Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η NASA γιορτάζει την άφιξη στον Δία με ένα υπέροχο φιλμ

juno20160702-16
Η NASA συνεργάστηκε με την Apple για τη δημιουργία ενός μίνι φιλμ με τίτλο «Visions of Harmony», αλλά και τραγουδιών με τους ήχους του Δία, για να γιορτάσει την άφιξη της αποστολής Juno στην τροχιά του αέριου γίγαντα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, την Τρίτη, στις 6:15 το πρωί (ώρα Ελλάδας).
 
Η «υπνωτική» ταινία μικρού μήκους «Visions of Harmony»εξερευνά τη σύνδεση μεταξύ της μουσικής και του διαστήματος. Δεν ξεπερνά τα εννέα λεπτά σε διάρκεια και περιέχει συνεντεύξεις με τον διευθυντή της αποστολήςJuno, Scott Bolton, αλλά και με μουσικούς όπως τηνCorinne Bailey Rae, οι οποίοι εμπνέονται από την αποστολή Juno και δημιουργούν.
 
Η ταινία επενδύεται μουσικά με αυτές τις δημιουργίες, από τις οποίες ξεχωρίζει εκείνη του πρώην frontman των Nine Inch Nails, Trent Reznor σε συνεργασία με τον Atticus Ross (ντουέτο βραβευμένο με Όσκαρ), στην οποία χρησιμοποιήθηκαν δείγματα ηλεκτρομαγνητικών ήχων που εκπέμπει ο ίδιος ο Δίας, όπως ηχογραφήθηκαν από τη NASA.
 
 

Η αποστολή Juno: ταξίδι στο άγνωστο

H αποστολή Juno ξεκίνησε το ταξίδι της στις 5 Αυγούστου του 2011 και φτάνει στο προορισμό της, τον πλανήτη Δία, στις 4 Ιουλίου 2016 (ώρα Αμερικής). Τότε, οι άνθρωποι για πρώτη φορά θα μπορέσουν να εξερευνήσουν κάτω από το γιγαντιαίο πρώτο στρώμα ατμοσφαίρας του αέριου γίγαντα και να χαρτογραφήσουν την επιφάνειά του, χάρη στα 9 ειδικά όργανα του Juno.
Όταν το Juno θα ξεκινήσει την τρομακτική πτώση του μέσα στην ατμόσφαιρα του Δία, η NASA και ο κόσμος όλος θα αποκτήσει μια πιο λεπτομερή γνώση για τις εσωτερικές λειτουργίες του αέριου γίγαντα αλλά και μια καλύτερη εικόνα για το ηλιακό μας σύστημα. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της αποστολής, Scott Bolton, «κανείς δεν έχει δει ποτέ τον Δια, όπως θα τον δούμε τώρα εμείς».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το χορταστικό trailer Jupiter: Into The Unknown το οποίο περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αέριο γίγαντα Δία και για την αποστολή ειδικότερα:

 

Τα μυστικά του Δία (με αγγλικούς υπότιτλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου