Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ανακάλυψαν τί υπήρχε πριν από το Big Bang

Μια ομάδα μαθηματικών εφαρμόζοντας την κβαντική μηχανική στην κοσμολογία προτείνουν μια νέα επιστημονική θεωρία.

Αποτέλεσμα εικόνας για teoria del universo big bangΜαθηματικοί από τον Καναδά και την Αίγυπτο έχουν αναπτύξει μια νέα επιστημονική θεωρία που επιδιώκει να εξηγήσει τί υπήρχε στο σύμπαν πριν από το Big Bang , αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Express» . Οι ερευνητές επιμένουν ότι το σύμπαν πέρασε μέσα από τέσσερις διακριτές φάσεις με κυκλική μορφή. Κατά την άποψή τους, πριν υπήρχε ένα άλλο σύμπαν, δηλαδή, μια άλλη «κοσμολογική φάση».

Το σύμπαν επεκτάθηκε γρήγορα, αλλά σύμφωνα με νέο θεωρητικό μοντέλο θα συμβεί μια αλλαγή κινούμενη από την κβαντική μηχανική που, τελικά θα διακόψει τη διαδικασία. Αυτό θα οδηγήσει το σύμπαν πίσω πριν από την επέκταση.

Σύμφωνα με Mir Faizal, έναν από τους συντάκτες της μελέτης, η ομάδα έχει συνδυάσει την κβαντομηχανική και την κοσμολογία, χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχής της γενικευμένης αβεβαιότητας (GUP). Ο Faizal συνοψίζει τα συμπεράσματά του: «Στο κοσμολογικό μοντέλο μας, το σύμπαν δεν ξεκίνησε με ένα big bang, υπήρξε μια μετάβαση από τη μία φάση στην άλλη».

«Αυτό είναι δυνατό επειδή το σύμπαν μπορεί να υπάρχει σε τέσσερις φάσεις, καθώς το νερό μπορεί να υπάρχει σε τρεις διαφορετικές φάσεις», εξηγεί. «Με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζουμε σχετικά με τις ιδιότητες του πάγου, μελετώντας το νερό που τον έχει σχηματίσει, μπορούμε να γνωρίζουμε από την προηγούμενη κοσμολογία το Big Bang να μελετήσουμε τη φυσική του σύμπαντος», λέει.

«Άλλοι κοσμολόγοι υποστηρίζουν το σενάριο του Big Bang και Big Crunch, αλλά το μοντέλο τους παρουσιάζει ιδιομορφίες». Για τη φυσική αυτές δεν είναι θετικές, διότι, «επικεντρώνονται σε ένα σημείο όπου δεν υφίστανται οι νόμοι της φυσικής (..) η μοναδικότητα του Bing Bang μπορεί να αποφευχθεί με την εφαρμογή των διορθώσεων του GUP, στην κοσμολογία», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου