Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Οι καλές σχέσεις δε θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο!

10 Στρατηγικές Για να Διατηρήσετε την Σχέση Σας Υγιή

Είναι εύκολο να κάνετε τις σχέσεις πιο περίπλοκες από ό,τι είναι. Να μερικοί βασικοί κανόνες της διαδρομής της σχέσης που θα σας βοηθήσουν να πορευτείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

1. Οι επιτυχείς σχέσεις θέλουν δουλειά και επένδυση. Διατηρούνται όταν τα ζευγάρια παίρνουν το ρίσκο να μοιραστούν τι συμβαίνει μέσα στην καρδιά και το μυαλό τους.

2. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο τον εαυτό σας, όχι τον συντρόφου σας. Αν αγαπάτε κάποιον και σκέφτεστε ότι πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά για να είστε καλά μαζί... Ξανασκεφτείτε το! Κάντε τις προσωπικές σας αλλαγές και ο/η σύντροφός σας θα αλλάξει τον τρόπο που αντιδρά απέναντι σας. Πέστε του/της τι είναι αυτό που χρειάζεστε.

3. Οι διαφωνίες πηγάζουν από τον δικό μας φόβο ή πόνο. Όταν συμβαίνει να είσαστε λυπημένοι, ελέγξτε τι συμβαίνει μέσα σας αντί να θυμώσετε με τον σύντροφό σας. Συχνά δεν είμαστε λυπημένοι για τους εξωτερικούς λόγους που νομίζουμε, αλλά για δικές μας ανασφάλειες και φόβους που αντανακλώνται στη σχέση μας.

4. Συνειδητοποιήστε ότι οι άντρες και οι γυναίκες έχουν σημαντικές διαφορές στο πώς αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τη ζωή. Μάθετε να επικοινωνείτε, να ακούτε πραγματικά τι σας λέει ο άλλος και να εκφράζετε τις δικές σας επιθυμίες και απόψεις.

5. Επενδύστε σε μικρές χειρονομίες αγάπης και νοιαξίματος καθημερινά. Κάθε πρωί έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη σχέση σας πιο τρυφερή και βαθύτερη αναθερμαίνοντας την αφοσίωσή σας στον σύντροφό σας. Το να νιώθετε σεβασμό και τρυφερότητα από αυτόν που αγαπάτε κάνει τη ζωή πολύ καλύτερη.

6. Ο θυμός είναι σπατάλη χρόνου. Ο θυμός σας ωθεί να είστε απορροφημένος στον εαυτό σας και δεν σας αφήνει να δείτε τα θετικά και καλά. Αν είστε ενοχλημένος με τον σύντροφό σας, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει και μετά συζητήστε τι συμβαίνει.

7. Μείνετε συντονισμένοι. Παρακολουθήστε σεμινάρια για ζευγάρια, μιλήστε με κάποιον σύμβουλο ή διαβάστε μαζί ένα βιβλίο για τις σχέσεις, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ακόμα και αν δεν θεωρείτε ότι χρειάζεστε ιδέες, μόνο και μόνο η διαδικασία θα ενδυναμώσει τη σχέση σας.

8. Βρείτε έναν τρόπο να γίνετε και να παραμείνετε οι καλύτεροι φίλοι. Για μερικούς αυτό ακούγεται μη ρομαντικό, αλλά για αυτούς που το ζουν, οι περισσότεροι λένε ότι είναι το καλύτερο κομμάτι του χρόνου που περνούν μαζί.

9. Να είστε υπεύθυνοι για την ίδια σας την ευτυχία. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένο. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Αν αισθάνεστε ότι είναι λάθος του συντρόφου σας, σκεφτείτε ξανά και αναζητήστε ποιο κομμάτι μπορεί να σας λείπει.

10. Δώστε στον άλλον αυτό που θέλετε να πάρετε. Οι ανάγκες μας αλλάζουν με τον καιρό. Αν θέλετε να αισθανθείτε ότι σας καταλαβαίνουν, προσπαθήστε να κατανοείτε εσείς περισσότερο. Αν θέλετε να νιώσετε πιο πολλή αγάπη, προσπαθήστε να δώσετε περισσότερη.

Οι παραπάνω στρατηγικές είναι δοκιμασμένες! Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, αλλά τα ζευγάρια που εξασκούν αυτές τις πρακτικές έχουν δυνατότερες και πιο μακρόχρονες σχέσεις από αυτά που δεν είναι ενεργητικά στην αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου