Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η ανάγκη φέρνει την επιτυχία

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει ότι, αν θέλουμε κάτι πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αποκτήσουμε – όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος.

Αν νιώθετε μοναξιά, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να την ελαφρύνετε ή να την εξαλείψετε. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη σχέση σας, μπορείτε να πάρετε αποτελεσματικά μέτρα για να τα λύσετε.

Όλοι μας έχουμε τη δύναμη να βελτιώσουμε μια κατάσταση, αλλά θα πρέπει να έχουμε και τη θέληση.

Μπορεί οι λύσεις να ακολουθούν κατά πόδας την ανάγκη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υλοποιούνται από μόνες τους. Έρχονται στο φως από μια βαθιά επιθυμία να κάνουμε πραγματικά κάτι.

Λαμβάνω αγωνιώδεις επιστολές από ανθρώπους που νιώθουν απελπισμένοι εξαιτίας της ανικανότητάς τους να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια σχέση. Η δικαιολογία που αναμασούν είναι ότι δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις. Ισχυρίζονται πως είναι σε απόγνωση, πως πιάνονται απ’ όπου βρουν, πως βρίσκονται σε αδιέξοδο, πως δε βλέπουν φως πουθενά – τόσες βολικές λέξεις και φράσεις για να επιβεβαιώσουν την ανημπόρια τους.

Στην πραγματικότητα, τους λείπει απλώς η στοιχειώδης αποφασιστικότητα που θα τους βγάλει επιτέλους από το τέλμα. Μολονότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνουν κάτι, δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες προσαρμογές, συμβιβασμούς, ακόμα και θυσίες, για να πετύχουν το στόχο τους.

Η αγάπη είναι πάντα εκεί, πάντα διαθέσιμη. Το ερώτημα είναι κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να την αποκτήσουμε ή απλώς κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου