Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Δείτε την πρώτη επανδρωμένη πτήση του Volocopter

Είναι αυτό το μέλλον των μετακινήσεων;

Μια γερμανική εταιρεία έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στις επανδρωμένες πτήσης με το πρώτο πιστοποιημένο multicopter του κόσμου.

Το Volocopter VC200 έκανε την πρώτη επανδρωμένη πτήση του τριών λεπτών, χρησιμοποιώντας 18 ρότορες με ηλεκτροκίνηση, φιλικούς προς το περιβάλλον.

Δεν είναι μόνο αυτή η πιο διαδεδομένη χρήση σε συμβατικούς τομείς των αεροσκαφών, αλλά μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε υπηρεσίες αεροταξί και πλήρη συστήματα μεταφορών στην τρίτη διάσταση, λέει η εταιρεία.
«Η πτήση ήταν φοβερή» δήλωσε ο πιλότος Αλέξανδρος Zosel αμέσως μετά την προσγείωση του στις 30 Μαρτίου σε ένα αεροδρόμιο στη νότια Γερμανία.

Το multicopter φέρει ένα μόνο χειριστήριο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κύρια αιτία πίσω από τα θανατηφόρα ατυχήματα με ελικόπτερο: το ανθρώπινο λάθος.
Είναι σχεδιασμένο με αυτόματο έλεγχο υψόμετρου, το οποίο σημαίνει ότι το Volocopter αιωρείται σε ένα ορισμένο ύψος, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργήσει.
Είναι, σχεδιασμένο από την e-Volo και του δόθηκε η «άδεια-πτήσης» ως υπερελαφρών αεροσκαφών από Γερμανούς αξιωματούχους της αεροπορίας τον Φεβρουάριο του 2016 – τρία χρόνια πριν η ομάδα ξεκίνησε την ανάπτυξη του.
Μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα σαν ελικόπτερο. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του είναι η απλή κατασκευή του χωρίς πολύπλοκους μηχανισμούς, το οποίο του επιτρέπει την ασφαλή προσγείωση του ακόμη και αν κάποιες κινήσεις σας αποτύχουν.
Με λευκό σχεδιασμό και 18 αθόρυβους ρότορες, φαίνεται σαν να ήταν βγαλμένο κατευθείαν από ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.
Αντί για ένα παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, χρησιμοποιεί ένα σύνολο μπαταριών στο πίσω μέρος του αεροσκάφους για να τροφοδοτήσει τους 18 έλικες στην κορυφή.
Οι εφευρέτες του λένε ότι θα είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον ελικόπτερο που δημιουργήθηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου