Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Κάνε τη Ζωή σου βιβλίο Best Seller!

Η Ζωή του καθενός αποτελεί μια ιστορία. Αυτή η ιστορία αποτελεί το Βιβλίο της Ζωής του κάθε ανθρώπου!

Αυτό το βιβλίο έχει όλα εκείνα τα συστατικά στοιχεία που καλούνται βιώματα και συνθέτουν τη ζωή μας. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννιόμαστε και αναπτυσσόμαστε, τους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν σε κάθε φάση της ζωής μας, τις προκλήσεις του περιβάλλοντος και των σχέσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τα διάφορα πεδία της εκδήλωσής μας, που κάθε φορά αποτελούν το μοναδικό σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μας.

Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ο καθένας από εμάς, ο ήρωας της ιστορίας, με τα όνειρά του, τις προσδοκίες του, τις αγωνίες του, τους φόβους του και το δικό του μοναδικό τρόπο να αντιλαμβάνεται και να βιώνει την αγάπη, τον έρωτα, τη μοναξιά, τη φιλία, τον πόνο, την ευχαρίστηση, την απογοήτευση, τη χαρά, την ευτυχία.

Πώς έρχονται όλα αυτά στη ζωή; Ποιός ή τί τα προκαλεί;
Πολλοί λένε για κάποια γεγονότα «Ήταν γραφτό να γίνει!»
Από ποιόν γράφτηκε; Πότε και γιατί; Ποιός γράφει την ιστορία σου;
Καθετί που κάνουμε αποτελεί επιλογή μας, συνειδητή ή όχι.
Πόσο συνειδητός είσαι με ό,τι επιλέγεις να κάνεις ή να μην κάνεις;
Γράφεις το Βιβλίο της Ζωής σου ή συμμετέχεις στις ιστορίες άλλων;

Κάθε εκδήλωσή μας γράφει στο Βιβλίο της Ζωής μας. Αυτό το οποίο εμείς οι ίδιοι γράφουμε είναι που καθορίζει τη συνέχεια της ιστορίας μας. Ό,τι κι αν είναι αυτό που έρχεται στη ζωή μας, το έχουμε εμείς οι ίδιοι «γράψει» κάποια στιγμή στο παρελθόν με ό,τι κάναμε ή δεν κάναμε.

Ο καθένας μας είναι ο συγγραφέας του βιβλίου της ζωής του. Κάθε στιγμή που καλούμαστε να επιλέξουμε, να αποφασίσουμε και να δράσουμε, γράφουμε στο βιβλίο της Ζωής μας. Και αυτό που κάθε φορά γράφουμε καθορίζει τη συνέχεια της ιστορίας μας. Το μέλλον προδιαγράφεται με αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε σήμερα!

Κάθε επόμενη στιγμή μετά το Τώρα, είναι σαν μια λευκή σελίδα, στην οποία καλούμαστε να καθορίσουμε μέσα από επιλογές και δράσεις τη συνέχεια στην ιστορία της ζωής μας.

Μια λευκή σελίδα….. πόσο επιβλητική μπορεί να γίνει για το συγγραφέα! Έχει αυτή την καθαρότητα την τέλεια! Ένα πεδίο ολοκάθαρο, λευκό, που αξιώνει ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο ευγενές και ιδανικό από τον συγγραφέα.

Καμιά γραφή δεν μπορεί να είναι αντάξια αυτής της καθαρότητας της λευκής σελίδας. Καμιά εκδήλωση δεν θα έχει ποτέ τη δόξα της! Το ύψιστο δεν μπορεί να αποτυπωθεί αυτούσιο. Μπορεί όμως να εννοηθεί!

Ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο ιδανικό, ό,τι πιο ευγενές, υπάρχει στην ψυχή του καθενός. Μέσα του! Μόνο αυτό έχει ανάλογη καθαρότητα. Και αυτό το κομμάτι του οφείλει ο καθένας να επιχειρήσει να το αποτυπώσει στο Βιβλίο της Ζωής του!

Καμιά εκδήλωση, δράση ή δημιούργημα δεν θα είναι αντάξιο αυτής της εσωτερικής ποιότητας. Είναι όμως αναγκαίο αυτή η ποιότητα με κάποιο τρόπο να εκδηλωθεί, για να αφήσει το σημάδι της. Γιατί αυτό το σημάδι είναι ικανό να την αποκαλύψει.

Η λάμψη και η καθαρότητα των αξιών δεν υπάρχει στα προφανή. Χρειάζεται να φτάσει κάποιος στην πρώτη αιτία που τα γέννησε. Εκεί κρύβεται η ουσία κάθε δημιουργήματος και κάθε εκδήλωσης, στο νόημα που τα γέννησε! Εκεί θα συναντήσεις τις Αξίες ατόφιες!

Καθώς, λοιπόν, «γράφεις» το Βιβλίο της Ζωής σου δράσε όσο πιο συνειδητά μπορείς, εστιαζόμενος στις αξίες και στις ποιότητες που έχεις μέσα σου. Μόνο τότε οι δημιουργίες και οι εκδηλώσεις σου θα έχουν αξία. Μόνο τότε θα μπορέσουν να φανερώσουν την ποιότητα που κρύβεις μέσα σου, το σκοπό και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής σου.

Πρόσθεσε λίγη μαγεία στη ζωή σου, δημιούργησε την ιστορία σου με εικόνες και χρώματα, αγκάλιασε τις προκλήσεις, ξεπέρασε τους φόβους και τόλμησε να ρισκάρεις για τα όνειρά σου. Αγάπησε, ζήσε τον έρωτα, μην κρατάς «πισινές», αφέσου, μάθε, μοιράσου και να είσαι βέβαιος ότι το Βιβλίο της Ζωής σου θα γίνει Best Seller!

Κάνε τη ζωή σου ώστε να αξίζει να διαβαστεί! Κι ενέπνευσε κι άλλους να ζήσουν με ποιότητα και ουσία, αποτυπώνοντας στη ζωή τους το δικό τους νόημα και σκοπό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου