Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

«Να είσαι όμορφος σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να είσαι αποδεκτός από τους άλλους. Χρειάζεται να αποδεχθείς τον εαυτό σου» - Thich Nhat Hanh

Η αυτό-κριτική είναι πολύ εύκολη και είμαστε όλοι θύμα της. Αλλά πώς μπορείς να βρεις την αγάπη ή να πάρεις αγάπη από τους άλλους, όταν συνεχώς κάνουμε κριτική στον εαυτό μας; Για να βρούμε την αγάπη που θέλουμε να πάρουμε, πρέπει να βρούμε το εσωτερικό μας φως. Πρέπει να αγαπήσουμε την αληθινή ύπαρξη μας και αυτό ξεκινάει στις σκέψεις σας. Όταν σκέφτεστε τον εαυτό σας, σκέφτεστε με αγάπη προς αυτόν, άσχετα με το ποιο είναι το παρελθόν σας; Με τα λόγια του Wayne:

«Αν δεν παίρνεις την αγάπη που επιθυμείς, μια καλή ιδέα είναι να εξερευνήσεις τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτήν την κατάσταση. Προφανώς, οι περισσότεροι από μας θέλουν να ρίξουν την ευθύνη για την έλλειψη της αγάπης σε κάτι έξω από τους εαυτούς μας. Αυτό αποτελεί χάσιμο χρόνου και ενέργειας, αλλά συχνά είναι ευχάριστο, γιατί φαίνεται ότι η μετάθεση της ευθύνης απαλύνει τον πόνο, αλλά για πολύ λίγο. Η ενέργεια της μετάθεσης της ευθύνης σε βοηθάει μόνον να χάσεις την ισορροπία σου, είτε κατηγορείς τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον. Το να είσαι σε ισορροπία επικεντρώνεται γύρω από την αρχή ότι στην ζωή λαβαίνεις αυτό με το οποίο είσαι ευθυγραμμισμένος. Μέχρις στιγμής, πρέπει να το έχετε διαβάσει αρκετές φορές ώστε να γνωρίζετε ότι αυτό που εννοώ είναι ότι παίρνεις αυτό το οποίο σκέφτεσαι!

Ενώ ίσως δικαιολογείτε την έλλειψη αγάπης στην οποία ζείτε με την σκέψη ότι δεν σας εκτιμούν, ή επιλέγετε να βλέπετε ολόκληρο τον κόσμο σαν ένα μέρος όπου δεν υπάρχει αγάπη, γεγονός παραμένει ότι βιώνετε την ανισορροπία του να μην αισθάνεστε καλά επειδή δεν έχετε αρκετή αγάπη στη ζωή σας. Το να περιμένετε από τους άλλους να αλλάξουν, ή κάποιο είδος αλλαγής να συμβεί στον κόσμο, το οποίο θα επαναφέρει την ισορροπία σας, δεν θα λειτουργήσει χωρίς την δική σας δέσμευση να πάρετε την ευθύνη να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Αν αυτό το αφήσετε στους άλλους, θα παραδώσετε τον έλεγχο της ζωής σας σε κάποιον ή κάτι έξω από σας. Και αυτό είναι μια συνταγή για καταστροφή.

Αυτό που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι αν τα συναισθήματα ότι έχετε αποκλειστεί από την διάσταση της αγάπης αποτελούν μέρος της ζωής σας, τότε αυτό συμβαίνει επειδή έχετε ευθυγραμμίσει τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας με την έλλειψη της αγάπης. Πώς το κάνετε αυτό; Παραλείποντας να ταιριάζετε την επιθυμία σας για αγάπη με σκέψεις που εναρμονίζονται με αυτήν την δυνατή επιθυμία – για παράδειγμα: ποτέ δεν έχω καταφέρει να κρατήσω μια σχέση αγάπης. Δεν είμαι πραγματικά αρκετά ελκυστική ώστε να έχω κάποιον να με αγαπά με τον τρόπο που εγώ θέλω να με αγαπούν. Οι άνθρωποι είναι σκληροί και με εκμεταλλεύονται. Βλέπω εχθρότητα και θυμό παντού. Αυτός ο κόσμος είναι αδιάφορος και υπάρχει έλλειψη αγάπης.

Όλες αυτές οι σκέψεις (και άλλες σαν αυτές) δημιουργούν ένα σημείο έλκυσης που δεν έχει καμία ισορροπία με την επιθυμία να λάβετε άφθονη αγάπη. Ελκύετε στην ζωή σας, ακριβώς αυτό το οποίο σκέφτεστε, και χωρίς αμφιβολία έχετε γίνει μέλος του «Χωρίς Αγάπη Club», όπως και η πλειοψηφία του συνολικού πληθυσμού – που σημαίνει, άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί σχετικά με την ποσότητα της αγάπης που δεν καταφέρνει να γεμίσει τις άδειες καρδιές τους. Όλα αυτά είναι αναστρέψιμα μετατοπίζοντας την ευθυγράμμιση σας και αφαιρώντας την αντίσταση σας στην εκπλήρωση της επιθυμίας σας για αγάπη. Ξεκινάτε από τον τερματισμό της αναζήτησης σας για αγάπη.

Για να ισορροπήσετε την ζωή σας με περισσότερα αισθήματα αγάπης, χρειάζεται να ταιριάξετε τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας με εκείνες της Πηγής σας, με το να γίνετε αγάπη με τον τρόπο που ο θεός είσαι. Αυτό σημαίνει να παρατηρείτε πότε έχετε την τάση να κρίνετε τον εαυτό σας ή τους άλλους σαν εσείς ή εκείνοι δεν αξίζουν την αγάπη. Αυτό σημαίνει να αγνοείτε την ανάγκη σας να έχετε δίκιο προς χάριν του να δείχνετε καλοσύνη προς τον εαυτό σας και τους άλλους, και σκόπιμα να απλώνετε την καλοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει να δίνετε αγάπη στον εαυτό σας και στους άλλους αντί να απαιτείτε αγάπη. Αυτό σημαίνει ότι η γεμάτη καλοσύνη χειρονομία σας γίνεται αισθητή στα βάθη της καρδιάς σας επειδή αισθάνεστε την αγάπη να αναβλύζει από μέσα σας – όχι επειδή θέλετε κάτι σε αντάλλαγμα. Πολύπλοκο; Στην πραγματικότητα, όχι. Εκτός αν πιστεύετε ότι θα είναι δύσκολο.

Το αίσθημα της αγάπης αποτελεί χαρακτηριστικό της φυσικής σας κατάστασης, και το εγώ σας δεν είναι μέρος αυτής της κατάστασης. Το εγώ κυριαρχεί επειδή εσείς έχετε αποκοπεί από την Θεϊκή σας διάσταση, τον γεμάτο αγάπη εαυτό που ήλθε εδώ από ένα μέρος τέλειας Θεϊκής, άνευ όρων αγάπης. Κουβαλάτε αυτήν την ιδέα του εγώ της δικής σας αυτό-σπουδαιότητας, την ανάγκη σας να έχετε δίκιο, για τόσο πολύ καιρό ώστε έχετε πείσει τον εαυτό σας να πιστεύει ότι το εγώ είναι αυτός που είστε. Και επειδή μιλάμε για το γεγονός ότι έχετε χάσει την ισορροπία σας – έχετε υιοθετήσει μια πεποίθηση απόλυτης ψευδαίσθησης! Επιτρέποντας στην ψευδαίσθηση αυτή να είναι η κυρίαρχη δύναμη, έχετε δημιουργήσει, μέσω του εγω-κεντρικού σας εαυτού, μια βαριά ανισορροπία στη ζωή σας».
- Wayne Dyer

Αγκαλιάστε την αγάπη που βγαίνει από μέσα σας. Μην αμφισβητείτε ή κρίνετε την αγάπη σας ή την αγάπη που λαβαίνετε. Μπορείτε να βρίσκεστε σε μια κατάσταση αγάπης, απλά κοιτώντας προς τα μέσα. Από την στιγμή που εξαλείψετε την κριτική και αγαπήσετε τον εαυτό σας, θα ανακαλύψετε ότι λαβαίνετε αγάπη από πολλές πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου