Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πώς τα παιχνίδια επηρέαζουν την προσωπικότητα του παιδιού σας

Η προσωπικότητα του κάθε παιδιού αναμφισβήτητα επηρεάζεται από το περιβάλλον μέσα το οποίο μεγαλώνει και …παίζει!

Μία έρευνα μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο παίζει ένα παιδί στην Ευρώπη και στην Αμερική. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Αμερικανοί γονείς αντιμετωπίζουν το παιδί διαφορετικά απ' ότι οι Ευρωπαίοι γονείς.

Συγκεκριμένα στην Αμερική, οι γονείς δεν θέλουν να εμπλακούν στο παιχνίδι με τα παιδιά τους, προκειμένου να τα βοηθήσουν να μάθουν οτιδήποτε πιο εύκολα. Επιδιώκουν επίσης  με αυτό τον τρόπο τα παιδιά τους να είναι σε θέση να παίζουν μόνα τους και να είναι ικανοποιημένα με ο,τι κάνουν.

 Αντίθετα, στην Ευρώπη, οι γονείς δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ξαπλώσουν στο πάτωμα με τα πιτσιρίκια τους και να περάσουν χρόνο μαζί τους παίζοντας παρέα με τα  παιχνίδια τους.

Υπάρχει μια ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους γονείς, που είναι καθολική. Κάτι τέτοιο δείχνει πως οι Αμερικανοί γονείς αντιμετωπίζουν το παιχνίδι των παιδιών τους έτσι ώστε να εμπνέουν την ανεξαρτησία στα παιδιά τους και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Σε αντίθεση οι Ευρωπαίοι γονείς καθώς εμπλέκονται στο παιχνίδι με το παιδί τους δείχνουν να θέλουν να αναπτύξουν πιο ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς αλλά παράλληλα φαίνεται μία τάση υπερπροστατευτισμού σε αυτό.

Αλήθεια, εσείς ενθαρρύνετε το παιδί σας να παίζει μόνο του στο σπίτι ή συμμετέχετε ενεργά στη διαδικασία του παιχνιδιού μαζί του;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου