Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Το σιδερένιο ψάρι που σώζει εκατομμύρια ζωές

ironfish-810x426Πριν από έξι χρόνια, ο Δρ. Christopher Charles από τον Καναδά επισκέφτηκε την Καμπότζη, όπου παρατήρησε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά υπέφεραν από έλλειψη σιδήρου. Και οι ενήλικες όμως δεν τα πήγαιναν πολύ καλύτερα: αντιμετώπιζαν βiαιους πονοκεφάλους με αποτέλεσμα η καθημερινότητά τους να είναι μαρτύριο.
 
Τότε ήταν που του ήρθε η ιδέα να κατασκευάσει το ψάρι σιδήρου, το οποίο παρέχει το 75% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ενός ενήλικα σε σίδηρο και είναι σωτήριο για όλους τους αναιμικούς ανθρώπους του κόσμου.
 
Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από αναιμία και υποφέρουν από έλλειψη σιδήρου, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.
 
Αυτή η κοινή διατροφική διαταραχή θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με ειδικά συμπληρώματα, αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα ή για πολλούς είναι απαγορευτικά λόγω του κόστους τους.
 
Με την εφεύρεση του δρ. Charles όμως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε τα ψάρια σιδήρου στο νερό του φαγητού σας για τουλάχιστον 10 λεπτά!
 
Αυτό το μικρό ψάρι παρέχει το 75% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ενός ενήλικα σε σίδηρο.
 
Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρόνια, χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του!
 
3955
4869