κύτταρα υγιή. Τα θρεπτικά συστατικά αξιοποιούνται καλύτερα, αυξάνεται η ικανότητα παραγωγής ενέργειας και ισχυροποιούνται οι δυνατότητες αυτοΐασης και αποτοξίνωσης του οργανισμού. Υπάρχει ομοιόσταση-ισορροπία.

Όταν διαταράσσεται το PH, έστω και απειροελάχιστα, διαταράσσεται η ισορροπία εσωτερικά και τα επιπλέον οξέα διαβρώνουν τους ιστούς, εμποδίζουν τον οργανισμό να επισκευάσει τις φθορές του. Δημιουργούνται φλεγμονές, προκαλούνται δυσλειτουργίες που αργά ή γρήγορα θα εξελιχθούν σε σοβαρές ασθένειες, έως και τον θάνατο.

Γιατί αρρωσταίνει το σώμα από υπεροξύτητα
Η υπερβολική οξύτητα υποχρεώνει το σώμα να «κλέψει» ουσιώδη μεταλλικά άλατα και άλλα στοιχεία από τους μύες και τα οστά προκειμένου να εξουδετερώσει τα επιπλέον οξέα. Συγχρόνως ευνοεί την ανάπτυξη τοξικών και επιβλαβών βακτηριδίων που παρεμβάλλονται στη σωστή λειτουργία του ήπατος, του παγκρέατος, των επινεφριδίων και του θυρεοειδή αδένα. Επιπλέον, οι τοξίνες μειώνουν την βιοδιαθεσιμότητα των αμινοξέων, των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, στερώντας από τον οργανισμό τη δυνατότητα να παράγει επαρκείς ποσότητες ορμονών και αντισωμάτων. Αυτό παρεμποδίζει την αναδημιουργία των μυϊκών κυττάρων, την παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα λιγότερες καύσεις, χαμηλή ενεργητικότητα, κόπωση, γενική αδυναμία, αυξημένη συσσώρευση λίπους κυρίως γύρω από την κοιλιά και πολλά επιπλέον κιλά που επιβαρύνουν τον οργανισμό και κάνουν τον μεταβολισμό ακόμα πιο νωθρό.

Πως δημιουργείται το περιττό λίπος
Όταν οι τροφές καίγονται μέσα στο σώμα αφήνουν πάντα κάποια κατάλοιπα όπως η στάχτη που αφήνει το καμένο ξύλο στο τζάκι. Ανάλογα με το είδος των τροφών τα κατάλοιπα μπορεί να είναι όξινα, ουδέτερα ή αλκαλικά. Όταν τα όξινα κατάλοιπα είναι λίγα και τα αλκαλικά αποθέματα πολλά, ο οργανισμός ρυθμίζει σχετικά εύκολα το εσωτερικό του PH και αποτοξινώνεται φυσιολογικά. Αντίθετα αν τα όξινα κατάλοιπα είναι υπερβολικά και τα ρυθμιστικά ένζυμα (Regulat) δεν επαρκούν ένα ποσοστό τους δεν εξουδετερώνεται και παραμένει στο σώμα. Περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και μέσω αυτής στην καρδιά, στο πάγκρεας, στο ήπαρ και σε άλλα όργανα.

Το σώμα προσπαθεί να εγκλωβίσει μέσα στα λιποκύτταρα για να προστατεύσει τα ζωτικά του όργανα. Η συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων όξινων καταλοίπων στο λιπώδη ιστό έχει αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους των λιποκυττάρων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος διαθέσιμος χώρος για την ασφαλή αποθήκευσή τους. Σε ένα υπερόξινο περιβάλλον ο οργανισμός μας αναγκάζεται να φτιάξει ένα τοίχος προστασίας από λίπος ενάντια στα οξέα και τις τοξίνες που απειλούν να το βλάψουν.

Και όσο η υπεροξύτητα δεν διορθώνεται, το λίπος όχι μόνο αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσής του μέσω δίαιτας ή γυμναστικής, αλλά αυξάνεται περισσότερο. Σημειώστε ότι το PH δεν προσδιορίζετε από την γλυκιά η ξινή γεύση των τροφών. Η ζάχαρη π.χ. δημιουργεί όξινα κατάλοιπα, ενώ το λεμόνι αλκαλικά. Την υψηλότερη οξύτητα την έχουν τα χημικά πρόσθετα των τροφών, τα φάρμακα, τα ζωικά, γαλακτοκομικά και κρέας.

Εκτός από τη μείωση της ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών, το όξινο περιβάλλον προωθεί την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων και των παρασίτων. Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται ένα όξινο και χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο περιβάλλον για να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν. Όταν λοιπόν το pH του σώματος πέφτει κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα και γίνεται όξινο, μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη των προβλημάτων όπως:

*Κούραση
*Ασθένεια
*Αδυναμία των οστών
*Αυξημένος κίνδυνος θρόμβων αίματος
*Καρδιοπάθεια
*Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα κ.α.

Πώς η διατροφή επηρεάζει το pH του σώματος
Τα διάφορα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνετε απελευθερώνουν είτε αλκαλικά είτε όξινα κατάλοιπα στο σώμα σας όταν αυτό μπαίνει στη διαδικασία της πέψης. Καθώς τα κατάλοιπα αυτά απελευθερώνονται στο σώμα σας, αυτό προσπαθεί να φιλτράρει τα υπολείμματα και να διατηρήσει την κατάλληλη ισορροπία του pH του σώματος. Έτσι, αν για παράδειγμα, τρώτε πολλές όξινες τροφές όπως το κρέας, το τυρί και τα γλυκά, τα νεφρά σας θα απορροφήσουν μέταλλα από το σώμα σας, όπως το κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο για την αντιμετώπιση του οξέος και για να κρατήσουν το pH του σώματος σας υπό έλεγχο.

H ισορροπία του pH ως πρόγραμμα απώλειας βάρους
Οι άνθρωποι που αλλάζουν τη διατροφή τους για να διατηρήσουν την ισορροπία του pH παρατηρούν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη παρενέργεια: την απώλεια βάρους. Η ισορροπία του pH ως πρόγραμμα απώλειας βάρους συνιστά ότι οι άνθρωποι πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους 75%-80% αλκαλικές τροφές και 20%-25% όξινες τροφές. Εδώ είναι ένα δείγμα των τροφίμων που βοηθά την ισορροπία του pH.

Αλκαλικές τροφές: τα περισσότερα λαχανικά καθώς και ορισμένα φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι, ελαιόλαδο, λάδι αβοκάντο, ζωντανό νερό, τσάι από βότανα, ζωμός λαχανικών, γάλα ξηρών καρπών και σπάνια μικρά λιπαρά ψάρια [όπως σαρδέλες και ποτέ σολομό]. ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, χωρίς επιπρόσθετες τοξίνες και φυτοφάρμακα.

Όξινες τροφές: χοιρινό, αρνί, βοδινό κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, θαλασσινά, ψάρια, λευκά ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, γλυκά, σοκολάτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, ζάχαρη, μαργαρίνη και φυτικά επεξεργασμένα έλαια.

Έλεγχος του pH σας: ένα μονοπάτι προς την αλκαλική ισορροπία
Δεν είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ποια είναι η κατάσταση των οστών του σε κάθε δεδομένη στιγμή. Οι μόνες πραγματικές ενδείξεις της αποδυνάμωσης των οστών μας είναι η υποχώρηση των ούλων, τα αδύναμα ή σπασμένα δόντια, και την απώλεια-και των μυών, ακόμη και αυτά τα σημάδια δεν δείχνουν κατ ‘ανάγκην το πόσο των οστών που έχετε χάσει, αν υπάρχουν. Έτσι τι μπορείτε να κάνετε για να αξιολογήσει πόσο υγιή οστά σας είναι τώρα;

Στο Κέντρο χρησιμοποιούμε διάφορα εργαλεία για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση της υγείας των οστών την πάροδο του χρόνου. Ένα τέτοιο εργαλείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο είναι ο έλεγχος του pH, το οποίο θα σας δώσει μια αίσθηση του αν το σώμα σας τείνει προς την οξύτητα, ή είναι στην ισορροπημένη, ελαφρώς αλκαλικό κατάσταση που είναι απαραίτητο για υγιή οστά.

Πώς να ελέγξετε το pH σας
Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός αλκαλική δίαιτα είναι να αξιολογήσει την τρέχουσα pH σας.
Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι. Θυμηθείτε, ότι το pH σας αναδεικνύει την κατάσταση των αποθεματικών σε αλκαλικά μέταλλα του οργανισμού σας. Μπορεί να πάρει χρόνο για να δημιουργηθούν αυτά τα αποθεματικά. Μην απογοητεύεστε με μια αργή κίνηση προς το ιδανικό αλκαλική μέτρηση. Μπορεί να έχουν πάρει δεκαετίες για να φτάσετε εκεί που είναι… λίγους μήνες σε διαρκή επισκευή και ανανέωση είναι καλά αξίζει τον κόπο και προσοχή.

Αλλάξτε το περιβάλλον, μέσα στο οποίο αναπτύσσεται η αρρώστια και αυτή θα πεθάνει για τα καλά.

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε, ότι ο οργανισμός σας πρέπει να δημιουργήσει προηγουμένως το κατάλληλο περιβάλλον, προτού μπορέσει να εκδηλωθεί μια αρρώστια; Και ότι αν το περιβάλλον αυτό δεν υπάρχει, τότε αυτή δεν δεν μπορεί να επιβιώσει;

Σε αντίθεση με τις εργαστηριακές διαγνωστικές μεθόδους, τις οποίες όλοι σας οπωσδήποτε γνωρίζετε και με τις οποίες ανιχνεύονται το σάκχαρο, η ουρία, το ουρικό οξύ, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία κλπ υπάρχει και η διαγνωστική μέθοδος γενικής κατάστασης υγείας του καθηγητή L.C. Vincent που χρησιμοποιείται με επιτυχία για 30 σχεδόν χρόνια με ειδικές και συγκεκριμένες μετρήσεις σε τρία βασικά υγρά του ανθρώπινου οργανισμού, το αίμα, το σάλιο και τα ούρα. Οι μετρήσεις αυτές τοποθετημένες πάνω σε ένα διάγραμμα μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας ελέγχοντας το περιβάλλον του οργανισμού. Ένα μικρό παράδειγμα από τη φύση θα δείξει αυτό που είπαμε προηγουμένως.

Που δημιουργούνται τα καρκινικά κύτταρα
Η πραγματική αλήθεια για τον καρκίνο που δεν θα ακούσετε από κανέναν συμβατικό γιατρό! Επικρατούν πολλές συζητήσεις σχετικά με τις κύριες αιτίες του καρκίνου. Σύμφωνα με τον Δρ ‘Οττο Βάρμπουργκ  (Otto Warburg Heinrich) – ένας από τους νικητές του βραβείου Νόμπελ 1931- ο καρκίνος προκαλείται από την υψηλή έλλειψη οξυγόνου στο σώμα.

Με απλά λόγια, αν ο οργανισμός βιώνει χρόνια έλλειψη οξυγόνου, είναι «οξειδωμένος» κι αρχίζουν να αναπτύσσονται τα καρκινικά κύτταρα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι αναερόβια και δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε υψηλά επίπεδα οξυγόνου ή σε ένα αλκαλικό περιβάλλον του οργανισμού. Ο Δρ. Όττο αναφέρει, ότι τα κανονικά κύτταρα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς οξυγόνο, σε αντίθεση με τα καρκινικά τα οποία μπορούν. Επιπλέον, αυτά που τρώμε και πίνουμε, καθορίζουν το επίπεδο του pH στο σώμα, αφού ισορροπούν την αλκαλικότητα του. Το σώμα μας χρειάζεται ισορροπημένο pH και το επίπεδο της υγείας ισούται με 7.36 pH. Εάν έχετε χαμηλό επίπεδο του pH, κατά κανόνα, προκαλείται από την κακή διατροφή, αλλά είναι απαραίτητο να το μετρήσετε για να γνωρίζετε που βρίσκεται η οξύτητα του.

Η Αλκαλικότητα φορέας υγείας
Τα κύτταρα και η φυσιολογική τους λειτουργία μπορεί να εξασθενήσει  λόγω μη ισορροπημένου επιπέδου pH, με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών όπως οστεοπόρωση, καούρα, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη. Επιταχύνει επίσης τη διαδικασία της γήρανσης. Πολλά βακτήρια, ιοί, παράσιτα, καθώς και ο μύκητας – Candida μπορούν να ζήσουν στο σώμα μας, και αν το περιβάλλον του οργανισμού μας είναι αλκαλικό τότε πεθαίνουν. Για να είμαστε και να παραμείνουμε υγιής – είναι σημαντικό να διατηρούμε ένα ισορροπημένο επίπεδο pH του οργανισμού.

Το περιβάλλον των μανιταριών
Ίσως όλοι ξέρετε τις συνθήκες που απαιτούνται για να αναπτυχθεί σωστά ένα μανιτάρι στο δάσος. Χρειάζεται σκιά και ένα υγρό και λίγο όξινο έδαφος. Αν για παράδειγμα αλλάξουμε μια μόνο από αυτές τις συνθήκες, τα μανιτάρια δεν θα φτάσουν στο κανονικό τους μέγεθος και θα πεθάνουν πρόωρα. Αν αφήσουμε τον ήλιο να φτάσει σ’ αυτά, τότε θα ξεραθεί το χώμα και θα εξαφανιστούν δύο από τις συνθήκες που χρειάζονται για την καλή τους ανάπτυξη. Αυτό το παράδειγμα μπορούμε να το μεταφέρουμε κατ’ ευθείαν στο σώμα μας, αν και στην περίπτωση του ανθρώπινου οργανισμού χρειάζονται πολύ παραπάνω από τρεις συνθήκες για να διατηρείται σε υγιεινή κατάσταση. Με την φυσική ιατρική γνωρίζουμε σήμερα καλά ποιες είναι οι συνθήκες αυτές, ώστε ένας άνθρωπος να αισθάνεται και να είναι πραγματικά καλά.

Τι τρώτε;
Μήπως τρώτε απλά και μόνο για να διατηρηθείτε στη ζωή, ή μόνο από συνήθεια, χωρίς να έχετε σκεφθεί, ότι ορισμένα από τα είδη που τρώτε έχει αφαιρεθεί κάθε ίχνος ζωής, είτε με συντηρητικά είτε με αποστείρωση;

Τρώμε και Πίνουμε τις αρρώστιες
Ο μεγάλος Pasteur είπε κάποτε «Τρώμε και πίνουμε το 90% όλων των ασθενειών μας»
Αναρωτήσου μήπως:

>Είσαι ευάλωτος και πόσο -απέναντι σε κάποια αρρώστια;
>Είναι το ανοσοποιητικό σου σύστημα σε θέση να ανταπεξέλθει σε κάποιο στρες από τοξίνες;
>Είναι το σώμα σου και τα υγρά τους στο βιολογικά σωστό πεδίο;
>Χρειάζεται να πάρεις βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ποιά;
>Πόσο καλά μπορείς να αμυνθείς, αν αρρωστήσεις;
>Πρέπει να αλλάξεις κάποιες από τις συνήθειες της ζωής σου ή της διατροφής σου;
>Είναι η πραγματική σου ηλικία σε αντιστοιχία με τη βιολογική σου ηλικία ή είσαι βιολογικά πιο γερός απ’ ότι είσαι στην πραγματικότητα;

Για να ΜΗΝ δημιουργούνται φλεγμονές και καρκινογενέσεις, η διατροφή  πρέπει είναι κατά 73% αλκαλική και κατά 27% όξινη, το σώμα τότε γίνεται αφιλόξενο για τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες, οι οποίοι προτιμούν όξινο περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να μετράτε το pH σας κάθε μέρα. Κρατήστε την καταγραφή των αποτελεσμάτων της μέτρησης του pH σας για να το αντιπαραβάλετε με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα και κυριολεκτικά -κρατάτε την υγεία σας στα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου