Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η πραγματική αλλαγή ξεκινά από την καρδιά, και ρέει προς τα έξω

[​IMG]
Για εκείνους από εμάς που βρίσκονται σε μια προσπάθεια απεξάρτησης:

Η απεξάρτηση δεν έχει σχέση με αυτό που είναι από έξω. Δεν είναι για να καθαρίσουμε τις πράξεις μας, να διασφαλίσουμε ότι φαίνεται ωραίο, να κρατήσουμε την εργασία μας, ή να έχουμε τις οικογένειές μας ευτυχισμένες.


Αυτό αποτελεί μέρος του τι αλλάζει, αλλά η απεξάρτηση είναι εσωτερικό θέμα. Η πραγματική αλλαγή ξεκινά από την καρδιά, και ρέει προς τα έξω. Αν προσπαθούμε απλά να βεβαιωθούμε ότι φαινόμαστε εντάξει και να διατηρήσουμε μια καλή εμφάνιση, η αλλαγή θα είναι μόνο προσωρινή.

 

Καθώς το πρόβλημα χτυπά στη ζωή μας και δεν έχουμε αλλάξει τις σκέψεις, τις συμπεριφορές ή τις πεποιθήσεις μας, τα παλιά πρότυπα αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι. Και το σχέδιό μας να ξεγελάσουμε όλους ώστε να πιστέψουν ότι είμαστε εντάξει, έχει καταστραφεί.


Αντί να ανησυχώ για το πώς σκέπτονται οι άλλοι για μένα, έχω επιλέξει να επικεντρωθώ στο να βελτιώσω τον εαυτό μου. Να μην εντυπωσιάσω κανέναν ή να κάνω κάποιον ευτυχισμένο. Επιλέγω αυτό να το κάνω για τον εαυτό μου.

«Ως ανθρώπινα όντα, το μεγαλείο μας δεν έγκειται τόσο στο να είμαστε ικανοί να ανακατασκευάσουμε τον κόσμο - αυτός είναι ο μύθος της ατομιστικής εποχής – όσο στο να είμαστε ικανοί να ανακατασκευάσουμε τον εαυτό μας». - Μαχάτμα Γκάντι